xar-rax 11.10.06, 13:14 Pojawił sie 2 numer nowej gazety wydawanej dla mieszkańców Marek. Jest to Gazeta Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego. Ciekawe co o niej sądzicie? Pozdrawiam xar :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xar-rax Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 13:20 Ja wzięłem gazetę z poczty, widziałem w kiosku na blokach. Pozdrawiam xar :-) Odpowiedz Link Zgłoś
logan.marki Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 13:25 To chyba sobie nie poczytam jest gazety, bo będę wracał późno, a do tej pory to już ją ludzie w kiosku na osiedlu całą pozabierają do domów. Jutro może będę na poczcie przy Sportowej. Może tam jeszcze coś uda się zostać. Odpowiedz Link Zgłoś
logan.marki Moje Wrażenia... 11.10.06, 14:12 Już jestem po lekturze gazety. Dobrzy ludzie mnie poratowali i podali adres do strony na której jest wydanie elektroniczne tej gazety. Ogólnie gazeta mi się podoba, z wieloma tezami postawionymi w artykułach jestem gotów się zgodzić. Nawet byłbym gotów powiedzieć iż jest to w miarę obiektywna (jak na okres wyborczy) gazeta, gdyby nie jeden tekst. Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem. Gdyby autor tego tekstu się odrobinę wysilił i był na bieżąco z tą tematyką, to by wiedział że to że ZTM będzie chciał pełnych dopłat do funkcjonowania linii na terenie gmin było wiadomo od dobrych 2 lat. Nawet o powodach takiej decyzji ZTM i wprowadzeniu pełnych opłat przez gminy od 01.01.2007 mówił sam Dyrektor ZTM (co jest na nagraniu na które się autor tekstu powołuje, a powodem której to decyzji jest kontrola NIK w ZTM i zalecenia pokontrolne), ale o tym już autor tego tekstu zapomniał wspomnieć. Ponadto cytuje jakieś wyrwane z kontekstu zdania burmistrza na potwierdzenie swojej tezy. A żeby było śmieszniej autor tekstu (ogólnie znany społeczności lokalnej) bynajmniej sam z komunikacji publicznej nie korzysta, tak samo jak i jego rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Moje Wrażenia... 11.10.06, 17:43 > Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to > poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i > subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem. Ej, ej znowu jesteś nie przygotowany - zbyt szybko przelewasz słowa na papier. Zadałem sobie trud przesłuchania tego nagrania i powiem szczerze, że nie słyszałem aby burmistrz stawał w obronie mieszkańców. Tadeusz Skłodowski chciał się dowiedzieć dlaczego musimy płacić wysoki haracz i się nie dowiedział. Czy Ty dowiedziałeś się z nagrania jaki jest koszt obsługi 1 kilometra? bo ja nie. Słyszałeś pytanie burmistrza w kieunku dyrektora ZTM dotyczącego opłat? A po zatym co ma piernik do wiatraka czy autor korzysta z komunikacji miejskiej czy nie jeżeli porusza ciekawy temat? Pozdrawiam xar;-) Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 20:33 logan.marki napisał: > Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to > poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i > subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem. A tu wieści prosto z Ząbek. 27 września 2006 r. w siedzibie Zarządu Transportu Miejskiego przy ul. Senatorskiej odbyło się spotkanie radnych Rady Miasta Ząbki dotyczące porozumienia w sprawie wykonywania usług przewozowych na terenie miasta Ząbki. Osiągnięto porozumienie w sprawie ewentualnego włączenia lini 170 do systemu komunikacji miejskiej miasta Ząbki. Wszyscy zgromadzeni przyznali, że dotychczasowy brak kompromisu w sprawie współfinansowania przez Ząbki komunikacji miejskiej wynika z zaniedbania i niechęci do negocjacji Burmistrza Ząbek, Jerzego Boksznajdera. źródełko: www.ztm.waw.pl/zabki.php Odpowiedz Link Zgłoś
logan.marki Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 20:51 Szanowny Panie Włodzimierzu Sprawa Ząbek to zupełnie inna bajka. Raz to z racji swojego położenia i takiego a nie innego układu komunikacyjnego Warszawy (mam tu na myśli linie 145 i 345) są i będą one traktowane ulgowo. A druga strona medalu (i co za tym idzie tego pisma z jakim działacze PiS w Ząbkach biegają i rozlepiają po całym mieście) jest taka, że jest to kolejna odsłona walki ich aktualnej Rady Miasta z Burmistrzem. Tam Rada Miasta przyjmuje co chce a burmistrz tego nie respektuje, oraz na odwrót – Burmistrz robi co uważa, a radni robią wszystko aby utrudnić mu życie, i za wszystko co tylko możliwe wieszają na nim psy. I tak jest mniej więcej od 2-3 lat. Zresztą jednym z sygnatariuszy tego pisma jest obecny kandydat PiS w Ząbkach, który jest takim lokalnym Marcinkiewiczem, czyli jak taki dobry wujek który tylko jeździ i obiecuje ludziom złote góry, oraz podpisuje różne dokumenty załatwiając ludziom różne rzeczy, co ma z kolei świadczyć o nieudolności obecnego burmistrza. A co do tekstu w tej gazecie dalej stoję na stanowisku że jest on mocno skrojony pod wybrane fakty, a dużo aspektów sprawy jest pominiętych. Jak znajdę czas, to napiszę dłuższą wypowiedz jak to tak naprawdę sprawa wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 21:24 logan.marki napisał: > A co do tekstu w tej gazecie dalej stoję na stanowisku że jest on mocno > skrojony pod wybrane fakty, a dużo aspektów sprawy jest pominiętych. W tej sprawie mam podobny pogląd. Jest to w moim odczuciu artykulik "sponsorowany", pisany pod publiczkę. Dla mnie, szukajacego rzetelnej i obiektywnej informacji jest bezwartosciowy. W.Karpiński Odpowiedz Link Zgłoś
zorro1980 Re: Moje Wrażenia... 13.10.06, 10:18 A jaką wartośćma pana Post na temat Ząbek. Co nas to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 13.10.06, 10:47 zorro1980 napisał: > A jaką wartość ma pana Post na temat Ząbek. A wartość ma taką, że przedstawia inne spojrzenie na burmistrza Ząbek, chwalonego przez autora R.K. > Co nas to obchodzi. A co mnie to obchodzi, że Was to nie obchodzi? Ta informacja nie jest mnie do niczego potrzebna. Logan przedstawił swoją opinię na temat artykułu. Ja poinformowałem Jego o swoim wrażeniu. Obaj mamy prawo do swobodnej wymiany opinii na każdy temat. Ot i wszystko. A jeśli kogoś to nie obchodzi, to jego problem. Ale po co o tym informować ? Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Moje Wrażenia... 14.10.06, 16:34 > A wartość ma taką, że przedstawia inne spojrzenie na burmistrza Ząbek, > chwalonego przez autora R.K. Podał Pan stronę na której mozna zapoznac się z notatką. Powiem jedno panie Włodzimierzu: niech Pan dokładnie przeczyta tę notatkę i nad nią chłodno się zastanowi. Pozdrawiam xar :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 14.10.06, 20:11 xar-rax napisał: > Podał Pan stronę na której mozna zapoznac się z notatką. > Powiem jedno panie Włodzimierzu: niech Pan dokładnie przeczyta tę notatkę > i nad nią chłodno się zastanowi. Sprawa polega na tym, że ja tę notatkę przeczytałem bardzo pobieżnie ponieważ burmistrz Ząbek jako taki mnie nie interesuje. Dlatego nie komentowałem a podałem tylko link, ponieważ jest tam inne spojrzenie na burmistrza niż przedstawione przez autora R.K. Nie czuję się ani trochę kompetentny do wypowiadania się w sprawach komunukacji zbiorowej ponieważ z niej nie korzystam i choć może się to wydać nieprawdopodobne, nie wiem nawet jak wygląda bilet na autobus ani kasownik. Proszę wybaczyć, ale szkoda mojego czasu na wczytywanie się i próbę zrozumienia o co komu chodzi i kto ma rację. Kto chce, może skorzystać z linku i dokładnie przeczytać tę notatkę i nad nią chłodno się zastanowić. Moja ocena tekstu pana R.K jako bezwartościowego wynika zupełnie z czegoś innego. Ale ponieważ okres jest goraco przedwyborczy, nie rozwijałem tematu. Pozdrawiam również W.Karpiński Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Moje Wrażenia... 15.10.06, 12:15 > Proszę wybaczyć, ale szkoda mojego czasu na wczytywanie się i próbę > zrozumienia o co komu chodzi i kto ma rację. Rzeczywiście szkoda pańskiego czasu. Jednych sprawy miasta interesują w taki innych w inny sposób. Cenne jest to, że potrafi Pan wiele informacji znaleźć i je przekazać dalej. Mogę tylko podziękować za wskazanie linku a rzeczywiście ten: > Kto chce, może skorzystać z linku i dokładnie > przeczytać tę notatkę i nad nią chłodno się zastanowić. Serdecznie pozdrawiam xar :-) Ps. Tylko nieobeni nie mają racji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
neuron8 Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 14:43 jet wersja elektroniczna na stronie www.msg.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś