magdusi21 13.07.04, 22:42 Mam pytanie, gdzie w chwili obecnej stoją w Markach kontenery, żeby można było wyrzucić większe śmieci??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rawi_pozn Re: KONTENERY!!! 14.07.04, 16:32 Dolaczam sie do pytania ! Jest gdzies TERAZ cos takiego jeszcze ? Pzdr Rawi Odpowiedz Link Zgłoś
k.bychowski Re: KONTENERY!!! 14.07.04, 16:57 magdusi21 napisała: > Mam pytanie, gdzie w chwili obecnej stoją w Markach kontenery, żeby można > było wyrzucić większe śmieci??? Chyba o tej porze roku to nigdzie ;-( Kontenery bywają w Markach na wiosnę a dokładnie w marcu. www.marki.pl/serwis/index.php?action=szukaj&szukane=wielkogabarytowe Odpowiedz Link Zgłoś
jareczek1 Re: KONTENERY!!! 16.07.04, 14:34 "Kontenery bywaja w marcu"- w tamim razie one przylatuja do nas jak bociany czy inne zwierzeta???? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: KONTENERY!!! 19.07.04, 21:49 Witam to moze tak. mam troche smieci do wyrzucenia w sam raz na kontenery, niemam ochoty wyrzucac do LASU !!! ps. moze ktos z urzedu to czyta ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek2 Re: KONTENERY!!! 20.07.04, 09:36 twoja postawa, nie świadczy o poczuciu obowiązku zadbania o własne śmieci, z tego co wiem, to z przepisów wynika, że każdy obywatel jest zobowiązany do utrzymania porządku na posesji. Wielu obywateli usuwa śmieci ale na działkę sąsiada.Ale czy o to chodzi? Rada Miasta podjęła uchwałę o utrzymaniu czystości w gminie, warto byłoby się z nią zapoznać marki.bip.ornak.pl/pl/bip/uchwaly/2003_rok/uchwala_2003_65 Nie wiem czy wiesz co się dzieje kiedy wyrzucisz te śmieci do lasu, ci urzędnicy może i nie zawsze czytają to forum ale sprzątają te śmieci i często znajdują tam dane adresowe właściciela śmietków. Na tej podstawie wzywają do zgłoszenia wyjaśnień i wystawiają karę. Wiem, bo mój sąsiad tak zrobił i zapłacił 200 zł. W tej chwili numer jest zajęty do urzędu, chętnie się dowiem, o te kontenery, przecież to dzięki nam może być czyściej w na terenie miasta. W moim przekonaniu chyba nie o to chodzi, że skoro nie ma w pobliżu kontenera to wyrzucam do lasu. Jeśli macie masz pomysł na rozwiaznie problemu brakujących kontenerów lub sposobu usuwania wielkogabarytowych śmieci z miasta na telefon każdego mieszkańca, zgłoś to pod dyskusję Rady. Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: KONTENERY!!! 20.07.04, 11:23 Twoje śmieci – twój problem. Zamów sobie kontener. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: KONTENERY!!! 20.07.04, 12:38 czytaj dokladnie!! napisalem ze niemam zamiaru wyzucac do lasu , tak samo jak ty nie lubie tego, widze poprostu co sie dzieje w naszych lasach kiedy jezdze na rowerach z żoną! sa poprostu tacy ludzie ze niepatrza na innych bo sami do lasu nie chodza w niedziele (hipermarket ma wiecej zieleni :) ), wola wywalic smieci jak leci..... w las!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś