IP: *.dyn.optonline.net 20.02.03, 20:18
wiem ze to forum jest odwiedzane i czytane przez ludzi z Urzedu Miejskiego w
Markach. Nie wiem czy pan Burmistrz czyta ale jego wspolpracownicy to i
owszem!
Wasz glos jest slyszany, Oby tak dalej, dla wspolnego dobra, wiecej spraw do
zalatwienia, poruszcie co wam nie daja spokoju!
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy Krajewski Re: sekret ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 23:19

Drodzy Urzędnicy Miejscy!
      Miło powiadomić mi, że Prokuratura Rejonowa w Wołominie umorzyła dochodzenie w
      sprawie potwierdzania nieprawdy przez urzędników Urządu Miasta Marki w sprawie
      przejmowania działek przez zasiedzenie. Niestety, nie znam szczegółów, bo
      prokuratura odmówiła mi wglądu w akta sprawa, bo nie jestem pokrzywdzonym w
      sprawie.
      Pozdrawiam
      Jerzy Krajewski
      PS. Niestety, musze Was powiadomić, że tej sprawy jeszcze nie odpuściłem.
      • Gość: gbetina Re: sekret ! IP: *.dyn.optonline.net 24.02.03, 18:22
        Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):

>
        > Drodzy Urzędnicy Miejscy!
        > Miło powiadomić mi, że Prokuratura Rejonowa w Wołominie umorzyła dochodzenie
        w
        > sprawie potwierdzania nieprawdy przez urzędników Urządu Miasta Marki w
        sprawie
        > przejmowania działek przez zasiedzenie. Niestety, nie znam szczegółów, bo
        > prokuratura odmówiła mi wglądu w akta sprawa, bo nie jestem pokrzywdzonym w
        > sprawie.
        > Pozdrawiam
        > Jerzy Krajewski
        > PS. Niestety, musze Was powiadomić, że tej sprawy jeszcze nie odpuściłem.

Szanowny panie Krajewski
        Z pana postow wynika ze jest pan typem kombatanta-rozliczacza. A tak na
        marginesie to jaki jest pana program polityczny, czy pan tylko bazuje na tym co
        bylo? rozdrapywanie ran to nie jest program polityczny. A od scigania
        przekretow to jest prokurator.
        Jesli bedzie pan posiadal pozytywny program polityczny to przylacza sie do pana
        mlodzi zapalency, bo tylko posiadajac baze mozna robic polityczna kariere.
        I jeszcze jedna uwaga, tylko 20% ludzi czytalo kiedys jakis program polityczny,
        reszta glosuje na kandydata jesli podaba sie sposob ubierania kandydata, czy
        jak wyglada jego przemowienie (tresc jest nie wazna, tylko jak mowi, czy nie
        nudzi)
        Przystojny, dobrze ubrany, usmiechniety, mowiacy o przyszlosci (to dla kobiet)
        otoczony sztabem wspolpracownikow i wspolpracowniczek (to dla mezczyzn), to
        jest kandydat.
        Prosze sobie wyobrazic pana Macierewicza w bereciku na spodkaniu wyborczym
        gdzie kobiety piszcza a mezczyzni klaszcza z entuzjazmu.
        pzdr.

• Gość: Irytek Re: sekret ! IP: 195.94.206.* 24.02.03, 21:35
          Ciebie Gbetino.... to się trzymają dowcipy !
          pzdr
          • Gość: gbetina Re: sekret ! IP: *.dyn.optonline.net 24.02.03, 23:03
            Jakie dowcipy, jesli aktor zostaje prezydentem supermocarstwa. I wcale tak zle
            ludzie nie wspominaja jego prezydentury. Zaczynal przemowienia od jakiegos
            dowcipu, a i w trakcie mowy sala ryczala ze smiechu kilka razy. A Polacy to
            placza ze tak jak za Regana to w USA juz nie bedzie ( to zasluga jego doradcow
            finansowych). I wcale nie nudzil o Wietnamie i nikogo nie chcial rozliczac! ale
            jak zaczeli strajkowac kontrolerzy ruch lotniczego to ich rozpedzil na cztery
            wiatry, bez prawa wykonywania zawodu.
        • Gość: Jerzy Krajewski Re: sekret ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 22:48
          Droga Gebetino!
          Program mój był prosty: Taniej, uczciwiej i przejrzyściej zarządzać miastem,
          bez widocznych gołym okiem przekrętów.
          Wybory przegrałem z kretesem, bo Markowianie wolą głosować na ludzi, których
          dłużej znają, a programów nie czytają.
          Janusz Werczyński wygrał z dużą przewagą. Posiadając realną władzę umacnia się,
          zdobywa zwolenników, kupuje potencjalnych przeciwników. Z cztery lata będzie
          mocniejszy niż był jesienią 2002 r. Opozycji przeciw niemu nie będzie łatwo
          zbudować, bo lokalni politycy wolą korzystać z układów z burmistrzem niż mu się
          narażać. Moi dawni koledzy partyjni z UPR jedzą już Werczyńskiemu z ręki.
          A działania rejonowej prokuratury pokazują, że trudno będzie walczyć z
          nadużyciami.
          Tworzy się układ, któremu trudno się przeciwstawić.

No chyba, że policjanci z Komendy Głównej Policji wykryją jakieś poważne
          przestępstwo.
          Pozdrawiam
          Jerzy Krajewski

Gość portalu: gbetina napisał(a):

> Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):
          >
          > >
          > > Drodzy Urzędnicy Miejscy!
          > > Miło powiadomić mi, że Prokuratura Rejonowa w Wołominie umorzyła dochodzen
          > ie
          > w
          > > sprawie potwierdzania nieprawdy przez urzędników Urządu Miasta Marki w
          > sprawie
          > > przejmowania działek przez zasiedzenie. Niestety, nie znam szczegółów, bo
          > > prokuratura odmówiła mi wglądu w akta sprawa, bo nie jestem pokrzywdzonym
          > w
          > > sprawie.
          > > Pozdrawiam
          > > Jerzy Krajewski
          > > PS. Niestety, musze Was powiadomić, że tej sprawy jeszcze nie odpuściłem.
          >
          > Szanowny panie Krajewski
          > Z pana postow wynika ze jest pan typem kombatanta-rozliczacza. A tak na
          > marginesie to jaki jest pana program polityczny, czy pan tylko bazuje na tym
          co
          >
          > bylo? rozdrapywanie ran to nie jest program polityczny. A od scigania
          > przekretow to jest prokurator.
          > Jesli bedzie pan posiadal pozytywny program polityczny to przylacza sie do
          pana
          >
          > mlodzi zapalency, bo tylko posiadajac baze mozna robic polityczna kariere.
          > I jeszcze jedna uwaga, tylko 20% ludzi czytalo kiedys jakis program
          polityczny,
          >
          > reszta glosuje na kandydata jesli podaba sie sposob ubierania kandydata, czy
          > jak wyglada jego przemowienie (tresc jest nie wazna, tylko jak mowi, czy nie
          > nudzi)
          > Przystojny, dobrze ubrany, usmiechniety, mowiacy o przyszlosci (to dla
          kobiet)
          > otoczony sztabem wspolpracownikow i wspolpracowniczek (to dla mezczyzn), to
          > jest kandydat.
          > Prosze sobie wyobrazic pana Macierewicza w bereciku na spodkaniu wyborczym
          > gdzie kobiety piszcza a mezczyzni klaszcza z entuzjazmu.
          > pzdr.
          >
          • Gość: Maggi Re: sekret ! IP: *.hogart.com.pl 26.02.03, 09:59
            Szanowny Panie,
            Jeśli pana program ogranicza się do kilku przymiotników to naprawdę wcale się
            nie dziwię Pana wynikowi wyborczemu. Z drugiej strony programy wielu polityków
            odnoszących sukcesy też nie różnią się specjalnie od Pańskiego programu.

Chciałabym kiedyś zobaczyć program polityka, który oprócz przymiotników i
            powiedzenia co chce zrobić, zawrze jeszcze informację jak chce to zrobić
            (budżet, harmonogram, sposób finansowania, niezbędne zasoby, itd.). Może
            dopiero wtedy postawie krzyżyk na takiego kandydata/kandydatkę. Nawet jeśli
            ideologicznie nie będzie mi specjalnie bliski, to jeśli będzie chciał zrobnić
            coś pożytecznego, to uwierzę, że to zrobi, bo przynajmniej jest profesjonalnie
            przygotowany.
            Z poważaniem
            Maggi
            • Gość: Raffix Re: sekret ! IP: *.braun.de 26.02.03, 10:19
              Maggi!
              Problem polega na tym, ze niewielu wyborcow jest zainteresowanych
              profesjonalnie przygotowanym programem (planem dzialania), ktory rzeczywiscie
              powinien w duzym stopniu przypominac precyzyjny business plan. Dlatego tak
              naprawde politykom (takze lokalnym) nie oplaca sie ich tworzyc - skoro docenisz
              to tylko Ty i moze jeszcze kilku wyborcow. Wyborcy wola glosowac albo na
              marzenia albo na ludzi, ktorym ufaja - niezaleznie czy stoi za tym
              profesjonalny plan dzialania czy nie.
            • Gość: Jerzy Krajewski Re: sekret ! IP: 213.241.23.* 26.02.03, 17:54
              Szanowna Pani!
              Szczegółowy program KKW "Rozsądny Gospodarz" liczył 12 punktów i zajmował 2
              kolumny w "Głosie Mareckim". Zajmował się głównie finansami Marek. Większość
              wyborców na finansach się jednak nie zna. Ludzie głosują na znane nazwiska i
              twarze.
              Pozdrawiam
              Jerzy Krajewski
              PS. Jeżeli Pani chce, prześlę Pani konwencjonalną pocztą nasz program. Proszę
              tylko podąć swój adres mailem do jerzy-krajewski@wp.pl.

Gość portalu: Maggi napisał(a):

> Szanowny Panie,
              > Jeśli pana program ogranicza się do kilku przymiotników to naprawdę wcale się
              > nie dziwię Pana wynikowi wyborczemu. Z drugiej strony programy wielu
              polityków
              > odnoszących sukcesy też nie różnią się specjalnie od Pańskiego programu.
              >
              > Chciałabym kiedyś zobaczyć program polityka, który oprócz przymiotników i
              > powiedzenia co chce zrobić, zawrze jeszcze informację jak chce to zrobić
              > (budżet, harmonogram, sposób finansowania, niezbędne zasoby, itd.). Może
              > dopiero wtedy postawie krzyżyk na takiego kandydata/kandydatkę. Nawet jeśli
              > ideologicznie nie będzie mi specjalnie bliski, to jeśli będzie chciał zrobnić
              > coś pożytecznego, to uwierzę, że to zrobi, bo przynajmniej jest
              profesjonalnie
              > przygotowany.
              > Z poważaniem
              > Maggi
          • Gość: Irytek Re: sekret ! IP: 195.94.206.* 27.02.03, 23:09
            Gość portalu: Jerzy Krajewski napisał(a):

> Droga Gebetino!
            > Program mój był prosty: Taniej, uczciwiej i przejrzyściej zarządzać miastem,
            > bez widocznych gołym okiem przekrętów.
            Czy coś mi na oczy padło , czy tylko się czepiam ?
            A może to przejęzyczenie? Bo o uzupełnienie , czy też wyjaśnienie części
            programu wyborczego nie posądzam.
            pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka