Dodaj do ulubionych

Zarys nieoficjalnej kroniki Marek

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 23:23
Do RaBoKsa (i również innych ew. zainteresowanych)
Prosiłbym o opinie i sugestie co do koncepcji "Nieoficjalnej kroniki Marek":
republika.pl/miasto_marki/
Na razie jest tylko jeden materiał w dziale "Wydarzenia". Strona powstała w
ok. 1 godz. tak więc uprzejmie proszę o niekrytykowanie szaty graficznej :-).

p.s. RaBoKsie, pokazałbyś w wolnej chwili tę stronę K. i spróbowałbyś może
namówić Ją na napisanie relacji z akcji 11 maja?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.02, 09:58
      Więcej takich zdjęć i zrobimy z Marek miejscowość rekraacyjną. Nasze drzewka
      wyglądają na zdjęciach całkiem fajnie. Śmieci już nie ma i mam nadzieję że nie
      będzie. W zasadzie jakby zmobilizować ludzi i władze miasta to może udało by
      sięzbudować chodniki i jezdnie (połowę-druga połowa po położeniu kanalizacji i
      wodociągu).
      Co do opini strony o którą się pytasz to pomysł podoba mi się. Trochę można
      pokombinować i będzie naprawdę nieźle.
      • sloggi Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek 13.05.02, 10:32
        Kto jest na tych fotkach, i gdzie były robione ?
        • Gość: Jarek Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.02, 11:23
          Między innymi ja tam jestem (z duuuużym czołem). Zdjęcia były robione przy
          bagienku na ul. Ćhopina
        • Gość: Raffix Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.braun.de 13.05.02, 12:36
          sloggi napisał(a):
          > Kto jest na tych fotkach, i gdzie były robione ?
          Na fotkach są mieszkańcy głównie ulicy Szopena (jest to kilka ulic od miejsca
          gdzie mieszkam). Naprawdę podziwiam to przedsięwzięcie - zaangażowanych było
          pewnie co najmniej ze dwadzieścia parę osób (jeśli nie więcej). Gmina zachowała
          się o tyle ok, że dostarczyła kontenery, worki i rękawice. Takich punktów, w
          których gromadzono śmieci (oprócz uwidocznionego na zdjęciu) było łącznie 3
          (podobnych rozmiarów). Gmina zorganizuje ich wywóz. Pozostaje tylko pytanie - co
          zrobić, żeby okoliczne zagajniki nie wróciły w parę miesięcy do stanu
          wyjściowego??
        • Gość: Raffix [OT] Do Sloggi'ego - prośba. IP: *.braun.de 13.05.02, 12:55
          Sloggi,
          A czy nie chciał byś się przedzierżgnąć na moment z warsawianisty
          na "podwarsawianistę" i przygotować dla nowej strony "Krótki zarys historii
          Marek"? (może być także np. na wesoło).
          Będę wdzięczny (zawsze czytałem z ciekawością Twoje notki historyczne o
          warszawskich gminach i dzielnicach)
          Pozdrawiam
          • Gość: Ad Re: [OT] Do Sloggi'ego - prośba. IP: *.braun.de 13.05.02, 14:00
            Ale skoro gdzieniegdzie zmiana z marek na euro juz nastapila, moze warto
            poczekac i nie pisac historii zanikajacej miejscowosci...
            • Gość: Raffjix Re: [OT] Historia IP: *.braun.de 13.05.02, 14:06
              Gość portalu: Ad napisał(a):
              > Ale skoro gdzieniegdzie zmiana z marek na euro juz nastapila, moze warto
              > poczekac i nie pisac historii zanikajacej miejscowosci...
              Tak naprawdę przed Markami jeszcze kawał historii do napisania.
              p.s. na dogryzanie ze strony kolegi z pracy zawsze można liczyć :-)
              • sloggi Re: [OT] Historia 13.05.02, 14:16
                W wolnej chwili coś w tym kierunku uczynię.
                Nie prędzej niż po 20 maja. Zresztą dam znać co piszczy w tym temacie.
                • Gość: Raffix Re: [OT] Historia IP: *.braun.de 13.05.02, 15:10
                  sloggi napisał(a):
                  > W wolnej chwili coś w tym kierunku uczynię.
                  > Nie prędzej niż po 20 maja. Zresztą dam znać co piszczy w tym temacie.
                  Dzięki!
                  Pzdr.
                • Gość: Raffix Re: [OT] Historia IP: *.braun.de 21.05.02, 15:30
                  sloggi napisał(a):
                  > W wolnej chwili coś w tym kierunku uczynię.
                  > Nie prędzej niż po 20 maja. Zresztą dam znać co piszczy w tym temacie.
                  Teraz juz wiem, dlaczego pisales, ze po 20-tym. Znaczy, ze wiedziales juz
                  wczesniej, co sie swieci?
    • Gość: RaBoKs Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.ppp.polbox.pl 14.05.02, 20:51
      Strona ma wyraźne zadatki na stronę kultową.
      Bardzo nam się z K. podoba.

> p.s. RaBoKsie, pokazałbyś w wolnej chwili tę stronę K. i spróbowałbyś może
      > namówić Ją na napisanie relacji z akcji 11 maja?

K. musi najpierw obronić pracę magisterską.
      Chcieliśmy wspomnieć o wkładzie mieszkańców
      ul. Dolnej. Nazbierali 2 kontenery śmieci!
      Rzekłbym ambiwalentnie, że można być dumnym :(.
      Podziękowania!
      • Gość: Raffix Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.braun.de 15.05.02, 11:01
        Gość portalu: RaBoKs napisał(a):
        (...)
        > Chcieliśmy wspomnieć o wkładzie mieszkańców
        > ul. Dolnej. Nazbierali 2 kontenery śmieci!
        (...)
        A czy K. udało się uzyskać adres mejlowy Pani z Wydziału Środowiska?
    • Gość: Raffix Są nowe zdjęcia na tej stronie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 03:37
      Zapraszam do obejrzenia zdjęć znad mareckiego jeziorka Kruczek - otrzymałem je
      dzięki uprzejmości Daktika (szczegóły na stronie w dziale foto)
    • Gość: Jarek Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.05.02, 08:50
      Wydaje mi się, że strona ta powinna też zawierać informacje o terenie
      archeologicznym. Na tym terenie są ślady osady z II wieku naszej ery. Jedna ze
      szkół robiła o tym reportaż. Znam też archeologa, który zajmuje się
      wykopaliskami. W wolnej chwili postaram się zebrać więcej informacji na ten
      temat.
      • Gość: Raffix Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.braun.de 20.05.02, 09:47
        Gość portalu: Jarek napisał(a):
        > Wydaje mi się, że strona ta powinna też zawierać informacje o terenie
        > archeologicznym. Na tym terenie są ślady osady z II wieku naszej ery. Jedna ze
        > szkół robiła o tym reportaż. Znam też archeologa, który zajmuje się
        > wykopaliskami. W wolnej chwili postaram się zebrać więcej informacji na ten
        > temat.
        Będę wdzięczny za materiały na ten temat.
        Pozdrawiam
        • Gość: Jarek Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.05.02, 17:06
          mam spotkanie w przyszły czwartek lub piątek w sprawie materiałów na temat
          archeologiczny i inny. Są filmy oraz inne opracowania. Chciałbym abyś poszedł
          ze mną, ponieważ nie wiem co można praktycznie wykorzystać na stronie Marek.
          Pisałem do Ciebie na Adres prywatny, ale nie mam odpowiedzi. Nie wiem czy go
          pomyliłem, czy jeszcze tam nie zaglądałeś
          • Gość: Raffix Re: Zarys nieoficjalnej kroniki Marek IP: *.braun.de 22.05.02, 17:25
            Gość portalu: Jarek napisał(a):
            > mam spotkanie w przyszły czwartek lub piątek w sprawie materiałów na temat
            > archeologiczny i inny. Są filmy oraz inne opracowania. Chciałbym abyś poszedł
            > ze mną, ponieważ nie wiem co można praktycznie wykorzystać na stronie Marek.
            > Pisałem do Ciebie na Adres prywatny, ale nie mam odpowiedzi. Nie wiem czy go
            > pomyliłem, czy jeszcze tam nie zaglądałeś
            Jarku, Twój list do mnie doszedł nawet 2 razy i również 2 razy nań
            odpowiedziałem - nie wiem, czemu ich nie otrzymałeś, informatyka to jednak
            zawodne narzędzie.
            Co do meritum: dołącze z przyjemnością, w liście napisałem, że mogę tylko piątek,
            ale w międzyczasie okazało się, że tu w Hesji też mają w czwartek "bank holiday"
            zatem wchodzi w grę również czwartek.
          • Gość: Raffix Ponowny test IP: *.braun.de 22.05.02, 19:52
            Wysłałem "mejla" ponownie - tym razem inną metodą. Dałbyś znać jutro rano (w
            czwartek) czy dotarł?
            No i oczywiście czekam na potwierdzenie terminu.
    • Gość: MACIEK A gdzie aktualizacje??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 13:26
      dlaczego w tej kronice tak mało aktualizacji ??
      • ins Maciek 10.08.02, 14:52
        autor kroniki zawsze zaprasza do wspolpracy, a wiec MACIEK - bierz sie za
        aktualizacje.
        • Gość: Raffix Dzieki, Ins IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 03:15
          ins napisał:
          > autor kroniki zawsze zaprasza do wspolpracy, a wiec MACIEK - bierz sie za
          > aktualizacje.
          Dzięki Ins, za wsparcie :-)
          To prawda - zdecydowanie zapraszam do współpracy. Maćku, możesz do mnie
          napisać na raffix@poczta.gazeta.pl

Co do aktualizacji - brak nowych materiałów spowodowany jest pracą nad... ale
          o tym na razie sza! Szczegóły będą już niedługo w "Nieoficjalnej kronice
          Marek".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka