Dodaj do ulubionych

INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!!

16.01.03, 21:06
witam
szukam chetne osoby do stalego locza internetowego. oferta obejmuje bloki
przy ulicach: mieszka I, rejtana, okolna, 11 listopada i mickiewicza, oraz te
wysokie bloki na pustelniku przy osiedlu domkow jednorodzinnych "lisi jar"
zgloszenia prosz kierowac na adres : piotrg4@gazeta.pl

im szybciej zglosisz swoja chec ,tym szybciej bedziesz w sieci :)
pozdrawiam piotrg4
Obserwuj wątek
    • Gość: zacier-r Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.k.mcnet.pl 16.01.03, 22:51
      Witam. Mieszkam ma osiedlu przy Listopada i Mickiwicza zapewne kilanascie osób
      było by chętnych (192 mieszkań i jescze domki jenorodzinne ok 80) rozwieś
      jakieś ulotki, ja nietety w domu kompa nie posiadam:(((
    • Gość: zacier-r Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.k.mcnet.pl 16.01.03, 22:55
      PGR też jest z tamtąd może on coś zadziała.
      • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 17.01.03, 06:09
        ok dzieki bardzo ! w sobote rozwiesze ale tam chyba za dnia trzea bo pozniej
        jest zamkniete wejscie ?ale jakos pojdzie mam nadzieje.
        dzieki za info. jeszcze jak bys mi dal jakies namiary na to twoje osiedle do
        administracji albo spoldzielni bylo by super
        pozdrawiam piotrg4

www.cmstudio.fr.pl
        • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 17.01.03, 15:50
          --------------------------------------------------------------------------------
          witam
          przy ulicach: mieszka I, rejtana, okolna, 11 listopada i mickiewicza, oraz te
          wysokie bloki na pustelniku przy osiedlu domkow jednorodzinnych "lisi jar"
          zgloszenia prosz kierowac na adres : piotrg4@gazeta.pl

pozdrawiam piotrg4
    • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 18.01.03, 10:54
      witam
      przy ulicach: MIESZKA I,REJTANA, OKOLNA, 11 LISTOPADA I MICKIEWICZA, PROMIENNA,
      oraz te wysokie bloki na pustelniku przy osiedlu domkow jednorodzinnych "lisi
      jar" zgloszenia prosz kierowac na adres : piotrg4@gazeta.pl

pozdrawiam piotrg4
      • Gość: PGR Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 20.01.03, 10:33
      • Gość: PRG Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 20.01.03, 10:40
        Cześć,
        Też mieszkam na Osiedlu przy 11 listopada .Wczoraj ktoś powiesił ulotki o
        internecie radiowym za 488 zł i 107 zł za miesiąc. Ale ja rozmawiałem z firmą
        interneths która zrobi to za 450 zł i 80 zł miesięcznie. Z jaka firmą
        rozmawiasz , ile masz osób i gdzie. Bo taka jedna antena ma zasięg nieduży (tak
        myślę) a Ty piszesz o róznych ulicach w Markach w promieniu 2 km.
        Pzdr
        PGR
    • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 20.01.03, 10:56
      Czy wiesz, ile osób wykazało zainteresowanie ofertą?

Firma Interneths sieci osiedlowe ma na Tarchominie i Białołęce, dosyć blisko
      nas i co dla nas najważniejsze, chętnie wejdzie do Marek!

• Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 20.01.03, 14:59
        witam!
        ja rozmawialem z firma fornet i dostalibysmy antene dla marek i stala by ona na
        blokach przy mieszka I obejmuje ona zasiegiem 3 km tak wiec mniejsze
        zaklucenia niz z bialoleki i tarchomina! mamy juz kolo 25 os i szukamy dalej.
        wiecej info pod nr 8496788 . ta firma wchodzi do nas natychmiast po uzyskaniu
        zgody spoldzielni i wymaganej liczby os! rozmawialem z lodzmi i rozwazalismy
        inna firme ale mieli abonament tanszy kosztem transferu. tu jest 512 kb/s i
        wydaje nam sie ze jest odpowiednia. pytania do mnie mozna na mail i pod tel
        ktory jest na ulotce
        • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 16:12
          Piotrze,jakie masz gwarancje na to ,że Marecka SM-W wyrazi zgodę na instalację
          internetu przez firmę Fornet? Z tego co czytam wnioskuję ,że należysz do
          praskiej sp-ni.Czy rozmawiałeś z prezesem Mareckiej Sp-ni?Chcę uniknąc zbędnego
          zamieszania,więc z akcesem na stałkę zwlekam ,czekając na decyzję Mareckiej sp-
          ni ,od której kupiłam mieszkanie i ona administruje mój blok.Pozdrawiam.
          • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 20.01.03, 20:20
            witam.
            sprawa przedstawia sie w ten sposob, ze firma Fornet kontaktowala sie ze
            spoldzielnia marecka i zlozyla tam oferte w odpowiedzi uslyszala ze niebedzie
            problemow ze zgoda lecz zostanie to podjete na zebraniu zarzadu czy jakos tak.
            nastepna sprawa jest taka , ze firma ktora tez zlozyla prosbe o zgode na
            podloczenie internetu miala wczesniej doczynienia z nasza spoldzielnia rsm
            praga i jak sie okazalo umowa nie doszla do porozumienia !! tak wiec jesli
            wasza spoldzielnia wybierze ta druga firme to raczej wy i my niebedziemy mieli
            internetu z powodu podzialu osob zainteresowanych stalym podloczeniem! mam
            nadzieje ze dojda do porozumienia i wszystkie spoldzielnie zdecyduja sie na
            jedna i ta sama firme.
            wiecej info pod nr 8496788 albo moj nr gadu gadu 103831
            pozdrawiam.
            piotr
            • Gość: Raffix Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.braun.de 21.01.03, 12:07
              Z drugiej strony, gdyby osob zebralo sie wystarczajaco duzo, by weszly dwie
              konkurujace firmy to tez nie byloby najgorzej - konkurencja to zdrowa rzecz.
              Ale moze rzeczywiscie nie ma w Markach rynku dla az dwoch firm oferujacych tego
              typu usluge.
              • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 21.01.03, 21:31
                a kolejna sprawa. skoro wiedzieliscie o innej firmie i wiedzieliscie ze jest
                chetna do wejscia do marek to dlaczego nikt sie nie pokusil o sciagniecie jej
                do nas, dlaczego nikt niewziol tej sprawy w swoje rece tylko teraz sie
                odzywacie jak ktos pomyslal za was??? wydaje mi sie ze to troche nie tak ! ja
                sie ruszylem i jest przynajmiej jakas szansa ze bedzie stale i o niezlych
                parametrach! a ta druga firma :)))) slyszalem jaka ma oferte
                • raffix Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! 21.01.03, 21:35
                  Do kogo sie zwracasz w tej liczbie mnogiej? Jesli do mnie, to moge powiedziec
                  na swoje usprawiedliwienie, ze mieszkam w domku jednorodzinnym, a wedlug
                  informacji z tych firm na razie nie sa one zainteresowane oferowaniem internetu
                  pojedynczym osobom. Sasiadow zainteresowanych na razie znalazlem kilku, ale
                  (oprocz jednych blisko) sa w zbyt duzej odleglosci by rozprowadzac siec kablami.
                  • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 21.01.03, 21:45
                    cze raffix. nie nie do ciebie ty jestes chyba jedyna osoba znajaca ten temat.
                    ja tez z mysla o domkach chce te firme poniewaz za 6 miesiecy bede sie
                    wyprowadzal i tez chcialbym miec stale . fakt ze bedzie drozej podloczenie ale
                    wiem ze bedzie mozliwe jesli antena bedzie na blokach
                    pozdrawiam.
                    • raffix Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! 21.01.03, 21:48
                      To powiedzieli Ci, ze jak bedzie na blokach antena, to bedzie sie mozna
                      podlaczyc indywidualnie w domku? Nie bedzie trzeba zbierac tuzina sasiadow?

To by bylo super, bo ja zrozumialem, ze i tak trzeba by zbierac wieksza grupe.
                      • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 21.01.03, 21:50
                        oczywiscie
                        jesli chcesz to zadzwon do mnie to ci powiem jak jest! nr masz na marki.net.pl
                        chyba ze chcesz domowy to ci wysle mail??
                        • raffix Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! 21.01.03, 21:52
                          Wiesz co, najlepiej mejlem, bo jestem za granica a roaming wciaz nie tanieje
                          :-(
                          • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 21.01.03, 21:55
                            ok ! jak wrocisz to mozesz spokojnie dzwonic to wszystko ci powiem. pomalu ale
                            sie zbiera ekipa. sprawdzalem teraz te firmy inne i ich oferta 128kb/s wogole
                            nie powinna sie liczyc to jest przeciez nic!!!!!! i to za 80 zl
                            • Gość: PGR Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 22.01.03, 09:08
                              Po tym co czytam - spokojnie Forumowicze. Piotrzeg4 - masz rację - Twoja oferta
                              jest bardzo "szybka" ale i droga . Zapytam sie tej drugiej firmy jaka jest ich
                              prędkość. Zważ że niektórzy z nas mieszkają w blokach i oszczędzają każdy
                              grosz. 80 zł a 107 zł (u ciebie) to różnica 25 % procent. Założenie - też jest
                              róznica w cenie. Prędkość to nie wszystko przecież jeżeli dana strona jest
                              oblęzona - to wieksza prędkość nie da nam szybszego dostepu do danej strony
                              (tak mi tłumaczono).
                              W konsekwencji należą się wielkie dzieki Piotrowi g 4 za wykonanie pracy. A
                              druga firma - jak dostane odpowiedź to wyslę.
                              • Gość: PGR Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.compensa.pl / 10.1.3.* 22.01.03, 09:54
                                Z ostaniej chwili - firma inetneths prędkość 0,5 Mbps czyli chyba 512 kbps.
                                Zatem prędkości są takie same. Czy zaczynamy rozmowę z ta firmą? Konkurencja
                                już jest.
                                • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 22.01.03, 11:05
                                  Dwa słowa na temat...
                                  Marecka Spółdzielnia otrzymała dwie oferty na internet od Interneths i Fornetu.
                                  Rada nadzorcza wybrałą Interneths, bo jest tańsza, jakość usług obie firmy mają
                                  praktycznie identyczną.
                                  Kulisy internetu i spółdzielni w to zaangażowanych opiszę za parę godzin, bo
                                  nie mam teraz czasu, a temat ciekawy:-)
                                  • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 22.01.03, 13:40
                                    Pozwoliłem sobie pozbierać informacje od dwóch spółdzielni oraz firm.
                                    Marecka spółdzielnia wybierając firmę Interneths kierowała się nie tylko ceną,
                                    lecz również informacjami uzyskanymi w spółdzielni praskiej. Prezes mareckiej
                                    specjalnie przed zebraniem rady nadzorczej dzwonił do zarządu praskiej, żeby
                                    dojść do porozumienia i wspólnie działać, i wybrać jedną firmę. I co usłyszał?
                                    Że żadnej oferty praska nie rozpatrywała!!! Dodatkowo żadna ze spółdzielni nie
                                    pozwalała na rozwieszenie ulotek z ofertą firmy Fornet, marecka określiła to
                                    nawet jako nielegalne. Co więcej?
                                    Otóż firma Fornet też nie miała zamiaru rozklejać ulotek bez zgody spółdzielni.
                                    Wszystko na gorąco sprawdziłem telefonicznie. Ciekawa jest postawa urzędników
                                    praskiej spółdzielni! Fornet mówi, że rozmawiał w praskiej sp-lni z panem K.,
                                    pan K. mówi, że nic o tym nie wie, po czym potwierdzam to jeszcze raz z
                                    Fornetem i dzwonię z powrotem do pana K. Tym razem nie zastaję go i miła pani
                                    sprawdza dokumenty i oświadcza mi, że ulotki z ofertą pojawią się na blokach za
                                    kilka dni, a te co wiszą obecnie to jakaś pomyłka niefirmowana przez nich!!!
                                    W tym wątku padło stwierdzenie, że ktoś nie wziął sprawy w swoje ręce, że ktoś
                                    pomyślał za "nas", dlatego za radą, przemyślałem to! Wnioski jednak pozostawię
                                    sobie... chyba są oczywiste:-P?
                                    Problem jednak nie rozwiązany... :-)
                                    • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 15:01
                                      Dla uściślenia podam (bo Toban zarobiony jak wół) ,że zebranie Rady Nadzorczej
                                      MSL-W odbyło się 20-go stysznia,w poniedziałek. Wczorajszy dzień i dzisiejszy
                                      poranek zajęło ustalenie i zebranie faktów do kupy. Informacje te są aktualne
                                      i wiarygodne ,a problem nadal pozostaje ...:-(
                                      Pozdrawiam.
                                      • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 22.01.03, 18:36
                                        witam!
                                        o to wydaje mi sie ze w tej sytuacji mamy inne informacje. bo ja uslyszalem ze
                                        mozna rozwieszac spokojnie ulotki bez problemow a spoldzielnia praska niebedzie
                                        robila utudnien dla firmy fornet:) w takiej sytuacji faktycznie sprawa jest
                                        nierozwiazana..
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 18:54
                                          To problem ,co do tego nie ma wątpliwości.Ciekawa jestem (jeśli to nie
                                          tajemnica)z kim rozmawiałeś w praskiej? Z dyrektorem K.czy z panem M. bo to Oni
                                          sa władni w sprawach mareckiego osiedla.
                                          • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 22.01.03, 20:03
                                            w pierwszej kolejnosci z panem K. ale on wyslal mnie do pana M. wtedy nie mieli
                                            zadnych przeciwskazan do firmy fornet poniewaz oni wiedza ze do marek inaczej
                                            jak radiowo sie nieda wejsc. tak wiec te numery do tych panow dostala tez firma
                                            Fornet. i wiem ze byla rozmowa miedzy nimi na pewno.
                                            a tak pozatym czy mzna jakies namiary na te firme inthernets? chcialbym
                                            sprawdzic i porownac jej oferte. od kogo dzierzawia locza itp. bo jesli z tpsa
                                            to , kiepski wybor:(
                                            pozdrawiam
                                            • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 21:04
                                              Firma Internet Home System (Interneths):
                                              www.interneths.pl
                                            • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 22.01.03, 23:33
                                              bylem na stronie sprawdzilem i nic konkretnego nie pisza fakt ze jest tansza
                                              ale czy napewno gwaratuja transfet 512 kb/s i to w obie strony jesli tak jestem
                                              nawet sklonny sie zgodzic na stale od tej firmy ,ale jesli to sa locza tpsa to
                                              to nie jest najlepszy wybor.
                                              to jest adres firmy od ktorej fornet dzierzawi locza www.cdp.pl/
                                              wydaje mi sie ze jest dobra.
                                              postarajmy sie jakos to zebrac w calosc bo jesli sie podzielimy to nikt na 100%
                                              niebedzie mial internetu z powodu malej ilosci osob.
                                              • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 10:52
                                                Piotrze,z uwagi na to,że tel 8496788 nie odpowiada podaję e-mail
                                                ania.banasik@marki.net.pl
                                                Mam nadzieję ,że jeszcze nie jest za późno na zwarcie szeregów w tej sprawie.
                                                Bałagan i opieszałość praskiej nie musi być przeszkodą,wydaje mi się że
                                                widzę "ten most".Powinniśmy jednak ruszyć kupą,bo inaczej to ,podobnie jak
                                                Ty,sądzę że ...choinki nie budziet,a na stałce zależy mi bardzo.
                                                Czekam na kontakt.
                                    • Gość: Mephisto Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 22:33
                                      A ja tak myslę że właśnie do kogos dotarło że mu spora kasa przejdzie koło nosa
                                      jak wejdzie fornet i zaczyna mącić. Miesiąc temu nikt jeszcze poważnie nie
                                      myślał o stałce w Markach. W momencie jak już wszystko zaczyna się układać i
                                      kwestią czasu jest podłączenie pojawia się ni z tad, ni z owąd druga
                                      konkurencyjna firma. Wiecie co, jak poczekamy jeszcze z miesiąc to się okaże że
                                      żadna z tych firm nie została wybrana przez spółdzielnie, bo nagle pojawiła się
                                      kolejna, "lepsza" oferta. Pomyslcie tylko chwile czy tu tak na prawde chodzi o
                                      to że ta firma jest lepsza, a może najzwyczajniej ktos chce na tym zarobić.
                                      Jeżeli tak jest to nie ważne ile będziecie dzwonić i do kogo to i tak prawdy
                                      nie usłyszycie, a jedynie to co macie usłyszeć. To jest Polska właśnie, czy to
                                      sejm czy spółdzielnia mieszkaniowa, co za różnica, byle zarobić ile się da i na
                                      czym się da.

Pozdrawiam.
                                      • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 22.01.03, 23:34
                                        bylem na stronie sprawdzilem i nic konkretnego nie pisza fakt ze jest tansza
                                        ale czy napewno gwaratuja transfet 512 kb/s i to w obie strony jesli tak jestem
                                        nawet sklonny sie zgodzic na stale od tej firmy ,ale jesli to sa locza tpsa to
                                        to nie jest najlepszy wybor.
                                        to jest adres firmy od ktorej fornet dzierzawi locza www.cdp.pl/
                                        wydaje mi sie ze jest dobra.
                                        postarajmy sie jakos to zebrac w calosc bo jesli sie podzielimy to nikt na 100%
                                        niebedzie mial internetu z powodu malej ilosci osob.
                                      • k.bychowski Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! 23.01.03, 09:45
                                        Gość portalu: Mephisto napisał(a):
                                        > A ja tak myslę że właśnie do kogos dotarło że mu spora kasa
                                        > przejdzie koło nosa jak wejdzie fornet i zaczyna mącić.

Kochanieńki!
                                        Jakm się wypisuje tym podobne rzeczy na forum to wypadało by mieć
                                        przynajmniej na tyle odwagi co by się podpisać imieniem i nazwiskiem.
                                        Jak dorośniesz to może to zrozumiesz.
                                        • Gość: Prawnik Re: INTERNET----> !!!!!!!!!!!! IP: 212.244.180.* 23.01.03, 12:20
                                          k.bychowski napisał:
                                          > Kochanieńki!
                                          > Jakm się wypisuje tym podobne rzeczy na forum to wypadało by mieć
                                          > przynajmniej na tyle odwagi co by się podpisać imieniem i nazwiskiem.
                                          > Jak dorośniesz to może to zrozumiesz.

ale ostro... w zasadzie podoba mi sie, ze ludzie ostro reaguja na bezpodstawne
                                          oskarzenia. Trzeba brac odpowiedzialnosc za wlasne slowa (pisane i mowione).
                                          Przychodzi mi tylko do głowy jedna refleksja, a mianowicie, ze w pewnych
                                          sytuacjach osoby oskarzajace (tu Mephisto) nie chca wcale oskarzac, a tylko
                                          daja upust swoim negatywnym emocjom nie koniecznie zwiazanym w okreslona
                                          sytuacja. Chodzi mi o to, ze moze oskarzyciel mial doswiadczenia
                                          z przypadkami korupcji (o co pewnie w Polsce nie trudno) i pisze tak z
                                          przyzwyczajenia, a nie ze zlej woli i checi oskarzania konkretnych firm czy
                                          instysucji.
                                          Konkludujac, rozumiem Krzysiu Twoja irytacje, ale czy warto...? :-))))).

pozdrawiam Prawnik
                                          • Gość: amba Re: INTERNET----> !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 13:25
                                            Zdumiewającą wypowiedź Mephista pozwolę sobię skomentować,bo myślę że znając
                                            temat jestem merytorycznie przygotowana,a szlag mnie nie trafił czytając o
                                            Jego rewelacyjnym podejrzeniu :
                                            1.Polecam uważne czytanie wypowiedzi ludzi tu piszących,wtedy nikt nie będzie
                                            zdziwiony faktem ,ze oferty 2 firm wpłynęły do MSL-W i będzie jasne, kiedy to
                                            nastąpiło.
                                            2.Fakt konkurencji pomiędzy firmami i jawność (zebranie Rady Nadzorczej, to nie
                                            imieniny u cioci Hani) dokonanych wyborów ,odpierają zarzut interesowności
                                            (korupcji) kogokolwiek.
                                            Punktu 3 nie będzie,bo "nie chce mi się gadać"
                                            Pozdrawiam ozdrowionych i tych ,którzy w trakcie leczenia.
                                            amba
                                      • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 23.01.03, 14:30
                                        Nie mam czasu na pierdoły,w związku z tym tylko dwie uwagi do takiej fixacji :-)

> W momencie jak już wszystko zaczyna się układać i
                                        > kwestią czasu jest podłączenie (...)

O to chodzi, że nic nigdy nie zaczęło się układać. Pomysł można sobie mieć, i
                                        próbować go realizować jakimiś tam sposobami, jak w naszym przykładzie.

> A ja tak myslę że właśnie do kogos dotarło że mu spora kasa przejdzie koło
                                        > nosa jak wejdzie fornet i zaczyna mącić (...) pojawia się ni z tad, ni z owąd
                                        > druga konkurencyjna firma.

A pierwsza wzięła się stąd ! czy z owąd ?
                                        Jeżeli do inwestycji startuje jedna firma, to sytuacja taka jest bardziej
                                        narażona na podejrzenia o korupcję.

PS. W ogóle dziwię się, że są ludzie, którym to trzeba wyjaśniać :-)
                                        • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 23.01.03, 21:24
                                          witam
                                          mam pytanko. czy juz na 100% jest wybrana firma inthernets czy jest jeszcze
                                          rozwarzana oferta fornet?
                                          piotrg4
                                          • Gość: MAKILOK Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 23:49
                                            TOBIAN SIEDZISZ SOBIE W ZARZADZIE JAKIEJS SPOLDZIELNI???
                                            BO JESLI TAK TO W D... MASZ TO JAKA FIRMA ZALOZY NET NA
                                            OSIEDLU. POWINNO CIE INTERESOWAC CO NA TO MIESZKANCY!!!!
                                            ICH WYGODA I DOBRO JEST WAZNE A NIE TWOJA POSADKA!!!!
                                            WSZYSCY BIUROKRACI TO OSZUSCI I MANIPULANCI BYLE DO ZLOBA
                                            SIE DOBRAC I RESZTE MIEC W D...
                                            ZASTANOW SIE NAD SWOIMI CZYNAMI CZLOWIEKU
                                            JESTES DLA LUDZI A NIE ONI DLA CIEBIE
                                            NIE MAM SZACUNKU DLA CIEBIE

POPIERAM WYPOWIEDZ MEPHISTO
                                            CZLOWIEK WIE CO MOWI I MA RACJE
                                            • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 24.01.03, 09:05
                                              Gość portalu: MAKILOK napisał(a):

> TOBIAN SIEDZISZ SOBIE W ZARZADZIE JAKIEJS SPOLDZIELNI???
                                              > BO JESLI TAK TO W D... MASZ TO JAKA FIRMA ZALOZY NET NA
                                              > OSIEDLU. POWINNO CIE INTERESOWAC CO NA TO MIESZKANCY!!!!
                                              > ICH WYGODA I DOBRO JEST WAZNE A NIE TWOJA POSADKA!!!!
                                              > WSZYSCY BIUROKRACI TO OSZUSCI I MANIPULANCI BYLE DO ZLOBA
                                              > SIE DOBRAC I RESZTE MIEC W D...
                                              > ZASTANOW SIE NAD SWOIMI CZYNAMI CZLOWIEKU
                                              > JESTES DLA LUDZI A NIE ONI DLA CIEBIE
                                              > NIE MAM SZACUNKU DLA CIEBIE
                                              >
                                              W jakim to niby jestem zarządzie i jakiej spółdzielni? Bo ja nic o tym nie
                                              wiem!!! Nad jakimi czynami mam się zastanowić? Człowieku o co chodzi?
                                              Nie masz szacunku? A po co mi Twój szacunek. Żal mi Cię.
                                        • Gość: Mephisto Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 00:05
                                          Gość portalu: toban napisał(a):

> Nie mam czasu na pierdoły,w związku z tym tylko dwie uwagi do takiej
                                          fixacji :-
                                          > )
                                          >
                                          > Gość portalu: Mephisto napisał(a):
                                          > > W momencie jak już wszystko zaczyna się układać i
                                          > > kwestią czasu jest podłączenie (...)
                                          >
                                          > O to chodzi, że nic nigdy nie zaczęło się układać. Pomysł można sobie mieć, i
                                          > próbować go realizować jakimiś tam sposobami, jak w naszym przykładzie.

Tak się składa że było więcej zorganizowane niż Ci się wydaje
                                          >
                                          > > A ja tak myslę że właśnie do kogos dotarło że mu spora kasa przejdzie koło
                                          > > nosa jak wejdzie fornet i zaczyna mącić (...) pojawia się ni z tad, ni z o
                                          > wąd
                                          > > druga konkurencyjna firma.
                                          >
                                          > A pierwsza wzięła się stąd ! czy z owąd ?
                                          > Jeżeli do inwestycji startuje jedna firma, to sytuacja taka jest bardziej
                                          > narażona na podejrzenia o korupcję.

Może, ale ta firma nie przyszła sama, więcej nikt z żadnej spółdzielni jej nie
                                          narzucił. Śledzę od samego początku próbe wejścia fornetu do Marek i wiem że to
                                          nie oni sie napraszali tylko jeden z mieszkańców (tu ukłon w strone Piotra)
                                          podjał się negocjacji z firmą i wiem że nie obeszło się bez rozmów ze
                                          spółdzielnią. To co napisałem wcześniej napisałem w momencie jak się
                                          dowiedziałem że spółdzielnia wyparła się wszystkiego. No cóż może mi pan
                                          łaskawie wytłumaczy powód takiego postepowania spółdzielni. Przecież mogli
                                          powiedzieć "tak rozmawialiśmy z fornetem ale inna firma przedstawiła nam lepsza
                                          ofertę", a oni się wyparli, czemu????

>
                                          > PS. W ogóle dziwię się, że są ludzie, którym to trzeba wyjaśniać :-)

Są sprawy oczywiste i są sprawy które wydają się być oczywiste póki sie w nie
                                          nie zagłębić.

Pozdrawiam
                                          • Gość: toban Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.local.berlin 24.01.03, 09:43

> Tak się składa że było więcej zorganizowane niż Ci się wydaje

Możliwe...

> Może, ale ta firma nie przyszła sama, więcej nikt z żadnej spółdzielni jej
                                            nie
                                            > narzucił. Śledzę od samego początku próbe wejścia fornetu do Marek i wiem że
                                            > To co napisałem wcześniej napisałem w momencie jak się
                                            > dowiedziałem że spółdzielnia wyparła się wszystkiego. No cóż może mi pan
                                            > łaskawie wytłumaczy powód takiego postepowania spółdzielni. Przecież mogli
                                            > powiedzieć "tak rozmawialiśmy z fornetem ale inna firma przedstawiła nam
                                            > lepsze ofertę", a oni się wyparli, czemu????

:-o
                                            Czemu się wyparli nie wiem. Pytanie należy skierować do spółdzielni.

> Są sprawy oczywiste i są sprawy które wydają się być oczywiste póki sie w nie
                                            > nie zagłębić.

Szczera prawda!

PS. Sprawa zmierza w coraz ciekawszym kierunku ...
                                            Życzę wszystkim ozdrowienia.

• Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 24.01.03, 11:43
                                              moze zamknijmy ten temat a zainteresowane osoby powymieniaja sie mail!
                                              teraz jest temat odbiegajacy od poczatkowego
                                              piotr
                                              piotrg4@gazeta.pl

pozdrawiam
                                              • raffix Pax Vobiscum! 24.01.03, 11:50
                                                Panie i Panowie!
                                                Zaczne patetycznie - od Was zalezy najblizsza przyslosc internetu w Markach.
                                                Nie dajcie sie zatem swarom i wasniom, pogadajcie o konkretach, probujcie
                                                koordynowac dzialania.
                                                By nie skonczylo sie tym, ze "chcielismy jak najlepiej a wyszlo jak zwykle" -
                                                fakt, ze wpiszemy sie tym w dluga wielosetletnia lokalna tradycje ale chodzi tu
                                                bardziej o internet a nie o tradycje :-)
                                            • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 12:16

Mephisto,widzę że coś Ci się pogmatwało(bez urazy):-)...Tu są DWIE spółdzielnie
                                              PRASKA i MARECKA(położenie ich bloków się zazębia)Do MARECKIEJ wpłynęły 2
                                              oferty od firm Fornet i Inerneths.
                                              Do PRASKIEJ nie wiem ile.(możesz sobie sprawdzić osobiście) MARECKA przed
                                              podjęciem decyzji , jaka firma ma wejść, kontaktowała się z PRASKĄ ,a ta
                                              powiedziała,że u nich decyzja nie zapadła...i o ulotkach nic nie wiedzą.( nie
                                              wiem dlaczego ,mozesz we własnym zakresie przeprowadzić rozeznanie )To co się
                                              dzieje w Praskiej jest dla nas wszystkich niezrozumiałe.W takij sytuacji
                                              MARECKA podjęła więc decyzję korzystną dla jej mieszkańców. Tańsza firma ,a
                                              parametry porównywalne. Dalej już temat prowadzi spółdzielnia(ogłoszenia ,inne
                                              informacje...)w porozumieniu z firmą INTERNETHS, bo takie są zasady
                                              postępowania w tych sprawach. A teraz do wszystkich zirytowanych: Nie wiem na
                                              jakich podstawach ktokolwiek sądzi ,że Piotrg4 jest tu oponentem...Ludzie ,nikt
                                              nie podważa jego zasług!!! .Korespondencja jaką z Nim prowadzę
                                              jest "merytoryczna" i "profesjonalna" nie ma w niej pieniactwa i
                                              zadymiarstwa .Znamy fakty ,możliwości wszystko jest jasne, staramy się osiągnąć
                                              w tej zawiłej sytuacji rozwiązanie korzystne dla mieszkańców bloków.Uważam ,że
                                              w obecnej sytuacji rozmowy jakie się tu toczą(Patrz MAKILOK) i ich forma
                                              przypomina "szczekanie psów na karawanę" ... To niczemu dobremu nie
                                              służy.Proszę więc o cierpliwość i wstrzymanie się z DUŻYMI LITERAMI...,uważna
                                              letura tego co w wątku napisane wszystko tłumaczy.Jeśli coś jeszcze jest
                                              niejasne proszę pytać ,a nie konfabulować.Jeśli jakieś nowe fakty
                                              zaistnieją ,to wtedy bedziemy o tym tu rozmawiać.
                                              Pozdrawiam.
                                              • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 21:28
                                                Dodam do poprzedniej wypowiedzi jeszcze jedną kwestię.W rozmowach z firmą nie
                                                pominiemy potrzeb ludzi mieszkających w okolicznych "domach".

Mam nadzieję ,że wszystko zostało wyjaśnione,choć mam wielki niesmak po
                                                lekturze wypowiedzi niektórych forumowiczów.Może jestem zbyt wrażliwa,ale
                                                bezpodstawne oskarżanie o prywatę i interesowność w tak ważnej (jak internet)
                                                sprawie spowoduje,że z niektórymi ludzmi nie będę gadać wcale ,albo złośliwość
                                                moja nie zazna granic.Prostakiem potrafi być każdy ,to proste...myślę ,ze ktoś
                                                powinien tu coś odszczekać ,ale na to trzeba mieć cywilną odwagę,której pewnie
                                                pieniaczowi zbraknie...
                                                Wiem Krzysztofie Bychowski , Prawniku , Raffixie, Hirku ,PGR ,Piotrzeg4 i inni
                                                zacni forumowicze ,że to co powiedziałam było ostre...ale tak to odbieram i tak
                                                miało być . Może w tym temacie zabrakło mi poczucia humoru ,mea culpa,ale
                                                Irytek na moim miejscu użyłby pewnie... innych słów i nikt nie poczytałby mu
                                                tego za złe,więc moze i ja mam prawo wyrazić tu swoją IRYTACJĘ.
                                                Pozdrawiam:-(

• Gość: Raffix Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.01.03, 13:54
                                                  Makiloku, zamiast rzucac anonimowo absurdalne oskarzenia (wiem, ze sa
                                                  absurdalne, bo Tobana mialem mozliwosc poznac juz ladnych pare miesiecy temu)
                                                  sprobuj moze porozmawiac normalnie jak cywilzowany czlowiek, wyjasnic
                                                  watpliwosci. Niszczenie inicjatyw i miotanie oskarzen to prosta rzecz -
                                                  znacznie trudniej jest cos tworzyc...
                                                  • Gość: Aktim Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 08:33
                                                    Mieszkam na osiedlu przy Mickiewicza chciałbym mieć stałkę ale 107 zeta miesiąc
                                                    w miesiąc to dla mnie za dużo więc nawet nie dzwoniłem pod nr na ulotce
                                                    Z tego co mi wiadomo sporo ludzi w blokach na osiedlu przy mickiewicza i 11
                                                    listopada ma zaległości wię nie sądze aby było ich stać na dodatkowe koszty
                                                    stałe dowiadywałem się kiedyś iż w bloku przy mickiewicza 28 lub 30 mieszkańcy
                                                    się zorganizowali i zrobili własną sieć wewnętrzną ( nie było wtedy możliwości
                                                    podłączenia neostrady)
                                                  • Gość: amba Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 11:40
                                                    Koszty(ich minimalizacja)to kluczowy problem.Dlatego(miedzy innymi)był to ważny
                                                    parametr przy podejmowaniu decyzji przez marecką sp-nie.Abonament w firmie
                                                    Interneths to 80 zł.PGR wyliczył różnicę kosztów instalacji i abonamentu w %.
                                                    (patrz rozmowa gdzieś wyżej)W/g mnie to tańsze będzie niż pakiety w tepsie,że o
                                                    jakości usługi nie wspomnę.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: bart Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 30.01.03, 17:28
                                                    na jakim jestescie etapie w sprawie netu?
                                                    kiedy bedzie instalacja?
                                                  • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 31.01.03, 19:56
                                                    witam!
                                                    ostatnio nie mialem czasu sie zajac sprawa net ale juz sprawa jest prawie
                                                    wyjasniona, a co do ilosci osob to jak najbardziej jest nam potrzebna liczba ok
                                                    50 ,poniewaz w tej chwili jest kolo 30 ale sa to osoby porozrzucane po
                                                    wszystkich blokach a zeby postawic przekaznik na bloku musi byc najmniej 5os .
                                                    ale w przypadku kiedy w bloku sa 3os a w bloku obok sa 2 os to jest mozliwosc
                                                    przezucenia kabla i to jest najlepsze rozwiazanie . kolejna sprawa jest taka
                                                    ze, jesli ktos jest w jakiejs sieci z sasiadem to jest mozliwosc podloczenia
                                                    netu do sieci i w tym przypadku koszty sie zmniejszaja (transfer tez- do listu
                                                    kolegi z gory). tak wiec osoby zainteresowane niech sie zapytaja sasiadow czy
                                                    maja ochote na stalke do internetu a wtedy bedzie szybciej to zrealizowane.
                                                    pozdrawiam .
                                                    piotrg4
                                                  • Gość: piotrg4g Re: INTERNET---->PILNE !!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 05.02.03, 23:21
                                                    witam,
                                                    w praskiej spoldzielni juz zalatwione wszystko sa juz ulotki o kierownika
                                                    osiedla i pewmnie jutro bedzie je rozwieszal (legalne...).
                                                    czekamy na Marecka spoldzielnie i wiecej chetnych do stalki.
                                                    pozdrawiam
                                                    piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka