asbu 02.12.14, 00:07 Jest coś takiego jak miejski żłobek? Czy tylko prywatne kluby malucha? A jeżeli to drugie, to jakie mogą Państwo polecić dla rocznego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mima-mima Re: Żłobek w Markach 03.12.14, 22:38 Hej asbu, ja z wrześniątek :) państwowego żłobka nie ma; w niektórych przedszkolach są grupy żłobkowe; z tego co się orientuję, to żłobki prywatne działają jakby w tym samym budynku co przedszkole i są to Chatka Puchatka i Kajtuś Czarodziej. W Wesołej Lokomotywie jest grupa żłobkowa chyba właśnie od roku. Mała grupa i znajome ciocie, więc mogę polecić :) Odpowiedz Link Zgłoś
asbu Re: Żłobek w Markach 04.12.14, 02:10 Hej mima! Na Ciebie liczyłam. :) Jak jeszcze mi polecisz jakiegoś pediatrę to będzie super. :D Odpowiedz Link Zgłoś
mima-mima Re: Żłobek w Markach 04.12.14, 12:37 Pediatrę polecam w Esculapie, dr Jarymowicz. Moje obydwie córki leczę u niej od urodzenia. Jest tylko problem, bo dużo osób chodzi tylko do niej i czasem o 8.05 już nie ma do niej miejsc, ale jak mi zależy, to of 7.15 czekam pod przychodnią i wtedy są wieksze szanse na zapis :) Odpowiedz Link Zgłoś
guzikna102 Re: Żłobek w Markach 07.02.15, 11:14 Witam. Wszystkie wymienione przedszkola przyjmują od 1,5 roku. Jedyne jakie znalazłam to Smerfusie wcześniej przyjmują. Proszę o weryfikację zdobytych przezemnie informacji. A może jest w Markach jakiś klub malucha i czy inny mniejszy punkt przedszkolny? Do asbu:jak Pani coś zajdzie lub się czegoś dowie bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_sia12 Re: Żłobek w Markach 20.02.15, 09:32 Witam! Bardzo długo szukałam odpowiedniego miejsca dla swojej córeczki, na początku nie chciałam słuchać o żłobku ale postanowiłam rozejrzeć się, oglądałam wszystkie możliwe miejsca w okolicy i w końcu trafiłam na to jedyne :) Moja córeczka już od 2 miesięcy chodzi do Żłobka Tabaluga w Markach :) Jestem zachwycona, a córeczka w ogóle nie chce stamtąd wychodzić :) Budynek idealnie dostosowany do potrzeb dzieci, bardzo duże sale, gdzie Maluszki mają możliwość swobodnego ruchu i wybiegania się, wyposażenie również idealne, kolorowe wnętrza, śliczne zabawki a przede wszystkim super opieka. Ciocie zaangażowane, dbają o każde dziecko, pielęgnują i dają dużo miłości, atmosfera bardzo miła aż chce się tam iść :) dużym plusem jest również własna kuchnia, menu dopasowane do potrzeb dzieci, dostosowane także do tych najmniejszych a to że jest pyszne to już sama moja córcia potwierdza, ,bo zjada wszystko w ilościach naprawdę dużych :) Taki powrót do pracy to sama przyjemność kiedy wiem, że moje dziecko jest szczęśliwe i dobrze zaopiekowane :) Każdej mamie, która ma teraz taki problem jak ja kilka miesięcy temu polecam ten Żłobek. Proszę mi wierzyć, widziałam już wiele żłobków i klubów malucha, ale takich miejsc jak to u nas naprawdę nie ma!! POLECAM BAAARDZO :) Odpowiedz Link Zgłoś
mima-mima Re: Żłobek w Markach 21.02.15, 10:09 W Wesołej Lokomotywie są dzieci młodsze niż 1,5 roku; najmłodsze ma chyba 10 miesięcy. W Kajtusiu nie wiem dokładnie, ale z tego co zaobserwowałam będąc tam i oglądając przedszkole, też dzieci były mniejsze. Co do Chatki Puchatka, to zupełnie się nie orientuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gimmama Re: Żłobek w Markach 22.02.15, 23:56 Witam, kilka dni temu zapisałam synka do żłobka Tabaluga w Markach, zaczynamy dopiero od września ale jestem oczarowana tym miejscem :) ka_sia12 dziękuję za opinie, uspokoiłam się bardzo bo nie ukrywam że trochę się denerwuję, jak pewnie każda mama na swego rodzaju rozstanie z dzieckiem. Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo miejsce jest po prostu magiczne :)) pozdrawiamy A&M Odpowiedz Link Zgłoś
anusia156 Re: Żłobek w Markach 24.02.15, 06:53 Drogie Mamy, jestem właśnie w rozterce, sytuacja zmusza mnie żeby posłać dziecko do żłobka i muszę zacząć rozglądać się za jakimś odpowiednim miejscem. Myślę, że opinie innych Mam dadzą mi wiele do myślenia. Co możecie mi polecić ? Z tego co czytam to żłobek Tabaluga już dwa razy został polecony (na pewno się tam wybiorę) a może coś jeszcze ? Dodam tylko, że moje dziecko w chwili pójścia do żłobka będzie miało 11 miesięcy. Z góry dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anusia156 Re: Żłobek w Markach 10.03.15, 21:54 Niestety nie udało mi się uzyskać żadnej podpowiedzi od Mam, ale muszę się pochwalić wyborem Żłobka! podjęłam decyzję i mam nadzieję, że będzie to dobra decyzja :) zapisałam moje Maleństwo do Tabalugi. Po zapoznaniu się z ofertą, odwiedzeniu placówki - rozmowie i obejrzeniu budynku jestem pod wrażeniem i czuję się spokojna, że właśnie tam moje dziecko będzie czuło się dobrze. Wyposażenie doskonałe, Panie miłe, własna kuchnia (byłam w porze obiadku i w całym przedszkolu pachniało pysznym domowym jedzonkiem :) ) dużo zajęć dodatkowych nawet dla tych najmłodszych :) zaczynamy już od kwietnia, stres coraz większy ale czuję, że to dobry wybór i powrót do pracy będzie dużo łatwiejszy niż mi się wydaje :) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola8 Re: Żłobek w Markach 16.03.15, 10:56 Drogie Mamy :) poczytałam kilka opinii i zapoznałam się z ofertą tego żłobka Tabaluga no i faktycznie jest całkiem ciekawa. Moje dziecko w lipcu kończy rok, ale udało mi się zapisać Go już pod koniec maja, do pracy wracam w lipcu ale będę miała miesiąc na przyzwyczajenie i siebie i syna do nowej sytuacji. Miejsce naprawdę bardzo ładne, ale to nie wszystko, najważniejsze to podejście do dzieci a to naprawdę jest tam wyjątkowe!!! Mało tu u nas żłobków, zwłaszcza takich. Kolejnym dużym plusem jest to, że w tym samym budynku jest przedszkole, nie martwimy się wyborem kolejnej placówki, dziecko zostaje na kilka lat, zna dzieci, ciocie i miejsce, nie muszę fundować mu kolejnego stresu a i dla nas to duży komfort :) Polecam i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia186 Re: Żłobek w Markach 24.03.15, 21:09 W poniedziałek rozpoczęłyśmy adaptację z Córką właśnie w żłobku Tabaluga i jedyne co mogę powiedzieć to że sama chętnie bym tam została :) bardzo ciekawy sposób prowadzenia zajęć z takimi Maluszkami i One naprawdę słuchają i uczestniczą, każdy jest zaangażowany i dużo się wtedy dzieje :) Jesteśmy bardzo zadowolone i jak na razie wychodzimy stamtąd z płaczem :) miła atmosfera udziela się każdemu. Jak najbardziej mogę polecić! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
annaa92 Re: Żłobek w Markach 25.03.15, 14:17 Witam, jestem mamą przedszkolaka uczęszczającego do Tabalugi i też chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Przedszkole na bardzo wysokim poziomie, idealne warunki, ciekawy program nauczania, wiele zajęć i atrakcji. Wykwalifikowana kadra z idealnym podejściem do dzieci (i rodziców :) ), własna kuchnia, duży plac zabaw oraz ogród. Podsumowując - wszystko to co powinno mieć idealne przedszkole :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka105 Re: Żłobek w Markach 08.05.15, 10:22 Przedszkole na medal! Żłobek również! Super miejsce gdzie Dzieci są szczęśliwe, zadbane i najedzone, czyli wszystko czego oczekują rodzice :) do tego pięknie i nowocześnie zrobione z własną kuchnią, ogromnym placem zabaw. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ia10 Re: Żłobek w Markach 10.05.15, 18:47 Dołączam się do wszystkich opinii, co prawda mój synek chodzi do przedszkola ale w listopadzie zaczynał od żłobka, teraz został przeniesiony do grupy przedszkolnej. Nie zamieniłabym tego miejsca na żadne inne. Super atmosfera,bardzo miłe ciocie, zawsze wszystko przygotowane i zadbane. Dobro dzieci oczywiście na pierwszym miejscu i nie tylko w teorii ale jak najbardziej w praktyce. Czas zorganizowany bardzo dobrze,nie jest to zwykła przechowalnia tylko faktycznie dużo uwagi poświęca się na naukę i zabawę dydaktyczną. Moja pociecha codziennie wraca z nowymi umiejętnościami, śpiewa piosenki, mówi wierszyki, opowiada o wielu ciekawych rzeczach, których dowiaduje się na zajęciach. Do tego zajęcia dodatkowe i wszelkiego rodzaju warsztaty. Dzieci codziennie wychodzą na spacer albo bawią się na placu zabaw (jest wspaniały,taki kolorowy i idealny do szaleństw na świeżym powietrzu). Oczywiście jak każda mama zwracałam uwagę na jedzenie i odetchnęłam z ulgą, że posiadają własną kuchnię, w której jedzenie jest przygotowywane w trosce o zdrowie dzieci, bogate w witaminki i wszystko co potrzeba takim szkrabom. Do pracy jadę spokojna, bo wiem że mój skarb jest szczęśliwy i bezpieczny a to odpowiedź dla wszystkich rodziców szukających dla swojego dziecka przedszkola czy żłobka, że warto odwiedzić placówkę i przekonać się jak super jest to miejsce. POLECAM! Przedszkole i Żłobek Tabaluga to najlepsze miejsce na ziemi !!!!!! :) :) :) :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
asbu Re: Żłobek w Markach 12.05.15, 13:14 Hmm - tak nachalna reklama raczej zniechęca. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola8 Re: Żłobek w Markach 12.05.15, 13:23 Hmm każdy ma swoje zdanie. Myślę, że takie opinie pomagają rodzicom którzy są na etapie poszukiwań (mi osobiście bardzo pomogły) ale jednocześnie nie zmuszają nikogo do posłania właśnie tam dziecka więc nie widzę w tym nic złego. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
timtom1 Re: Żłobek w Markach 10.08.16, 12:54 A ja szczerze odradzam ten żłobek. Było fajnie do momentu kiedy obwieścili że otwieraja przedszkole w Kobyłce. Zaczęły się zmiany kadrowe, bez informacji dla rodziców zabrali Najlepsza Panią któa się opiekowała najmłodszymi dziećmi w żłobku, zatrudnili nową która jak sie szybko okazało nie chce pracować z takimi dziećmi więc podesłali nową. Do czerwca 2016 było super potem coraz gorzej. Dziecko oddali z niedoczyszczoną pupą (miał resztki kupy. Raz odebrałem z bardzo mocnym odparzeniem pupy- zgłosiłem Dyrektorce ale dostałem info co mam robić aby odparzenie zeszło- żenada. Na szczęscie zabrałem już stamtąd dziecko. Wg mnie w grupach żłobkowych nie powinno się dokonywać tak częstych zmian kadrowych. Podejście Pani Dyrektor jest żenujące, brak dodatkowych zajęc dla dzieci- to tylko pic na wodę. Słyszałem że w przedszkolu też jest lipa dlatego zabrali ze żłobka Panią która sie angażuje żeby podbudować wizerunek przedszkola. Dodam też ze czuję się oszukany- zamknęli żłobek na 2 tygodnie (wakacje) ale abonament pobrali jak za cały miesiąc chodzenia. Odradzam ten żłobek może kiedyś było fanie ale teraz jest fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dj-dg Re: Żłobek w Markach 14.09.16, 15:12 Witam. Niestety musze się zgodzić z Pana opinią. Zmiany są na gorsze i jest to bardzo widoczne niestety - Moja Córeczka uwielbiała chodzić do przedszkola a teraz po ponad roku uczęszczania jest bardzo niechetna - Ciocie ciagle się zmieniają i niestety dzieci nie sa odpooweidnia zadbane. Poziom bardzo spadł a naprawdę było CUDOWNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenawl Re: Żłobek w Markach 14.09.16, 21:34 Moje dziecko uczęszcza do tego żłobka. Alergiczne bardzo, z przygodami, ale udało się wypracować dietę i jadłospis (przygody sama też z nim przechodzę). Ciocia się zmieniła ostatnio (jedna z trzech, ale ta zmiana akurat na plus)_ dobranie dobrej kadry w żłobku/przedszkolu to podstawa, więc rotacje jakieś nie są niemożliwe. Jestem wymagająca. W przypadku corki zmieniałam przedszkole z hukiem, wywlekająć niedociągnięcia, nweywiazywanie się z zapisów umowy itp. Zamknięcie żłobka na 2 tygodnie sygnalizowane było chyba juz w styczniu (wisiała informacja na drzwiach sali), a informacja o takiej możliwości jest zawrta w umowie, więc ciężko o to miec pretensje, ale dzięki temu większość kadry urlop miała w tym czasie. Na szczęście mój syn lubi nadal chodzić do tego żłobka, przytula sie do cioci (wrrrr, jestem zazdrosna), ja mam dobry kontakt z opiekunkami w grupie syna i na razie daleko mi od sprwadzania czy 2-latek ma odpoiwednią ilość godzin angielskiego, rytmika w naszym przypadku jest wystarczająca + dieta + pełna informacja nt. spędzonego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mlmla Re: Żłobek w Markach 12.10.16, 22:24 Jestem mamą dziecka, które również uczęszcza do tego żłobka i jestem zadowolona. Było kilka sytuacji, które nie do końca mi się podobały, ale to jakieś drobne rzeczy i na szczęście tych lepszych jest znacznie więcej. Moja córeczka miała kryzys i nie chciała chodzić do żłobka, ale dostawałam dużo dobrych rad jak reagować i co robić i szybko daliśmy radę. Teraz jest wszystko ok. Ciocie faktycznie się zmieniły ale bez takich roszad chyba nie dałoby rady no i dzieci też muszą próbować odnaleźć się w różnych sytuacjch. Ciocie bardzo fajne i dobrze opiekują się dziećmi, widać że lubią to co robią a pani dyrektor zawsze pomocna i ciepła, moje dziecko szaleje za nią. Polecam to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś