Dodaj do ulubionych

TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI

06.09.06, 12:25
Mili internauci!
Wiem, że ten wątek ciągnie się jak flaki z olejem, ale ja już mam tego dość.
Dziś dostałam rekompensatę w kwocie 17 zł za brak sygnału czerwiec i lipiec
za abonament telefoniczny.Natomiast za neostradę mi nie zwrócą, bo nie było
zgłoszenia, że neo nie działa po numerem 0 801 102 102.
To jakiś horror, skoro nie ma kabli, nie działa tel to chyba oczywiste jest,
że neostrada również FIZYCZNIE NIE MA PRAWA DZIAŁAĆ!!!!!

nO CÓŻ, ZADZWONIŁAM NA TEN WSPANIAŁY NUMER 0 801....., PAN PRZYJĄŁ
ZGŁOSZENIE,ALE ODMÓWIŁ MI PODANIA NUMERU ZGŁOSZENIA, BO TO WINA TECHNICZNA
TPSY i powinnam zadzwonić na 9393.Zadzwoniłam na 9393 i zgłosiłam, że nie
uzyskałam numeru awarii nostrady a potrzebuję go by uzyskać jakieś szanse na
reklamację....

Pani spokojnym głosem powiedziała, żebym zadzwoniła na 0 801..... i tam
podadzą mi numer awarii a sama dodatkowo przyjmie reklamację!!!!yyyyyyyyyyyy
o co chodzi?????

Gdzie w końcu dzwonić???? I najlepsze jest to, że twierdzą,że zawsze usuwają
awarię w ciągu 36 godzin a skoro są tacy szybcy to nie można tego reklamować,
hgdyż mieszczą się w czasie.Tylko jak im to udowodnić,że mój tel milczy już 6
dzień!!!Skoro oni twierdzą inaczej!!!!!

A o zerwaniu umowy z nimi nie ma mowy, bo już wyliczyli nam karę!Przedłużyłam
w zeszłym roku na dwa lata i został mi jeszcze rok, więc lepiej płacić za neo
i cierpliwieczekać,aż złodzieje się ulitują!!!

Nie wiem już na kogo być zła???

Chyba na naszego wspaniałego burmistrza, który ma gdzieś co się dzieje w
mieście, bo takie chore zachowania mogą się przejawiać tylko w MARKACH
MIEŚCIE BEZPRAWIA!!!

MAM NADZIEJĘ,ŻE TEN PAN ODEJDZIE I ULŻY WSZYSTKIM!!!!

No coż pozostaje mi nabijać kasę na połączenia z komórki co chwilę zgłaszając
o braku sygnału i na znaczki pocztowe, by.......
Już sama nie wiem, by co???

Chyba mam nadzieję,że ktoś zauważy problem, bo jak to może być,żeby jeden
złomiarz terroryzował całą społeczność i bezkarnia pozbawiał ich podstawowego
kontaktu ze światem a o kosztach już nie wspomnę!!!!!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zorra1 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 06.09.06, 12:48
      Od 1 sierpnia, zapewne po wielu telefonach wkurzonych klientow, pod 9393 mozna
      zglosic zarowno awarie telefonu jak i neozdrady. To nie znaczy jednak, ze
      automatycznie dostaniemy rekompensate, o nie. Faktura przychodzi normalnie i
      wtedy trzeba zadzwonic pod 9393 i zglosic reklamacje, ktora ew. tpsa rozpatrzy i
      odliczy od nastepnej faktury :) Prawda, ze to bardzo wygodne?
      A co tego, ze brak sygnalu z powodu braku kabla jest jednoznaczne z brakiem
      neozdrady, to ja tez tak myslalem. Az do ubieglej soboty, gdy sygnal w sluchawce
      zniknal (nie ma go do dzis), ale o dziwo neozdrada dziala! Wiec, sam nie wiem
      jak, ale jest to mozliwe.
      Jak juz pisalem, ja czekam do przyszlego roku, az Era wprowadzi naprawde szybki
      internet i zegnam sie zarowno z tpsa jak i neozdrada. A do tej pory trzeba sie
      niestety meczyc, bo na dobre serce zlodziei (oby ich...) bym nie liczyl.
    • ziuta59 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 07.09.06, 12:21
      Wczoraj dowiedziałam się, że gdybym chciała zerwać umowę z tp za usługi
      neostrady to muszę zapłacić karę, no cóż to dość logiczne!Tylko,że oni
      naliczają karę za miesiące użytkowania, czyli za mc przepracowane!Więc jeżeli
      mam neo na 24 mc a korzystam już przeszło 20 mc, to moja kara wynosi 20 razy 40
      zł a nie 4 mc razy 40 zł.Trochę mnie to zaskoczyło!

U mnie zawsze jak nie ma sygnału to nie ma neo, najwyraźniej u mnie zawsze
      kradną kable a usterki nie mają nawet szansy aby się pojawić :)
    • dranica Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 07.09.06, 13:42
      hej, ja również walcze z TPSA - z tego samego powodu co wy, mam te same
      problemy, najlepsze, jest to - ze przez cały sierpien probuję się dowiedziec od
      pracownika z 9393 - co jest zapisane pod nr awarii w miesiącu lipcu,
      rozmawialam juz z 4 osobami i wiecie co, za kazdym razem dowiaduję się czegos
      innego, dostałam pismo na moja reklamację dotyczącą nr tel... /zgłaszałam i
      brak sygnałi i brak neostrady/ dostanę odszkodowanie ktore trwało od 24 do 28
      lipca, 9 do 14 sierpnia i 17 do 22 sierpnia - nie wiem co ja pocznę z tymi
      pieniązkami, ale to mniejszy problem, wiekszym problemem jest fakt iz pismo
      podpisał pan kierownik wydziału relacji z klientami hihih - w kazdej normalnej
      firmie osoba ktora pisze pismo, podaje do siebie kontakt, w TPSA jest inaczej,
      a nawet jak bardzo, probowałam uzyskać nr telefonu do Pana - ale pod 118913
      usłyszałam że TPSA nie posiada w swojej bazie nr telefonicznych do komorek /
      oddziałów czy jakos tak, ręce mi opadły/ oczywiscie w sierpniu mam zanotowane
      awarie, ktore z tel. komórkowego za kazdym razem zgłaszałam - ale jak wyzej
      napisałam według TPSA, prawie cały sierpień miałam telefon/neostrady to oni nie
      uwazaja/ płacz i płać człowieku, bo według mnie to prawie cały miesiąc nie
      miałam - jestem tak bezradna jeżeli chodzi o tą firmę - że rece mi opadają,-
      dzisiaj wysyłam pismo do TPSA i rezygnuje z linii tele... iwypowiadam im
      neosrade - oczywiscie z winy lezacej po ich stronie - pewnie wyladuje w sądzie
      bo kary nie zamierzam placic - natomiast to ze nie mamy kabli i nie mozemy
      korzystac z telefonow i neostrady jest do udowodnienia - wymiana tych kabli
      zajmuje się firma łączpol - i oni maja zarejestrowane od kiedy do kiedy była
      przerwa... powodzenia,
      ps.. moze juz niedługo będę wolnym szczęsliwym człowiekiem bez tel.
      stacjonarnego i neosrady.. napisze jak potoczyły się moje sprawy następnym
      razem.
    • ania_i_marek Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 07.09.06, 20:34
      Swoją drogą to jakaś paranoja. Wszyscy rezygnują z TPSA i wieszają na nią psy
      (w części słusznie) za ciągłe kradzieże kabli. A nie można jakoś sprawić, aby
      mendy je kradnące ukrucić? Niby się zgłaszał na forum nowy komendant Marek,
      sądząc po postach, problem kradzieży kabli jest nagminny. Aż trudno uwierzyć,
      że nie można nic zrobić z problemem. Dziwne, można rozbić zoorganizowany gang,
      mafię, a na meneli nie ma rady. Nie wiem, może nalezu uderzyć w skupy złomu, u
      mnie gdzie jeszcze mieszkam był problem z sklepami nocnymi i awanturami,
      potracily licencje i sie chlopcy nauczyli, i pod tymi co zostaly chlopcy juz
      sie nie awanturuja. Niech powysyla sie pare kontroli na skupy, to sie moze
      chlopcy naucza nie skupowac kabli i popyt sie skonczy na ten towar.
      • mongoose69 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 08.09.06, 11:07
        Ja już przywykłem. :)
        Ponownie mendy ukradły kable ze słupów za stacją benzynową przy ul. mjr Billa.
        Stało to się o północy, z soboty na niedzielę. TP SA łaskawie przywróciła mi
        sygnał w czwartek rano (czyli po 4 dniach). Przez te 4 dni firma nie mogła
        funkcjonować normalnie.

Rozważam przejście na stałe łącze Era BlueConnect, bo walka z TP SA lub też ze
        złodziejami to trochę walka z wiatrakami.
        • logan.marki Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 08.09.06, 21:51
          Ja mam na temat kradzionych kabli telefonicznych swoją teorię.
          Przez bardzo długi czas problem kradzieży kabli telefonicznych był w Markach
          marginalny. Ale odkąd w Markach otwarto pewne dwa skupy złomu nagle ten problem
          sie nasilił.

Oczywiście nie mam żadnych dowodów na związek przyczynowo-skutkowy tych dwóch
          zdarzeń, ale w przypadki też nie wierzę.
          • ania_i_marek Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 09.09.06, 13:24
            No właśnie o tym myślę. Żeby co zdarzy się kradzież kabli to wysyłać upierdliwe
            kontrole na skupy. A jak się skończy jedna kontrola to następną dawać. Tak żeby
            właściciel skupu złomu doszedł do wniosku, że nie bardzo opłaca się skupować
            kradzione kable… Tyle naszych kochanych instytucji ma uprawnienia do kontroli,
            że nie powinno być z tym problemu. A nie sądzę aby menelom chciało się śmigać z
            kablami gdzieś dalej aby je sprzedać. I problem się rozwiąże.
    • zorra1 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 12.09.06, 10:00
      No i niestety, internet zginął tak jak przedtem sygnał telefonu. I tu zaczyna
      się najlepsze, bo mam przed nosem pismo z TEPSA, gdzie jak wół jest napisane, że
      wszelkie awarie w tym nostrady mogę zgłaszać pod 9393 bez potrzeby dzownienia na
      0 800 102 102. Niestety chyba tego pisma nie dostali operatorzy pod 9393,
      ponieważ nie chcą przyjąć zgłoszenia awarii netu i odsyłają mnie pod 0800... A
      tam z kolei nie chcą przyjąć zgłoszenia bo nie mam sygnału i odsyłają mnie pod
      9393!!! Przyznam, że moje nerwy są w strzępach i mam dość. Niech jak najszybciej
      się pojawi jakaś rozsądna konkurencja a TEPSA niech pójdzie tam gdzie jej
      miejsce, uszczęśliwiać białe niedźwiedzie.
      P.S.
      Uśmiałem się słuchając Weissa w Zetce, który puścił głos jakiegoś pracownika
      TEPSY, który oburzył się, że nie wolno nazywać jego firmy TEPSA, bo to brzydko!
      Niech się cieszy, że ludzie na antenie się hamują i nie używają bardziej
      odpowiedniego słownictwa.
      • aniabi Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 13.09.06, 07:54
        Przedwczoraj zgłaszałam brak sygnału na numer 9393. Zapytałam Panią czy musze
        extra dzwonic do neo. Pani powiedziała mi że nie muszę. Może w końcu do nich
        dotarło że brak sygnału w słuchawce to jednocześnie brak neo ;-))))))))
        • ziuta59 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 14.09.06, 11:56
          Ja też już zgłupiałam na 9393 można składać reklamację również neo, ale ja
          zawsze zgłaszałam na 9393 że nie działa tel i neo i w odpowiedzi dostałam
          symboliczne 17 zł za dwa mc za tel a za neo nie zwrócą bo trzeba było złożyć
          reklamację na 0 800.... Tylko, ze jek dzwonię na 0 800... to nie chcą podać
          numeru zgłoszenia bo mówią,że przekazują sprawę na 9393 i kurka mać krew mnie
          zalewa, bo robią ze mnie wariata.Wiem,że sami się wkurzają na ZŁOMIARZY, ale
          powinni rozumieć też klienta, wyjść jakoś naprzeciw a nie robią łaskę.Wiem,że
          są monopolistą i nawet jak setka niezadowolonych klientów zrezygnuje to tego
          nie odczują, ale jak tak można od kilku mc z ludzi robić DEBILI!!!

Zgadzam się z internautą, który pisał że ze złomiarzami sobie policja nie radzi
          jakby to była mafiia, której struktury ropracowuje się latami!!!!

Czysty terroryzm!!!

Pozdrawiam wszystkich, mieszkanka Marek od 8.09.2006 bez sygnału w słuchawce,
          chociaż TEPSA i tak powie,że awarię usunęła w 36 godzin i reklamacji nie
          uwzględnia!!!!

Papa
          • aniabi Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 14.09.06, 12:10
            Eeeeeeeeeeee. Wczoraj dzwonil do mnie pan z tpsy. Chciał mnie przepiąc do innej
            skrzynki. Była to reakcja na zgłoszenie z 14.08. Powodem przepiecia do innej
            skrzynki był brak sygnału neo. Tak naprawdę nie wiedzial za bardzo o co chodzi.
            Szukał mnie pod innym numerem domu. Jakiś zakręcony pan ;-))))
          • logan.marki Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 15.09.06, 11:37
            ziuta59 napisała:

> Zgadzam się z internautą, który pisał że ze złomiarzami sobie policja nie radzi
            > jakby to była mafiia, której struktury ropracowuje się latami!!!!

A Ja się nie zgadzam.
            Policja w Markach działa tak, na ile pozwalają siły i środki... a jak jest każdy
            wie.

Nie jest to pierwszy przypadek kiedy lokalni policjanci łapią złomiarzy na
            kradzieżach nie tylko kabli, ale i innych elementów metalowych.
            Tylko co z tego że policja łapie jak sądy nigdy nie stosują aresztu, ale karzą
            puścić zatrzymanego zaraz po odebraniu zeznań, i odpowiada on przed sądem z tzw.
            „wolnej stopy”.
            A jak już się taki pojawi na rozprawie, to okazuje się że robi on scenę rozpaczy
            że jest bezrobotny, nie ma z czego żyć, mieszka w lokalu socjalnym, bierze
            zasiłek z Ośrodka Pomocy Społecznej i ogólnie jest pokrzywdzony przez los...
            więc kradnie. A taki sędzia wtedy patrzy na złodzieja jak na biednego człowieka
            pokrzywdzonego przez los i odstępuje od wymierzenia kary, albo daje jakąś
            symboliczną w zawieszeniu.
            A złodziej już tego samego dnia siedzi gdzieś w studzience i robi to samo dalej
            co robił.

To że jest taka sytuacja to nie wina policji tylko tych sędziów, którzy tak
            orzekają.
            • ania_i_marek Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 15.09.06, 13:32
              Machnąć ręka na złomiarzy. Powinno się dobrać do skupów. W sumie nie są bez winy. Niby nie wiedzą co
              skupują? logan.marki pisał gdzieś że są 2. Więc nie powinno być dużo pracy z tym. A z doświadczenia
              wiem, jak kontrole mogą uprzykrzyć życie przedsiębiorcy. Może to jest jedyna droga aby zminimalizować
              takie wypadki. Na zmiane nastawienia sądów raczej nie ma co liczyć.
            • ziuta59 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 18.09.06, 13:45
              "To że jest taka sytuacja to nie wina policji tylko tych sędziów, którzy tak
              orzekają."

Też masz rację, pisząc o policji ( a o ich sytuacji możnaby było stworzyć
              odrębny wątek)wyraźiłam się ogólnie. Tak naprawdę to dojdziemy do tego,że
              ogólnie cały system jest chory i rozłożymy ręce!!!

Ja mam nadzieję,że znajdzie się jakiś "złoty środek", pokładam duże nadzieje w
              wyborach, ze znajdzie się jakiś człowiek z haryzmą i zaprowadzi porządek.

Jakoś w Wyszkowie jest spokój a co się tam działo, wandalizm, mafia...A teraz
              po zmianie komendanta ( choć do naszego nowego nic nie mam, jest szansa się
              wykazać)zupełnie inne miasteczko.
              Mam nadzieję,że zbudują ten nowy komisariat na znanym napewno wszystkim PEKINIE
              przy ulicy Wspólnej.
              Naprawdę wiem,że to wyzwanie, ale największa patologia właśnie stamtąd pochodzi.
              Mam nadzieję również,że policja zostanie lepiej zorganizowana, zwiększ się
              liczba policjantów, znajdzie się lepszy sprzęt i że napłynie "nowa krew", że
              ludzie przestaną się bać tych gówniarzy!!!

Co z tego,że piszemy odwołania do TP.S.A, wyżywamy się słownie na złomiarzach
              jak to właśnie Ci huligani z okolic stadionu, bloków sami kradną.I nie
              wyglądają na takich co mają do wyżywienia całą rodzinę!!!
              Oryginalny dres, fajna komóra, na piwo zawsze mają...
              Sorry, ale na własne uszy słyszałam, jak kręcili się wokół pracowników, którzy
              wciągali kable spowrotem do studzienek, i drwiąco się śmiejąc mówili "
              wciągajcie, wciągajcie a my to i tak zaraz wyciągniemy"
              Ok jedni może robią to dla kasy inni z czystego wandalizmu.
              Wiem,że system sądowniczy jest jaki jest, osobiscie z uwagi na miejsce
              zamieszkania wielokrotnie byłam powoływana na świadka w różnych sprawach i
              powiem szczerze po raz kolejny " ręce mi wiedną" bo wiem,że sama nic nie
              zwojuję a wręcz przeciwnie narażam się tym TYPKOM, bo mi na wielu rzeczach w
              życiu zależy im niestety nie...

Nie chciałabym, żyć w jeszcze wiekszym strachu.Moi rodzice są zatrwożeni tym co
              się dzieje, nie uważam, aby sytuacja materialna ludzi pogorszyła się tak
              diametrialnie w ciągu ostatnich 5-ciu lat...
              Poprostu co poniektórzy wpadają na dobry pomysł zarobienia kasy, wiedząc że
              jakoś im się uda i nie poniosą kary, młodociani wandale, którzy napadają,
              zbijają ( podkreślam były takie przypadki) , są teraz idolami na blokowiskach,
              bo sądy nie mogły skazać na więcej z uwagi na wiek.

Wiem,że podobne problemy mają też w innych miejscach, ale ja chyba jako wyjątek
              nie mogę się z tym pogodzić, chciałabym żyć normalnie, w rozwijającym się,
              czystym,bezpiecznym mieście.
              Jestem w stanie płacić większe podatki, tylko niech coś się zmieni!!!

Pozdrawiam

Nic się nie zmienia a jest gorzej...

Apeluję, mogę już żyć bez syganału w tel

• drewienka Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 19.09.06, 23:22
                Ja mieszkam w Markach od niedawna, niestety w sąsiedztwie Pekinu (kupiłam tu
                mieszkanie nieświadomie, bo było taniej,ale teraz już wiem gdzie był haczyk) i
                jest to po prostu koszmar.Te gnojki okradają komórki, włamują się do
                samochdów, a ludzie z okolicy nie reagują, ograniczają się do plotkowania na
                drugi dzień i twierdzenia, że "znowu grasowali". Jeżeli chodzi o telefon to mam
                ten sam problem, zrezygnowałam więc z TP S.A i mam internet Orange, trochę
                drogo, ale chodzi dobrze jak na GSM. Wiem, że jest nowy komendant i zamierzam
                wybrać się do niego, przyjmuje w poniedziałki 15-17, pójdę też do burmistrza i
                powiadomię media może to coś zmieni, jeżeli nie to będę musiała się
                wyprowadzić, a trochę szkoda bo mam fajne mieszkanie i miasteczko też jest
                całkiem sympatyczne.
                • logan.marki Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 19.09.06, 23:37
                  drewienka napisała:

> Wiem, że jest nowy komendant i zamierzam
                  > wybrać się do niego, przyjmuje w poniedziałki 15-17, pójdę też do burmistrza i
                  > powiadomię media może to coś zmieni

Jeżeli mogę mieć prośbę, to napisz jakie były reakcje w/w osób.
                  Szczególnie chodzi mi o reakcję burmistrza. Bo komendant to wiadomo powie, że
                  postara się zwrócić uwagę na ten rejon w ramach posiadanych sił i środków (co
                  oczywiście będzie prawdą, bo jak jest z tymi „tłumami” policjantów jacy pracują
                  w Markach wie każdy, i nikt cudów nie zrobi, nawet przy najszczerszych chęciach).

Ale burmistrz... ciekawe czy znowu bezradnie rozłoży ręce i powie że nie ma
                  sytuację żadnego wpływu (bo to że mówiąc o tym co się dzieje w nocy w okolicach
                  stadionu zachowywał się kiedyś jakby opowiadał jakiś dobry dowcip to można się
                  było przekonać).
                  Ale cudów bym się nie spodziewał.
    • msp1 Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 18.09.06, 19:00
      Pomimo licznych zarzutów, zreszta słusznych, które stawiacie TEPSIE, trzeba
      zauważyc, że oni jednak ciągle te nowe kable zakładają. Mnie zastanawia
      stosunak do tej afery policji. W naszym mieście poceder ten ma miejsce od
      dłuższego czasu. Jak widać policja sobie z tym nie radzi. Z powodu tej
      nizaradności cierpi znaczna część mieszkańców. Może warto by zacząć naciskać
      policję. Niech oni coś robią.
      • aniabi Re: TP S.A. I KRADZIEŻ KABLI 19.09.06, 07:39
        policja nie raz złapała złodziejaszków na gorącym uczynku. A w związku z tym że
        jest to niska szkodliwośc czynu wypuszcza panów. I tak wkoło macieju...ech
    • zorra1 Pytanie o Sferię 19.09.06, 20:42
      Kolejne dni bez sygnału mijają. Jeden plus, że rachunek przyszedł na zaledwie 30
      parę złotych, po raz pierwszy policzyli mi uczciwie. Za to wieczorem szok,
      przyjechał technik z Łączpolu i błyskawicznie uruchomił jeden z numerów w moim
      domu. Niesetety, to był koniec cudów, ponieważ zaraz wsiadł do samochodu, a na
      mój protest, że w domu mam jeszcze jeden numer bez sygnału, stwierdził, że on
      miał tylko do jednego zgłoszenie!!!
      W desperacji zaprosiłem do siebie handlowca ze Sferii, wiem, że internet u nich
      to kicha, ale może choć telefon będzie działał.
      Może ktoś z Was ma w Sferii linię i może mi powiedzieć jak się spisuje?
      Z góry dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka