nicola25 05.09.04, 09:23 Jakie macie wrażenia odnośnie przedszkola nr 1 ? I jeszcze mała ciekawość: czy takie przedszkola są rzeczywiście bezpłatne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.redel Re: Publiczne przedszkole 05.09.04, 10:10 nicola25 napisała: > Jakie macie wrażenia odnośnie przedszkola nr 1 ? I jeszcze mała ciekawość: > czy takie przedszkola są rzeczywiście bezpłatne? (...) Z tego co wiem to przedszkola publiczne nie są zupełnie bezpłatne. Udzial rodzicow wynosi chyba w granicach 200 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
kammill5 Re: Publiczne przedszkole 10.04.05, 19:17 Przedszkole Nr 1 jest publiczne więc odpłatność naliczana jest zgodnie z Uchwałą Rady Miasta a tak wogóle to słyszałam że to dobre przedszkole miły personelpedagogiczny z dobrym podejściem do dzieci gorzej z Pania dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
jobeel Re: Publiczne przedszkole 11.04.05, 09:37 Moje zdanie: - przedszkole odpłatne ok. 250 zł., - pani dyrektor - super! Bardzo miła Pani, świetnie podjeście do dzieci. Ludzie, generalnie, mają naturę narzekaczy. Poprzednia pani dyrektor byla ciutkę mniej kontaktowa, ale ta jest naprawdę bardzo miła, zawsze usmiechnieta, świetna organizatorka. W przedszkolu stale coś się dzieje, jakieś przedstawienia, teatrzyki, nie mówiąc już o dostępnych zajęciach. Moje dziecię zadowolone z przedszkola, chętnie chodzi i nie chce opuscić żadnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mirella67 Re: Publiczne przedszkole 12.04.05, 09:06 Czy mówicie o przedszkolu przy Mickiewicza? Czy tam są jeszcze wolne miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna1966 Re: Publiczne przedszkole 12.04.05, 15:34 mirella67 napisała: > Czy mówicie o przedszkolu przy Mickiewicza? > Czy tam są jeszcze wolne miejsca? Wydaje mi się, że to się tyczy przedszkola nr 1 a ono miesci sie przy Piłsdudskiego (róg 11-listopada) właśnie teraz do końca kwietnia trwa nabór do przedszkola na nowy rok szkolny. Zapisałam tam moje dziecko i jestem z tego zadowlona, w przedszkolu dzieje sie bardzo dużo, moje dziecko bardzo polubiło tu przychodzić to chyba zasługa Pani dyrektor gdyż wokół przedszkola panuje bardzo miła atmosfera. Przedszkole jest publiczne więc stała opłata wynosi 100 zł oraz płacę za żywienie dziecka około 130 zł Odpowiedz Link Zgłoś
serfer4 Re: Publiczne przedszkole 14.04.05, 15:02 Osobiście odradzam prywatne przeczkole SMERFY przy EURO ZOO . Oddawałem tam swoje dziecko i wiem coś o tym. Niemiła atmosfera posiłki odgrzewane , dzieci często mają biegunke, a zajęcia prowadzą panie nie przygotowane do tego zawodu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bmateuszczyk Re: Publiczne przedszkole 15.04.05, 09:53 serfer4 napisał: > Osobiście odradzam prywatne przeczkole SMERFY przy EURO ZOO . Oddawałem tam > swoje dziecko i wiem coś o tym. Niemiła atmosfera posiłki odgrzewane , dzieci > często mają biegunke, a zajęcia prowadzą panie nie przygotowane do tego zawodu > !!! Tak z ciekawości zapytam: skąd wiesz, że posiłki są odgrzewane? Rodzicowi, który nie przebywa tam przez cały dzień raczej trudno to stwierdzić. Moje dziecko chodziło do Smerfów 2 lata temu. Atmosfera była bardzo miła i cóka uwielbiała przedszkole. Biegunkę w tym czasie miała raz i nie złapała jej w przedszkolu, a zaraziła się grypą żołądkową od rodziny. To co mi się nie podobało to fakt, że dzieci oglądały telewizję. Nie po to płaci się duże pieniądze za przedszkole, żeby panie ułatwiały sobie życie sadzajac dzieci przed telewizorem. Pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
serfer4 Re: Publiczne przedszkole 15.04.05, 17:55 Tak ma pani racje ale przez te dwa lata dużo się zmieniło z wyjątkiem tego ,że dzieci spędzają dużo czasu na oglądaniu telewizji. Pani która gotowała odeszła w 2004 roku a obiady gotuje starsza pani , która z trudnością trafia do garnka. Nie widzi nawet spacerujących mrówek. Ma pani też rację,że nie powinienen widzieć tego tylko oddając tam dziecko nie zwróciła pani uwagi na uchylne drzwi przez które wszystko widać. A rodzic który czeka na dziecko w korytarzu, może część rzeczy zobaczyć a część wywnioskować z rozmów między paniami przedszkolankami. Odpowiedz Link Zgłoś
bmateuszczyk Re: Publiczne przedszkole 16.04.05, 08:26 serfer4 napisał: > Tak ma pani racje ale przez te dwa lata dużo się zmieniło z wyjątkiem tego ,że > dzieci spędzają dużo czasu na oglądaniu telewizji. Pani która gotowała odeszła > w > 2004 roku a obiady gotuje starsza pani , która z trudnością trafia do garnka. > Nie widzi nawet spacerujących mrówek. Ma pani też rację,że nie powinienen > widzieć tego tylko oddając tam dziecko nie zwróciła pani uwagi na uchylne drzwi > przez które wszystko widać. A rodzic który czeka na dziecko w korytarzu, może > część rzeczy zobaczyć a część wywnioskować z rozmów między paniami >przedszkolankami. To faktycznie dużo się zmieniło. Ja oprócz tej telewizji byłam z przedszkola zadowolona. Drzwi do kuchni trudno nie zauważyć czekając na dziecko. Za "moich czasów" widać było jak kucharka przygotowuje posiłki (kroi jarzyny, robi kotlety itp), więc wszystko było raczej świeże. W kuchni było wręcz sterylnie czysto. Pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś