Dodaj do ulubionych

Nowa gazeta MSG !

11.10.06, 13:14
Pojawił sie 2 numer nowej gazety wydawanej dla mieszkańców Marek.
Jest to Gazeta Mareckiego Stowarzyszenia Gospodarczego.
Ciekawe co o niej sądzicie?

Pozdrawiam xar :-)
Obserwuj wątek
    • logan.marki Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 13:15
      A gdzie można ją dostać?
      • xar-rax Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 13:20
        Ja wzięłem gazetę z poczty, widziałem w kiosku na blokach.

• logan.marki Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 13:25
          To chyba sobie nie poczytam jest gazety, bo będę wracał późno, a do tej pory to
          już ją ludzie w kiosku na osiedlu całą pozabierają do domów.

Jutro może będę na poczcie przy Sportowej. Może tam jeszcze coś uda się zostać.
          • logan.marki Moje Wrażenia... 11.10.06, 14:12
            Już jestem po lekturze gazety. Dobrzy ludzie mnie poratowali i podali adres do
            strony na której jest wydanie elektroniczne tej gazety.

Ogólnie gazeta mi się podoba, z wieloma tezami postawionymi w artykułach jestem
            gotów się zgodzić. Nawet byłbym gotów powiedzieć iż jest to w miarę obiektywna
            (jak na okres wyborczy) gazeta, gdyby nie jeden tekst.

Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to
            poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i
            subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem.

Gdyby autor tego tekstu się odrobinę wysilił i był na bieżąco z tą tematyką, to
            by wiedział że to że ZTM będzie chciał pełnych dopłat do funkcjonowania linii na
            terenie gmin było wiadomo od dobrych 2 lat. Nawet o powodach takiej decyzji ZTM
            i wprowadzeniu pełnych opłat przez gminy od 01.01.2007 mówił sam Dyrektor ZTM
            (co jest na nagraniu na które się autor tekstu powołuje, a powodem której to
            decyzji jest kontrola NIK w ZTM i zalecenia pokontrolne), ale o tym już autor
            tego tekstu zapomniał wspomnieć. Ponadto cytuje jakieś wyrwane z kontekstu
            zdania burmistrza na potwierdzenie swojej tezy. A żeby było śmieszniej autor
            tekstu (ogólnie znany społeczności lokalnej) bynajmniej sam z komunikacji
            publicznej nie korzysta, tak samo jak i jego rodzina.
            • xar-rax Re: Moje Wrażenia... 11.10.06, 17:43
              > Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to
              > poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i
              > subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem.

Ej, ej znowu jesteś nie przygotowany - zbyt szybko przelewasz słowa na papier.
              Zadałem sobie trud przesłuchania tego nagrania i powiem szczerze, że nie
              słyszałem aby burmistrz stawał w obronie mieszkańców. Tadeusz Skłodowski chciał
              się dowiedzieć dlaczego musimy płacić wysoki haracz i się nie dowiedział.
              Czy Ty dowiedziałeś się z nagrania jaki jest koszt obsługi 1 kilometra? bo ja
              nie. Słyszałeś pytanie burmistrza w kieunku dyrektora ZTM dotyczącego opłat?
              A po zatym co ma piernik do wiatraka czy autor korzysta z komunikacji miejskiej
              czy nie jeżeli porusza ciekawy temat?

Pozdrawiam xar;-)
            • w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 20:33
              logan.marki napisał:
              > Jak przeczytałem artykuł jaki znajduje się na stronie 2 dotyczący ZTM, to
              > poczułem się jakbym czytał gazetę prosto z PRL-u, bo takiego manipulowania i
              > subiektywnego doboru faktów dawno już nie widziałem.

A tu wieści prosto z Ząbek.
              27 września 2006 r. w siedzibie Zarządu Transportu Miejskiego przy ul.
              Senatorskiej odbyło się spotkanie radnych Rady Miasta Ząbki dotyczące
              porozumienia w sprawie wykonywania usług przewozowych na terenie miasta Ząbki.
              Osiągnięto porozumienie w sprawie ewentualnego włączenia lini 170 do systemu
              komunikacji miejskiej miasta Ząbki.
              Wszyscy zgromadzeni przyznali, że dotychczasowy brak kompromisu w sprawie
              współfinansowania przez Ząbki komunikacji miejskiej wynika z zaniedbania i
              niechęci do negocjacji Burmistrza Ząbek, Jerzego Boksznajdera.

źródełko:
              www.ztm.waw.pl/zabki.php

• logan.marki Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 20:51
                Szanowny Panie Włodzimierzu
                Sprawa Ząbek to zupełnie inna bajka. Raz to z racji swojego położenia i takiego
                a nie innego układu komunikacyjnego Warszawy (mam tu na myśli linie 145 i 345)
                są i będą one traktowane ulgowo.

A druga strona medalu (i co za tym idzie tego pisma z jakim działacze PiS w
                Ząbkach biegają i rozlepiają po całym mieście) jest taka, że jest to kolejna
                odsłona walki ich aktualnej Rady Miasta z Burmistrzem. Tam Rada Miasta przyjmuje
                co chce a burmistrz tego nie respektuje, oraz na odwrót – Burmistrz robi co
                uważa, a radni robią wszystko aby utrudnić mu życie, i za wszystko co tylko
                możliwe wieszają na nim psy. I tak jest mniej więcej od 2-3 lat.

Zresztą jednym z sygnatariuszy tego pisma jest obecny kandydat PiS w Ząbkach,
                który jest takim lokalnym Marcinkiewiczem, czyli jak taki dobry wujek który
                tylko jeździ i obiecuje ludziom złote góry, oraz podpisuje różne dokumenty
                załatwiając ludziom różne rzeczy, co ma z kolei świadczyć o nieudolności
                obecnego burmistrza.

A co do tekstu w tej gazecie dalej stoję na stanowisku że jest on mocno
                skrojony pod wybrane fakty, a dużo aspektów sprawy jest pominiętych.
                Jak znajdę czas, to napiszę dłuższą wypowiedz jak to tak naprawdę sprawa wygląda.
                • w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 12.10.06, 21:24
                  logan.marki napisał:
                  > A co do tekstu w tej gazecie dalej stoję na stanowisku że jest on mocno
                  > skrojony pod wybrane fakty, a dużo aspektów sprawy jest pominiętych.
                  W tej sprawie mam podobny pogląd.
                  Jest to w moim odczuciu artykulik "sponsorowany", pisany pod publiczkę.
                  Dla mnie, szukajacego rzetelnej i obiektywnej informacji jest bezwartosciowy.

W.Karpiński
                  • zorro1980 Re: Moje Wrażenia... 13.10.06, 10:18
                    A jaką wartośćma pana Post na temat Ząbek. Co nas to obchodzi.
                    • w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 13.10.06, 10:47
                      zorro1980 napisał:
                      > A jaką wartość ma pana Post na temat Ząbek.
                      A wartość ma taką, że przedstawia inne spojrzenie na burmistrza Ząbek,
                      chwalonego przez autora R.K.

> Co nas to obchodzi.
                      A co mnie to obchodzi, że Was to nie obchodzi?
                      Ta informacja nie jest mnie do niczego potrzebna.

Logan przedstawił swoją opinię na temat artykułu.
                      Ja poinformowałem Jego o swoim wrażeniu.
                      Obaj mamy prawo do swobodnej wymiany opinii na każdy temat.
                      Ot i wszystko.

A jeśli kogoś to nie obchodzi, to jego problem.
                      Ale po co o tym informować ?
                      • xar-rax Re: Moje Wrażenia... 14.10.06, 16:34
                        > A wartość ma taką, że przedstawia inne spojrzenie na burmistrza Ząbek,
                        > chwalonego przez autora R.K.

Podał Pan stronę na której mozna zapoznac się z notatką.
                        Powiem jedno panie Włodzimierzu: niech Pan dokładnie przeczyta tę notatkę i nad
                        nią chłodno się zastanowi.

• w.karpinski Re: Moje Wrażenia... 14.10.06, 20:11
                          xar-rax napisał:
                          > Podał Pan stronę na której mozna zapoznac się z notatką.
                          > Powiem jedno panie Włodzimierzu: niech Pan dokładnie przeczyta tę notatkę
                          > i nad nią chłodno się zastanowi.

Sprawa polega na tym, że ja tę notatkę przeczytałem bardzo pobieżnie ponieważ
                          burmistrz Ząbek jako taki mnie nie interesuje. Dlatego nie komentowałem a
                          podałem tylko link, ponieważ jest tam inne spojrzenie na burmistrza niż
                          przedstawione przez autora R.K.
                          Nie czuję się ani trochę kompetentny do wypowiadania się w sprawach komunukacji
                          zbiorowej ponieważ z niej nie korzystam i choć może się to wydać
                          nieprawdopodobne, nie wiem nawet jak wygląda bilet na autobus ani kasownik.

Proszę wybaczyć, ale szkoda mojego czasu na wczytywanie się i próbę zrozumienia
                          o co komu chodzi i kto ma rację. Kto chce, może skorzystać z linku i dokładnie
                          przeczytać tę notatkę i nad nią chłodno się zastanowić.

Moja ocena tekstu pana R.K jako bezwartościowego wynika zupełnie z czegoś
                          innego. Ale ponieważ okres jest goraco przedwyborczy, nie rozwijałem tematu.

Pozdrawiam również
                          W.Karpiński
                          • xar-rax Re: Moje Wrażenia... 15.10.06, 12:15
                            > Proszę wybaczyć, ale szkoda mojego czasu na wczytywanie się i próbę
                            > zrozumienia o co komu chodzi i kto ma rację.

Rzeczywiście szkoda pańskiego czasu. Jednych sprawy miasta interesują w taki
                            innych w inny sposób. Cenne jest to, że potrafi Pan wiele informacji znaleźć i
                            je przekazać dalej.
                            Mogę tylko podziękować za wskazanie linku a rzeczywiście ten:

> Kto chce, może skorzystać z linku i dokładnie
                            > przeczytać tę notatkę i nad nią chłodno się zastanowić.

Serdecznie pozdrawiam xar :-)

Ps. Tylko nieobeni nie mają racji !!!

• neuron8 Re: Nowa gazeta MSG ! 11.10.06, 14:43
        jet wersja elektroniczna na stronie www.msg.net.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka