Dodaj do ulubionych

internet (stare bloki)

28.02.05, 16:15
Witam.
Mam pytanko w kwesti internetu na starych blokach (za kosciolem)
Jakie sa perspektywy, czy ktos moze sie orientuje?
Aktualnie posiadam staly dostep droga radiowa, siec dzialala stabilnie dopóki
szanowny administrator sieci nie postanowil wprowadzic ulepszen (tak to
nazwal) Od polowy miesiaca nie dziala mi polowa uslug (mail, gg, ftp) moge
sobie poogladac strony ale to malo tworczy sposob wykorzystania netu.
Szukam osob ktore posiadaja dostep do sieci na blokach ale nie w sieci
radiowej. Czy oprocz neostrady mam jakies inne opcje?
Obserwuj wątek
    • ola2510 Re: internet (stare bloki) 28.02.05, 17:09
      witam,
      tak masz racje w tej chwili lacze jakie tu sie zrobilo jest niesamowite, nic
      nie dziala a placic trzeba i to nie malo:( dokladnie jakos 1 misiac temu
      zaczelo wszystko wolniej dzialac i te transfery czy jakos tak pospadaly o 80%
      tez szukam alternatywy, moze nawet neostrada, moze ona bedzie stabilniejsza,
      teraz chyba nawet jest promocja to mozna przetestowac
      pozdrawiam ola2510
      • x-mann Re: internet (stare bloki) 28.02.05, 17:15
        nie wiem czy mowimy o tym samym dostawcy netu... antena stoi na bloku nr 4...
        ale fakt jest taki ze internet dziala bez zarzutu do momentu kiedy admin nie
        odnotuje wplywu kasy na rachunek, po tym wali sie wszystko rowno... ja jestem
        stanowczo na nie... malo tego ze nie dziala to jeszcze czlowiek sie nie odzywa,
        nie odpowiada na zale... mozna dzwonic, wysylac smsy, pisac na gg a czlowiek
        nie reaguje... OLEWA KLIENTA...
        pozdrawiam, przyszly uzytkownik neostrady ;-)
        • ola2510 Re: internet (stare bloki) 28.02.05, 17:20
          moj syn namowil mnie na ten internet i niestety, teraz zaluje, i chyba mowimy o
          tym samym dostawcy widze antene z okna:)
          pozdr
    • n.rafalik Re: internet (stare bloki) 28.02.05, 18:52
      Ja tez mam net od tego operatora. I fakt ze jak to w radiowce czasami cos sie
      powiesi ale wtedy wystarczy sygnal do admina i za pare minut wszystko jest
      znowu ok. Takie predkosci u innych operatorow z tego co wiem sa troche drozsze.
      • andrzej_wwa Re: internet (stare bloki) 28.02.05, 19:10
        no bez przesady... za takie predkosci u innych operatorow (np tpsa) placisz
        tyle samo - chocby neo... ale masz gwarancje!!!...
        ja podpisuje sie pod postem ixa i oli
        generalnie duzy zawod... i mysle ze to nie kwestia technologii a raczej
        czynnika ludzkiego
        • haczyk31 Re: internet (stare bloki) 01.03.05, 00:30
          Witam, jestem uzytkownikiem tej sieci od 2 lat. W zwiazku ze czynnie pomagam w
          rozwoju sieci, wynegocjowalem z adminem predkosci 512kbs za 30zl. Jestem bardzo
          zadowolony z tego ISP. Fakt lacze radiowe czasem robi kawaly, ale w 99% lezy to
          z winy APkow u klienta (maly restart i wszystko gra) Generalnie za takie
          pieniadze nigdzie nie dostane takiego lacza. A neo jest do d... limit na
          sciaganie ograniczony upload. Tu mam symetryka. Dostaje u mnie 10pkt. na 10
          cena/jakosc jak i cena/predkosc. Dziwi mnie post powyzej z negatywna ocena
          naszego ISP. No coz, zawsze znajdzie sie czarna owca w sieci.
    • alf3 Re: internet (stare bloki) 01.03.05, 21:29
      hejo
      korzystam z sieci kilka miesiecy... i rzeczywiscie zdarzaja sie male wpadki,
      raczej nie z winy admina. po kazdej interwnecji spotkalam sie z pozytywnym
      rozwiazaniem problemu. nie przesadzajcie ludzie... jak macie jakies zale to
      mowcie adminowi... wszystko da sie zrobic, trzeba tylko chciec. jest spoko...
      • ola2510 Re: internet (stare bloki) 01.03.05, 22:29
        witam,
        chyba jednak sms do admina nie wystarczaja, bywaja dni ze net po kilka godzi
        nie dzialal i dodzwonic sie do admina nie sposob, moze mojemu synowi to
        wystarcza ale ja jednak potrzebuje wysla troche danych do moich kontrachentow a
        tu czesto zdazaja sie niespodzianki z brakiem dostepu do sieci,
        ale z tego co wiem bedzie nowa alternatywa na blokach tak wiec pewnie
        skorzystamy,
        pozdr robert
      • andrzej_wwa Re: internet (stare bloki) 02.03.05, 09:57
        czasem jednak ten kontakt z administratorem jest zerowy
        a czasem troche ponad zero... (kiedys uslyszysz w odpowiedzi na _ZALE_ ze
        admin pracuje w godzinach do 16, natomiast z tego co pamietam to jakiekolwiek
        instalacje czy grzebanie w sofcie apka odbywaly sie w godzinach wieczornych)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka