jorgusw 04.10.05, 11:30 czy to, ze w Markach nie ma koszy do segregacji papieru wynika z zalozenia przez UM, ze mieszkancy nie potrafia czytac i tylko pija, poniewaz na butelki sa! Czy jest jakis inny powod takiej sytuacji?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.redel Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 11:39 Rozumiem, że wysłałeś to pytanie do Urzędu Miasta (chośby e-mailem) i nie otrzymałeś w rozsądnym czasie odpowiedzi? Jeśli nie, to nie do końca jest dla mnie jasne, dlaczego pytasz forumowiczów o powód braku pojemników na papier. To forumowicze tym zarządzają? No chyba, że chciałeś sobie tylko ponarzekać zamiast najpierw wyjaśnić przyczynę takiego stanu rzeczy - jeśli tak to już się nie wtrącam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
flash3 Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 11:52 rafal.redel napisał: > Rozumiem, że wysłałeś to pytanie do Urzędu Miasta (chośby e-mailem) i nie > otrzymałeś w rozsądnym czasie odpowiedzi? > Jeśli nie, to nie do końca jest dla mnie jasne, dlaczego pytasz forumowiczów o > powód braku pojemników na papier. To forumowicze tym zarządzają? > No chyba, że chciałeś sobie tylko ponarzekać zamiast najpierw wyjaśnić > przyczynę takiego stanu rzeczy - jeśli tak to już się nie wtrącam ;-) Mylisz się Rafale – mieszkańcy to wiedzą (przynajmniej niektórzy, np. Ja) Brak koszy na papier wynika z planowej decyzji UM. Na początku obawiano się że takie kosze będą po prostu podpalane, co jest obecnie w Warszawie prawdziwą plagą, a teraz te kosze już nie staną bo UM będzie się z koszy na segregację powoli wycofywał na rzecz worków rozdawanych mieszkańcom – mówił o tym burmistrz Wnuk na ostatniej komisji (tylko już nie pamiętam dokładnie jakiej). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz9913 Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 14:30 To wszystko pięknie tylko kto te worki będzie odbierał i w jakiej częstotliwości?Nikt nie będzie chciał na swojej posesji trzymać śmieci przez 2-3 tygodnie,a znając niektórych mieszkańców to worki przyjmą,jak najbardziej,ale śmieci i tak znajdą się w lesie.Moim zdaniem pojemniki na segregowane odpadki są jak najbardziej słuszne i jest to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorgusw Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 14:31 > Brak koszy na papier wynika z planowej decyzji UM. dzieki za informacje. Wlasnie tak podejrzewalem jakies celowe dzialanie. Tylko jezeli chodzi o podpalanie to teraz mnie intryguje brak pojemnikow na puszki :) OK takze teraz bede raczej optowal nad tym abysmy zalozyli sobie takie kosze prywatnie na naszym osiedlu. Bez łaski UM. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalidor Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 15:50 Wszystko fajnie tylko, ze w okolicy ul. Rodziewiczownej jakos nie widzialem pojemnikow na szklo itp. Wie moze ktos gdzie jst najblizszy? Odpowiedz Link Zgłoś
flash3 Re: kosze do segregacji...papier?! 04.10.05, 17:34 Mam jeszcze inną mało optymistyczną wiadomość – na początku stycznia kończy się umowa na dzierżawę pojemników na szkło – tak więc jeżeli nie zostanie podpisany aneks to jest wielce prawdopodobne że i te pojemniki znikną z naszych ulic – a po wypowiedziach obu burmistrzów wnioskuję że oni raczej są dalecy od chęci dalszego utrzymywania pojemników i skłaniają się coraz bardziej ku workom. - - - - - - - - - - - - Frrum Mieszkańców Marek: www.marki.up.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś