Dodaj do ulubionych

Stary rozklad autobusów na naszych przystankach!!!

30.11.04, 23:40
Prawie co dziennie wsiadam do 718 lub 805 i jade nim do pracy. Niestety na
przystanku nie ma nowego rozkladu jazdy. I czasem czekam na autobus po 10, 15
minut, choc na rozkladzie powinien juz dawno byc. Czy mozna cos z tym zrobic?
Aha wsiadam na "Rejtana", i niewiem jak jest na innych przystankach, ale
prawdopodobnie wcale nie ma rozkladu, lub jest-ale stary.
Obserwuj wątek
    • massix Re: Stary rozklad autobusów na naszych przystanka 01.12.04, 07:27
      wiecz0rynka napisała:

> Prawie co dziennie wsiadam do 718 lub 805 i jade nim do pracy. Niestety na
      > przystanku nie ma nowego rozkladu jazdy. I czasem czekam na autobus po 10, 15
      > minut, choc na rozkladzie powinien juz dawno byc. Czy mozna cos z tym zrobic?
      > Aha wsiadam na "Rejtana", i niewiem jak jest na innych przystankach, ale
      > prawdopodobnie wcale nie ma rozkladu, lub jest-ale stary.

Odkąd jeździ w Markach komunikacja miejska rozkład wisi na przystankach
      najwyżej 2 dni (albo i mniej) i nic tego nie zmieni. Nie masz na co liczyć.
      Polecam zajrzeć na stronę komunikacji warszawskiej. Pozdro.
    • rafal.redel Re: Stary rozklad 01.12.04, 09:27
      Oficjalne rozkłady rozwieszane przez ZTM były prawdopodobnie ukradzione jeszcze
      tego samego dnia (taka lokalna tradycja - pretensje możemy mieć tylko do ludzi,
      wśród których mieszkamy).
      Co do tych nieaktualnych - to odnosisz się zapewne do rozkładów rozwieszanych
      przez nas (portal marki.net.pl). Też były regularnie zrywane i niszczone (mimo
      naszych prac nad technologią "antywandalową") tak więc, jeśli stara wersja
      gdzieś przetrwała w czytelnej formie to mam następujące propozycje:

1. Możesz wydrukować aktualny rozkład ze strony marki.net.pl
      (dział "komunikacja") i przykleić na rozkładzie starym - skoro stary rozkład na
      Twoim przystanku przetrwał, to może przetrwa i nowy. Rozkłady drukują się w
      postaci A4. Jestem gotów zwrócić Ci koszty kleju i wydruku.

2. Jeśli propozycja z punktu 1 Ci nie odpowiada, możesz przekreślić nieaktualny
      rozkład (lub dopisać "nieaktualny"), by nie wprowadzał w błąd.

3. Jeśli propozycje z punktów 1 & 2 Ci nie odpowiadają, to więcej pomysłow nie
      mam - my w najbliższych miesiącach nie damy rady (ze względów czasowych)
      rozklejać na nowo rozkładów na wszystkich przystankach.
      • rafal.redel ... 07.12.04, 21:58
        Brak odpowiedzi zdaje się sugerować, że koleżanka chciała sobie tylko
        pomarudzić ;-)
        • wiecz0rynka Re: ... 07.12.04, 23:26
          Nie chcialam pomarudzic. Ale tak czy owak stary rozkad nadal jest na przystanku
          Rejtana kolo UM. I nie jest zerwany, jak by Panu NAPRAWDE zalezalo, by
          PRAWDZIWY zozklad byl, to juz dawno by byl.
          • man72 Re: ... 07.12.04, 23:37
            Nie chcę sie wtrącać do tak owocnej dyskusji, ale dla spokoju własnego sumienia:

www.ztm.waw.pl - na tej stornie są rozkłady wszystkich linii ze wszystkich
            przystanków.

ztm.ztm@waw.pl - pod ten adres można napisać do ZTM o braku rozkładu na
            przystanku (i o wszystkich innych sprawach związanych z liniami ZTM) - czas
            reakcji około 2 tygodni.
          • rafal.redel Re: ... 08.12.04, 09:20
            wiecz0rynka napisała:
            > Nie chcialam pomarudzic. Ale tak czy owak stary rozkad nadal jest na
            > przystanku Rejtana kolo UM.
            Dziękuję za informację.

> I nie jest zerwany, jak by Panu NAPRAWDE zalezalo, by
            > PRAWDZIWY zozklad byl, to juz dawno by byl.

Tak NAPRAWDĘ, to rzeczywiście chyba powinno zależeć mi mniej niż Pani, bo nie
            korzystam z komunikacji miejskiej.
            Przekonała mnie Pani - skoro Pani (korzystając z autobusów) nie ma ochoty
            przykleić rozkładu ani nawet usunąć nieaktualnego na swoim przystanku, to ja
            też powinienem się nie przejmować.
            Ale specjalnie dla Pani postaram się tam podjechać i usunąć ten nieaktualny
            rozkład.

p.s. gdy czytam takie wypowiedzi jak Pani to trochę mniej mnie dziwią pewne
            rzeczy w Markach.
            • ambanasik Re: ... 10.12.04, 10:42
              Rafale, jestem pod wrazeniem!

posunę się dalej niż kolezanka wiecz0rynka w oczekiwaniach wobec moderatora
              forum Marki i społecznego redaktora Portalu marki.net.pl
              Gdyby naprawdę zależało Ci na wodzie z wodociągu w każdym domu i na dobrym
              stanie nawierzchni dróg to powyższe też już dawno by było!

Niech nam żyje społeczeństwo obywatelskie!!!

pozdrawiam serdecznie;-))))

• wiecz0rynka Re: ... 10.12.04, 14:36
              radny...jeden z tych lepiej zarabiajacych...czyli Pan R.R. (Rafal Redel).
              Oczwiscie stac go na srogi samochód. Wiec co ma cie przejmowac, ze ludzie
              czekaja na autobus. Przeciesz on jak król wsiada sobie do samochodu. A ludzie
              czekaja po 10 minut, na autobus. Jedni spuzniaja sie do szkoly inni do pracy. A
              mogli by wsiasc w we wczesniejszy. Ale o której on byl? Przeciesz na rokaladzie
              powinien juz byc, a nadal go nie ma.
              Rozklad nadal jest. Jakby Pan nie zauwazy, jest prawie nie naruszony. Kiedy Pan
              wreszcie go przekresli. A i jeszcze cos. Na niektórych przystankach na których
              wsiada "cholota" nie ma rozkladu. Natomiast u mie (kolo UM) jest.
              • rafal.redel Re: ... 10.12.04, 15:51
                wiecz0rynka napisała:
                > radny...jeden z tych lepiej zarabiajacych...czyli Pan R.R. (Rafal Redel).

[i dalej w podobnym stylu]

O jakim radnym Pani pisze, bo przestałem rozumieć to co Pani wypisuje??????
                Raz pisze Pani o mnie, raz o jakimś Radnym - słowem: pomieszanie z poplątaniem.

• k.bychowski Re: ... 10.12.04, 16:39
                > Oczwiscie stac go na srogi samochód. Wiec co ma cie przejmowac

A gdzie Pani wyczytała że Rafał jest Radnym???
              • man72 Oto rozkłady... 10.12.04, 17:30
                wiecz0rynka napisała:

> Oczwiscie stac go na srogi samochód. Wiec co ma cie przejmowac, ze ludzie
                > czekaja na autobus. Przeciesz on jak król wsiada sobie do samochodu. A ludzie
                > czekaja po 10 minut, na autobus. Jedni spuzniaja sie do szkoly inni do pracy.
                A
                >
                > mogli by wsiasc w we wczesniejszy. Ale o której on byl? Przeciesz na
                rokaladzie
                >
                > powinien juz byc, a nadal go nie ma.
                > Rozklad nadal jest. Jakby Pan nie zauwazy, jest prawie nie naruszony. Kiedy
                Pan
                >
                > wreszcie go przekresli. A i jeszcze cos. Na niektórych przystankach na
                których
                > wsiada "cholota" nie ma rozkladu. Natomiast u mie (kolo UM) jest.

Tamte rozkłady nie sa własnością ZTM, a zostały one rozwieszone przez
                przedstawicieli portalu marki.net.pl.
                Rozkładów będących własnością ZTM już nie ma, ale zgłosiłem już sprawę do ZTM i
                obiecano w przeciągu miesiąca uzupełnić braki w informacji przystankowej.

A oto linki to rozkładów linii 718 i 805 ze wszystkich przystanków i kierunków:
                718: www.ztm.waw.pl/baza/20041213/718/TRASY.HTM

805: www.ztm.waw.pl/baza/20041213/805/TRASY.HTM

• wiecz0rynka Re: Oto rozkłady... 10.12.04, 20:29
                  Dzieki a co tych innych wypowiedzi to zostawiam je bez kometarza. A i dziekuje
                  oczywiscie Menowi72, tylko on jest tu normalny, papa
                  PS. i tak nie odpisze juz.
                  • b.zyk Re: Oto rozkłady... 10.12.04, 20:52
                    popieram
                    tez papa
                  • rafal.redel Re: Oto rozkłady... 10.12.04, 21:04
                    wiecz0rynka napisała:
                    > Dzieki a co tych innych wypowiedzi to zostawiam je bez kometarza.(...)
                    Fakt, trudno skomentować sytuację, w której powołuje mnie Pani w swojej
                    wyobraźni na rózne ważne stanowiska - i tak dobrze, że nominowała mnie Pani
                    tylko na radnego a nie np. na prezydenta ;-))

> PS. i tak nie odpisze juz.
                    Jaka szkoda...
    • rafal.redel Nowy rozklad autobusów na naszych przystankach 17.12.04, 05:44
      Chciałbym poinformować, że w poprzednim tygodniu na tych kilku przystankach, na
      których przetrwały poprzednie rozkłady, zostały one wymienione na nowe.
      • wiecz0rynka Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 17.12.04, 19:41
        Tak, zauwazylam i dziekuje. Heh co by ci biedni ludzie zrobili gdyby nie Ja...
        • toban.zalogowany Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 17.12.04, 20:46
          ???
          wiecz0rynka napisała:

> (...) Heh co by ci biedni ludzie zrobili gdyby nie Ja...
          Proszę dopisz na rozkładach, że to Twoja zasługa i przedstawiaj się ludziom
          przychodząc na przystanek.
          :)))))))))))

• wiecz0rynka Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 17.12.04, 23:41
            Nie dopie, gdyz nie ma takiej potrzeby. A i napicalam prawde, bo czy by ktos
            inny sie tym zainteresowal gdyby nie Ja?
            • mirek385 Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 18.12.04, 00:18
              Jesteś w błędzie wieczOrynko,bo na temat,który poruszyłaś było wiele wątków w
              tym jak i zeszłym roku,trzeba uwarzniej czytać
              • wiecz0rynka Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 18.12.04, 16:47
                Pan chyba nie czytal poprzedniego tytulu. Nie chodzilo mi tu czy w ogóle sa na
                przystankach rozkaldy, ale ze sa tu STARE rozklady.A rok temu, czy tam jeszcze
                w tym roku mogly i byc watki ale nowe rozklady sa jakos od pazdziernkia, czy
                listopada. WIec Jak mogly byc rok temu, hehe.
                P.S. niech pan najpierw przeczyta a potem zkometuje, a nie na odwrót:P
                • mirek385 Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 18.12.04, 20:36
                  Przeczytałem i przyznaję się do błędu.
                  Pozdrawiam.
            • toban.zalogowany Re: Nowy rozklad autobusów na naszych przystankac 18.12.04, 08:47
              wiecz0rynka napisała:

> A i napicalam prawde, bo czy by ktos inny sie tym zainteresowal gdyby nie Ja?

Szczyt fantazji pobity
              • man72 Słupki przystankowe... 18.12.04, 17:08
                W dniu dzisiejszym wystąpiłem do działu Infrastruktury Przystankowej ZTM o
                ustawienie na przystankach Wspólna, Rejtana i Szkolna (w obu kierunkach) takich
                nowoczesnych słupków przystankowych jakie już pojawiły się częściowo w
                Markach, ale niestety nie na wszystkich przystankach – posiadają one pancerną
                gablotę na rozkłady więc już nie będzie problemu związanego z ich zrywaniem.

I tak na marginesie: Ten nowy słupek jaki stoi na ul. Słonecznej od około
                miesiąca w kierunku Warszawy to moja zasługa – jeden taki słupek kosztuje
                1000zł (słownie: tysiąc złotych) i obecnie staram się aby ZTM postawił w
                Markach takich kolejnych 7 sztuk: na 3 w/w przystankach (razem 6 sztuk) i jeden
                na ul. Słonecznej.
                • ambanasik Re: Słupki przystankowe... 18.12.04, 21:26
                  Manie72, gratuluję Ci doskonałej inicjatywy! Zyczę powodzenia z nastepnymi
                  słupkami!!!
                  pozdrawiam
                  amba
                  • man72 Re: Słupki przystankowe... 18.12.04, 21:34
                    ambanasik napisała:

> Manie72, gratuluję Ci doskonałej inicjatywy! Zyczę powodzenia z nastepnymi
                    > słupkami!!!
                    > pozdrawiam
                    > amba

Napewno lepsze eleganckie słupki przystankowe na ulicach niż oblepianie wiat
                    przystankowych rozkładami które można łatwo zerwać lub zniszczyć.
                    W tych słupkach rozkłady będą niedostepne dla wandali, i choćby walili młotem
                    to i tak nie rozbiją tej pancernej osłonki gdzie jest rozkład.
                    • man72 Będą Nowe Słupki Przystankowe... 24.12.04, 11:18
                      W dniu dzisiejszym dostałem oficjalną odpowiedz z ZTM - ZTM zgodził się z moimi
                      postulatami dotyczącymi ustawienia nowych słupków na przystankach o których
                      pisałem i uczyni to na początku 2005 - a to tylko dlatego że limit pieniędzy
                      przeznaczony przez ZTM na zakup, ustawianie nowych słupków i wymianę informacji
                      przystankowej na 2004 rok już się wyczerpał, ale jak tylko wejdzie w życie nowy
                      budżet ZTM (tj. 01.01.2005r.) moja prośba zostanie spełniona.
                      • flash3 Re: Będą Nowe Słupki Przystankowe... 13.04.05, 19:26
                        Wracam do wątku ponownie bo dzisiaj dostałem po mojej kolejnej interwencji
                        pismo z ZTM... oto jego oryginalny tekst (w miejscu XXX znajdowało się moje
                        nazwisko które usunąłem):
                        „Odpowiedź z Pionu Przewozów:
                        Wszystko się zgadza - rok 2005 jeszcze się nie zakończył, a z powodu
                        przedłużającej się zimy montaż nowych słupków zaczął się dopiero w połowie
                        marca i robimy to kolejno rejonami.
                        Jednak mając na uwadze prośbę Pana XXX przyspieszymy montaż słupków
                        w Markach - będą one ustawione do 19.04.2005 r.
                        Zarząd Transportu Miejskiego zawsze dotrzymuje słowa.
                        Dziękujemy za miłą współpracę

Izabela Zych
                        Dział Marketingu i Komunikacji Społecznej”.

Ps. Tekst zamieszczam tak prewencyjnie, aby przypadkiem zaraz UM albo któryś z
                        radnych nie zaczął przypisywać sobie niesłusznych zasług.
                        • flash3 Już Są Nowe Słupki Przystankowe... 19.04.05, 19:37
                          Obiecałem... i słowa dotrzymałem... słupki już stoją.
                          • rafal.redel Re: Już Są Nowe Słupki Przystankowe... 03.05.05, 13:15
                            flash3 napisał:
                            > Obiecałem... i słowa dotrzymałem... słupki już stoją.
                            Jak Flash obieca to dotrzyma - aż przez chwilę myślałem, że Flash sam te słupki
                            stawiał albo za swoje pieniądze, że tak to podkreśla ;-)

Rzeczywiście słupki niczego sobie - ponuro się tylko zrobiło, gdy dziś
                            zobaczyłem, że na jednym przystanku już słupek (jak i kosz na śmieci - ale to
                            standard) krzepka marecka brać przewróciła. Traci człowiek nadzieję, że tu
                            kiedyś może być inaczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka