Dodaj do ulubionych

Kandydat na Radnego

17.10.06, 12:21
Dnia 14 września br. o godz.19.05 wystąpiłem na forum z wnioskiem o
poszukiwaniu swego miejsca na listach kandydatów na radnych. Obecnie mogę
wszystkich poinformować, że jedyną organizacją, która odpowiedziała na mój
wniosek był Komitet Wyborczy Prawa i Sprawiedliwości proponując Okręg
Wyborczy Nr 1 oraz pierwsze miejsce na liście, na co wyraziłem zgodę.Obecnie
patrząc na listę kandydatów z innych Komitetów Wyborczych stwierdzam, że
większość kandydujących znam i poznałem ich propozycje dla Marek w poprzednim
kandydowaniu jak i obecne osiągnięcia.
Jako osoba nadal bezpartyjna uważam, że najważniesze są sprawy mieszkańców
Marek. Moje wypowiedzi są znane na forum i jako kandydat na Radnego zwracam
się do wszystkich forumowiczów o jasne i kulturalne wypowiedzi jak i
zapytania. Zawsze byłem i jestem z mieszkańcami Marek
Obserwuj wątek
    • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 12:37
      I jeszcze jedno. Proponuję też omijając forum pisać na adres orlowski-
      marki@wp.pl
    • alkatron2 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:21
      orlowski8 napisał:

> wystąpiłem na forum z wnioskiem o
      > poszukiwaniu swego miejsca na listach kandydatów na radnych. Obecnie mogę
      > wszystkich poinformować, że jedyną organizacją, która odpowiedziała na mój
      > wniosek był Komitet Wyborczy Prawa i Sprawiedliwości proponując Okręg
      > Wyborczy Nr 1 oraz pierwsze miejsce na liście, na co wyraziłem zgodę.

Ach te niedobre komitety.
      Jest ochotnik.
      Gotów kandydować z jakiegokolwiek.
      A one nic.
      Dobrze że chociaż Komitet Wyborczy Prawa i Sprawiedliwości nie miał własnych
      kandydatów na radnych.
      I załapał się ochotnik, bezpartyjny zresztą, na pierwsze miejsce na liście.

Musiał Pan ich przekonać swoim znakomitym programem i zapewnieniem o
      bezpartyjnej wierności ideałom PIS-u.
      • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:35
        alkatron2 napisał:
        Ach te niedobre komitety.
        > Jest ochotnik.
        > Gotów kandydować z jakiegokolwiek.
        > A one nic.
        > Dobrze że chociaż Komitet Wyborczy Prawa i Sprawiedliwości nie miał własnych
        > kandydatów na radnych.
        > I załapał się ochotnik, bezpartyjny zresztą, na pierwsze miejsce na liście.
        >
        > Musiał Pan ich przekonać swoim znakomitym programem i zapewnieniem o
        > bezpartyjnej wierności ideałom PIS-u.

Nic nie przekonywałem. A swój program i swoje poglądy wielokrotnie wyrażałem na
        forum i nadal będę je wyrażał. Nawet te uszczypliwe i nieetyczne wypowiedzi nie
        zniechęcą mnie do pracy społecznej na rzecz mieszkańców.
        Do wyrażania myśli i opinii zwłaszcza te pod anonimowością już się
        przyzwyczaiłem i mogę współczuć takim autorom.
        • alkatron2 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:50
          orlowski8 napisał:

> Nic nie przekonywałem.
          Czyli PIS-owi jest zupełnie obojętne kto startuje z ich list?
          Tak mam to rozumieć?

> A swój program i swoje poglądy wielokrotnie wyrażałem na
          > forum i nadal będę je wyrażał.
          Czyli Pana program trzeba sobie wydedukować studiując Pańskie wpisy na forum?
          Tak mam to rozumieć?

> Nawet te uszczypliwe i nieetyczne wypowiedzi nie
          > zniechęcą mnie do pracy społecznej na rzecz mieszkańców.

Po pierwsze - wypowiedź jest uszczypliwa, bo taka miała być.
          I uważam że jest zbyt łagodna.

Po drugie - w moim odczuciu to Pańska postawa jest nieetyczna.
          To nie ja, to Pan był gotów przystąpić do dowolnego komitetu wyborczego, aby
          tylko załapać się na listę kandydatów na radnych.
          I Pan mnie mówi o etyce?
          Brzydzę się taką etyką.

Mam serdecznie dosyć naprawiaczy świata Pańskiego pokroju, którym jest ze
          wszystkimi po drodze.

> Do wyrażania myśli i opinii zwłaszcza te pod anonimowością już się
          > przyzwyczaiłem i mogę współczuć takim autorom.

Dziękuję za współczucie.
          • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:57
            alkatron2 napisał:
            Mam serdecznie dosyć naprawiaczy świata Pańskiego pokroju, którym jest ze
            wszystkimi po drodze.

Róznimy się tym, że potrafię słuchać i nie oceniam ludzi nie znając ich
            osobiście. Dziękuję za szczerość.
            • alkatron2 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 14:00
              orlowski8 napisał:

> Róznimy się tym, że potrafię słuchać i nie oceniam ludzi nie znając ich
              > osobiście.

Ja nie oceniam Pana jako człowieka.
              Oceniam Pana zachowanie jako wysoce nieetyczne.
              I Takim zachowaniem się brzydzę.
    • wiesiek72 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:30
      witam
      Szanowny Panie Orłowski
      Chciałbym się dowiedzieć jak osoba bespartyina przekonał pan Prawo i Sprawiedliwość
      do swoiej osoby
      Jak mniemam ma pan tak niesamowity program poprawy życia w Markach że partia PIS
      nie była w stanie panu odmówić.
      Proszę o przedstawienie po krótce swego planu.
      • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 13:45
        wiesiek72 napisał:

> witam
        > Szanowny Panie Orłowski
        > Chciałbym się dowiedzieć jak osoba bespartyina przekonał pan Prawo i
        Sprawiedli
        > wość
        > do swoiej osoby
        > Jak mniemam ma pan tak niesamowity program poprawy życia w Markach że partia
        P
        > IS
        > nie była w stanie panu odmówić.
        > Proszę o przedstawienie po krótce swego planu.

Do swojej osoby PiS nie przekonywałem. Wielu działaczy różnych partii zna mnie
        ze swej działalności na rzecz Ochrony Środowiska (wieloletni działacz Polskiego
        Związku Wędkarskiego). Na rzecz bezdomności (wieloletni działacz
        Ogólnopolskiego Ruchu Ochrony Interesów Lokatorów). Działacz Kultury
        (wieloletni członek Zarządu Ogólnopolskiej Sekcji Pracowników Instytucji
        Artystycznych). Myślę, że gdy będzie rozsądne pytanie postaram się starannie na
        nie odpowiedzieć.
        • wiesiek72 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 14:00
          Do swojej osoby PiS nie przekonywałem. Wielu działaczy różnych partii zna mnie
          ze swej działalności na rzecz Ochrony Środowiska (wieloletni działacz Polskiego
          Związku Wędkarskiego). Na rzecz bezdomności (wieloletni działacz
          Ogólnopolskiego Ruchu Ochrony Interesów Lokatorów). Działacz Kultury
          (wieloletni członek Zarządu Ogólnopolskiej Sekcji Pracowników Instytucji
          Artystycznych). Myślę, że gdy będzie rozsądne pytanie postaram się starannie na
          nie odpowiedzieć.

Ojciec powtarzał mi zawsze
          aktywiste partyinego poznasz po ilości organizacji do których nalezy i sie tym
          chwali, są to tak zwane choinki czyli na kazdej klapie znaczek organizacji.

Ja pana pytałem o program który jak mniemam pan posiada a nie gdzie organizacj
          pan należy.

• orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 14:07
            Ojciec powtarzał mi zawsze
            aktywiste partyinego poznasz po ilości organizacji do których nalezy i sie tym
            chwali, są to tak zwane choinki czyli na kazdej klapie znaczek organizacji.

Można się pomylić. Do żadnej organizacji partyjnej nie należałem i nie nalężę.
            Nie wstydzę się mówić o Stowarzyszeniach do których należę gdyż są to
            organizacje dla dobra społeczeństwa. Nie wstydzę się mówić o organizacji
            Kościelnej, którą tworzyłem w Markach a jest nią Kościelna Służba Porządkowa.
            Moim programem są Statuty tych Stowarzyszeń i Organizacji jak i słuchanie
            mieszkańców.
            • wiesiek72 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 14:47
              poadrawiam
              Moim programem są Statuty tych Stowarzyszeń i Organizacji jak i słuchanie
              > mieszkańców.

widzę że nic pan soba nie reprezentuje nie ma pan pojęcia o współzarządzaniu gminą
              Radze panu najpierw niech pan założy firmę i zacznie nią zarządzac w taki sposób
              aby przynosiłą panu wymierny dochód.
              Nawet w najmniejszej firmie trzeba mieć biznesplan a pan chce współrządzić gminą
              bez jakiegokolwiek planu.
              Dopiero potem niech pan kandyduje na radnego
              • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 16:06
                wiesiek72 napisał:
                Radze panu najpierw niech pan założy firmę i zacznie nią zarządzac w taki sposób
                aby przynosiłą panu wymierny dochód.

Z moich doswiadczeń a mam już odpowiedni wiek, wielu byłych Radnych i obecnie
                kandydujących myśli podobnie jak Pan aby wymierny dochód przynosiło korzyści
                dla nich samych zapominając tym samym czyje interesy są najważniejsze własne
                czy mieszkańców i kogo reprezentują w Radzie. Moim zdaniem Gospodarzem Miasta
                jest Burmistrz a nie Rada Miasta. Rada Miasta powinna stać na straży aby
                gospodarowanie odbywało się z korzyścią dla Miasta Marki i jego mieszkańców
                • xar-rax Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 17:15
                  > Moim zdaniem Gospodarzem Miasta
                  > jest Burmistrz a nie Rada Miasta. Rada Miasta powinna stać na straży aby
                  > gospodarowanie odbywało się z korzyścią dla Miasta Marki i jego mieszkańców

Wydaje mi sie, że troszeczkę się mylisz.
                  Radni też muszą czuć sie Gospodarzami miasta a nie tylko straznikami wydawanych
                  pieniędzy.
                  Od Radnych wiele zależy nawet jeżeli Burmistrz ma inne plany. To Oni powinni
                  przekonać Burmistrza co jest priorytetem i co należy i Trzeba robić.
                  Sytuacja w której Burmistrz narzuca swoje pomysły i za pomocą "współzalezności"
                  je realizuje jest żałosne i źle świadczy o obu stronach.
                  Wiele razy podczas głosowania Burmistrz robił jak chciał ale przed absolutorium
                  potrafił wykorzystać te swoje obrzydliwe "współzależniści" i istniał dalej jak
                  huba.

Pozdrawiam xar :-)

Ps. Tyko nieobecni nie mają racji !!!
                  • orlowski8 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 18:00
                    Wpełni zgadzam się z twoimi poglądami lecz jeżeli Gospodarz dba o sprawy miasta
                    i nie prowadzi priorytet swoich ambicji do władzy to Rada Miasta powinna tylko
                    współuczestniczyć w ustalaniu co jest najważniejsze dla mieszkańców. Obecnie
                    będzie bardzo dużo Radnych a jak jest w powiedzonku "gdzie trzech Polaków
                    dyskutuje tam istnieją cztery poglądy na daną sprawę". Uważam, że nie jestem
                    osobą wszechwiedzącą i jeżeli zostanę wybrany do Rady to napewno zajmę się
                    tematem, który najlepiej znam i który najbardziej mnie interesuje tzn. sprawami
                    mieszkaniowymi i ochroną środowiska. Jak będzie, zobaczymy.
                    Masz piękne zakończenie "Tylko nieobecni nie mają racji" dlatego wszystkich
                    namawiam bierzecie uczestnictwo w Wyborach i głosujcie tak aby nie pluć w
                    lusterko.
                    • alkatron2 Re: Kandydat na Radnego 17.10.06, 18:59
                      orlowski8 napisał:

> jeżeli Gospodarz dba o sprawy miasta
                      > i nie prowadzi priorytet swoich ambicji do władzy to Rada Miasta powinna tylko
                      > współuczestniczyć w ustalaniu co jest najważniejsze dla mieszkańców.

Panie kandydacie na radnego,
                      Pan chyba sobie jaja robi, pisząc,
                      _ Rada Miasta powinna tylko współuczestniczyć w ustalaniu co jest najważniejsze
                      dla mieszkańców _

A może by tak wziąć do ręki ustawę o samorządzie gminnym,
                      poprosić kogoś kumatego aby przeczytał i co nieco wyjaśnił?
                      Wtedy nie błaźnił by się Pan pisząc takie bzdury.

Powiem krótko - Rada miasta jest (po referendum) najwyższą władzą w gminie.
                      Burmistrz jest organem wykonawczym rady.
                      Reszta w ustawie.
            • grezak Re: Kandydat na Radnego 28.10.06, 23:45
              orlowski8 napisał:

> Nie wstydzę się mówić o Stowarzyszeniach do których należę gdyż są to
              > organizacje dla dobra społeczeństwa. Nie wstydzę się mówić o organizacji
              > Kościelnej, którą tworzyłem w Markach a jest nią Kościelna Służba Porządkowa.
              jezeli należy Pan do jak wyżej + znane sa Panu problemy ochrony środowiska to prośba o nagłośnienie w Kościele sprawy spalania plastików na posejach. Wszyscy wiedzą jak brzmi piąte przykazanie, ale nie jest respektowane, szczególnie przez katolików ( może wynika to z niewiedzy o szkodliwości zdrowotnej. A może zbagatelizować problem i lepiej s na zimę kupić sobie maskę gazową? Tylko jak latem w tym wytrzymać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka