Dodaj do ulubionych

Lidl i się zaczęło

19.11.15, 11:03
Zapraszam osobę odpowiedzialną za budowę Lidla na ul. Małachowskiego żeby tu przyszedł i zobaczył co tu się dzieje.
Podkreślam- przyszedł, a nie przyjechał, bo nie dojedzie!
Zdaję sobie sprawę, że dziś jest otwarcie i ludzie się rzucili jak szczerbaty na suchary, ale wiem, że dobrze to tu już nie będzie...

pozdrawiam
Paweł
Obserwuj wątek
    • marki2603 Re: Lidl i się zaczęło 19.11.15, 13:35
      Niestety obawiałam się tego od momentu gdy rozpoczęła się budowa. Urzędnik, który wydał zgodę na wjazd do Lidl a przez Małachowskiego wykazał się skrajnym brakiem wyobraźni
    • vladtepes79 Re: Lidl i się zaczęło 19.11.15, 20:18
      UM powinien wydłużyć zielone światło dla ul. Małachowskiego. Teraz wyjazd z Małachowskiego i skręt w Małachowskiego to będzie koszmar. Mam nadzieję, że P. Orych wykaże się szybko inicjatywą w tej sprawie
    • alex-en Re: Lidl i się zaczęło 20.11.15, 10:21
      Budowa Lidla to tylko kropla, która przepełniła dzban.
      Gdzie wyobraźnia wszystkich poprzednich decydentów od lokalizacji i budowy ?.
      Jak można było dopuścić do budowy tak dużego osiedla posiadającego tylko jedna drogę dojazdowo/wyjazdową ? Wyobraża sobie ktoś nie daj Boże pożar w głębi osiedla ?
      Jedna stłuczka na ul. Małachowskiego uniemożliwia dojazd karetki , straży pożarnej i wszystkiego co na kolach. Trzeba budować drogę wyjazdową - lokalną- do ul. Parkowej i dalej do Okólnej albo może się da jakoś do Ciurlionisa .
      Kto pamięta durnia , który wydawał zgodę na budowę "wieżowca" i osiedla bez drogi wjazdowej oraz i sprzedał grunty przy ul. Ciurlionisa, czyniąc ja "ślepą" miast połączyć ją z Małachowskiego łatwo sprawdzić . Tylko co nam dzisiaj z tego ?
    • vladtepes79 Re: Lidl i się zaczęło 20.11.15, 20:57
      radny Kurek wrzucił do skrzynki ulotkę odnośnie budowy prawo skrętu na Małachowskiego. Rozwiązanie problemu w połowie roku 2016. Kiepsko to widzę, bo spółdzielnia musi się zgodzić na sprzedanie ziemi miastu. Specustawa się może przydać, ale nie wiem czy to się też tyczy np. spółdzielni mieszkaniowej czy mogą wywałaszczać nas szaraczków.
      Oczywiście jak to u nas w mieście zaczynają od końca. Powinni zmusić Lidla do przebudowy tego skrzyżowania i to na ich koszt, dodam że inne miasta stosowały takie wybiegi z marketami i dawały im warunek - przebudujecie skrzyżowania my damy zgodę na budowę. U nas dali zgodę, market postawili a teraz się mieszkańcy niech się męczą!
      W sumie to zamknięte osiedle, mogłoby wybudować drogę i mieli by swobodny dojazd do Okólnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka