Dodaj do ulubionych

Praca wre...

29.10.11, 14:43
Nasz Urząd Miasta Marki postawił pokazać mieszkańcom, i gościom jak bardzo ciężko pracuje.
Bowiem postanowił dzisiaj na ulicy Bandurskiego łatać dziury w asfalcie, które były tam od wiosny. Może i jest w tym jakaś logika... jakby załatali wcześniej nikt by tego nie zauważył. A jak się ustawia mały korek przy zwężeniach remontowanej jezdni, to chociaż każdy to odczuje na własnej skórze.
Ponadto dzisiaj ludzie strasznie narzekali na brak dojazdu do cmentarza. Mówili, że jest tylko 718, i to w poniedziałek, oraz we wtorek 1-go listopada. Nie dość że kursów i tak będzie śmiesznie mało (raz na 40 minut), to na dodatek nie ma ich dzisiaj i jutro, czyli dni w których także wiele osób chciałoby jakoś w pobliże cmentarza dotrzeć.
Ale grunt że nasz Urząd jest z siebie zadowolony.
Obserwuj wątek
    • k-skorpion Re: Praca wre... 29.10.11, 18:13
      nomad997 napisał:
      > Ale grunt że nasz Urząd jest z siebie zadowolony.

Urząd to pół biedy. Burmistrz to dopiero jest z siebie zadowolony. Sądzę że do tego stopnia iż gotów postawić sobie pomnik za życia. Oczywiście za nasze pieniądze.
      • marrmar Re: Praca wre... 29.10.11, 18:56
        Ty, który ukrywasz się pod nazwą jadowitego insekta, jak zauważyłem, często stawiasz różne zarzuty, nie popierając ich faktami. Kiedy to miałeś okazję stwierdzić, że burmistrz jest z siebie zadowolony, może zwierzył się tobie? Czy możesz podać skąd informacja, że będzie stawiał sobie pomnik, do tego za publiczne pieniądze? Jak rozumiem załatwiasz swoje osobiste porachunki z burmistrzem, ale forum nie jest miejscem, gdzie to się robi. Pomyśl, jeśli potrafisz, jak to załatwić, nie wciągając innych w swoje kompleksy. A w ogóle, zdrowia ogólnego życzę.
        • piotrg4 Re: Praca wre... 29.10.11, 19:59
          Mnie to draznia firmy ktore robia kanalizacje... rozbabrane ulice tak jak np Brzozowa... z info UM " bo sie pospieszyli i rozkopali" nosz kuwa ile mozna jezdzic po takiej nawierzchni? to samo na stawowej przy samej Pilsudskiego... jak mozna studzienki zostawic wpuszczone w nawierzchnie dobre 5cm, jak nie lepiej.
          ul. Sportowa... zakonczyli prace z ulozeniem rury pod jednia? po jakiego walca sypia te biale kamienia jako wyrownanie jak one po kazdym aucie walaja sie po calej jezdni i stwarzaja jeszcze wieksze niebezpieczenstwo ( i nie pisze tu o pokonywaniu tego z nadmierna predkoscia) w tej chwili sa tam juz niezle dziury... ehh czepiam sie pewno
          • pustelnik_dwa Re: Praca wre... 30.10.11, 11:41
            Praca to sobie może i wrzeć ale miałem chwilę czasu i popatrzyłem sobie na to co ziemia pokazała podczas kopania kanalizacji w Pustelniku. Ludziee!! większość asfaltowych dróg lokalnych jest wybudowana w ten sposób że na istniejącą warstwę 40 cm humusu wysypano 5 do 10 cm podbudowy i wylano 5 cm asfaltu. Oszczędności na materiale i robociźnie no bo ten humus trzebaby było zebrać i wywieźć , wysypać piasek i dopiero asfaltować zostały pewnie skonsumowane, ludzie się cieszą bo poziom ulicy się podniósł i mają teraz wodę w ogródku ,miejsca pracy są bo w asfalcie na humusie robią się dziury i trzeba je łatać. Kto nadzorował budowę ? To się nadaje do zgłoszenia! Dla ciekawych dysponuję zdjęciami.
        • k-skorpion Re: Praca wre... 31.10.11, 11:38
          O jak widzę mam kolejnego fana. Nie mam zamiaru nic ci wyjaśniać. Forum jest dla wszystkich czy to się sługusom Burmistrza podoba czy nie. I będę pisał tak długo jak mnie się z kolei to spodoba. A przecież przymusu w czytaniu nie ma. Ale prawda w oczy kole co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka