Dodaj do ulubionych

Nocnym do Marek

19.07.06, 19:56
Tytuł wątku trochę mylący, ale jest w pewnym sensie prawdziwy.
Otóż pewnie od września przez Grodzisk do pętli Mańki-Wojdy będzie jeździła
linia nocna 602 wydłużona z Bródna.

Tak wiec mieszkańcy dość sporego (pod względem liczby mieszkańców) rejonu
Marek zyskają całodobowy dojazd z trochę ponad 20 minutowym spacerkiem do
przystanku.
Obserwuj wątek
    • darek721 Re: Nocnym do Marek 19.07.06, 23:36
      20 minut od przystanku przy ul.Lewandów to w sam raz "na bloki przy ul.mieszka
      I" a co mają do dyspozycji mieszkańcy Pustelnika i Strugi? Wydeptanie przez
      nieporęcki las po nocy własnych ścieżek z Olesina(pętli przy ul.Kobiałka na
      Olesinie)?
      pozdrawiam darek
      • logan.marki Re: Nocnym do Marek 19.07.06, 23:56
        Nie wiem jak zinterpretowałeś mój wcześniejszy post, ale tak zapobiegawczo
        informuję że istnienie osiedla przy Mieszka I nie ma z tą sprawą nic wspólnego.

Powodem wydłużenia linii 602 na Mańki Wojdy są budujące się osiedla w
        Grodzisku, a że na tym skorzysta część mieszkańców Marek to pozostaje się tylko
        cieszyć.

Dużo osób która zaczyna pracę o godzinie 6:00 miała kłopoty z dojazdem, a teraz
        jeżeli będą mieszkali stosunkowo blisko, to po dojściu piechotą na Grodzisk
        będą mieli połączenia także w nocy.
        • student6 Re: Nocnym do Marek 21.07.06, 12:16
          A ja mam takie pytanie czy mieszkańcy Marek byliby zainteresowani nocnym PKSem
          z Warszawy do Radzymina albo jeszcze dalej. Tak się w Radzyminie zastanawiamy
          nad stworzeniem czegoś takiego, ale dla samego Radzymina taki pomysł jest
          wysoce nierentowny, a gdyby mieszkańcy Marek byli zainteresowani to autobus
          mógłby trochę pokluczyć po Markach.
          • bogusiag Re: Nocnym do Marek 24.07.06, 15:09
            Sądzę, że byliby chętni, szczególnie w weekend w okolicach godz. 2:00 lub
            3:00 ;)
            • pix3 Re: Nocnym do Marek 24.07.06, 17:02
              Witam !
              Strasznie trudno sie dziś zalogować. Udało mi się chyba dopiero za 7 razem, a
              już myślałem, że to odministrator przestał mnie lubić.
              Ale do rzeczy. Pomysł wydaje się rozsądny i możliwy do realizacji. Sam
              osobiście często korzystam z lini prywatnych i mam o nich bardzo dobre zdanie (
              komfort jazdy, czas przejazdu ). Problemem może stać się kwestia bezpieczeństwa
              ale to dopiero czas pokaże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka