21.05.07, 15:48
temu złożyłem pierwsze podanie o wykonanie utwardzenia asfaltem betonowym,
bądź inną metodą naszej ulicy. Podanie składałem do Roberta Tankiewicza a
później kilka razy do Pana J.W. Nie będę opisywał co przez te 12 lat sie
działo. Wszyscy maja podobne problemy bo władza robi niewiele żeby ulżyc
mieszkańcom w tym względzie. Ale chyba jest cień nadziei. Przeczytałem dziś
że ogłoszono przetarg na wykonanie tej roboty. Drodzy współmieszkańcy.
Chcecie mieć ulicę za 12 lat. Składajcie podania dziś to dożyjecie tej
pieknej chwili. Jak dla mnie to jest druga (po Euro 2012) wiadomość tego
roku. DZIEKUJĘ PANIE WERCZYŃSKI. Nie omieszkam pochwalić sie kolegom. Ludzie!
Mamy dopiero 2007 rok i będziemy mieli asfalt. Czujecie ten klimat. Życie
jest piękne. Niech żyje Burmistrz, wydział dróg i jego kierownik. Niech żyje!
Obserwuj wątek
    • abu-lafia Re: 12 lat 21.05.07, 19:14
      ależ to świetny prezent dla własnych dzieci. Zamiast kupować polisę, wystarczy
      tyklo postarać się o dziecko jednocześnie ze składaniem wniosku o asfalt i na
      12 urodziny prezent jak znalazł! słuszną linię prowadzi nasza władza..
      • piotrg4 Re: 12 lat 24.05.07, 11:23
        ty sie zielu tak nie ciesz bo od przetargu do realizacji moze minac kolejne 12
        latek ;)
        • zielu52 Re: 12 lat 24.05.07, 12:34
          Takiej ewentualności nie brałem pod uwage ale żona wczoraj mnie też studziła. W
          tym mieście wszystko jest możliwe. Tego chyba najwredniejszy z wrednych by nie
          zrobił. Takiego w naszym Urzedzie nie ma. Poza tym mamy same rocznice. 40 lecie
          praw miejskich, 10 lecie urzędowania Pana Werczyńskiego, i moja skromna 12
          lecia. Muszą zrobić. Zobaczycie jak zrobia sam ufunduje wstęgę i szampana. Już
          teraz zapraszam tych którzy odpisali na mój post.
          • abu-lafia Re: 12 lat 24.05.07, 21:23
            a ja dopiero zaczynam budowę domu... i jestem bardzo pozytywnie nastawiony... :-
            ) nic to, chyba trzeba będzie się ratować datkiem na mszę w intencji UM...
            • piotrg4 Re: 12 lat 25.05.07, 00:19
              to ja chce to zobaczyc daj znac kiedy wstege powiesisz to podjade i zlukam
              przeciecie :D
    • agentcooper Re: 12 lat 25.05.07, 09:14
      a jaka to ulica bo sie nie dopatrzylem ? Tez jestem zainteresowany
      wyasfaltowaniem badz ulozeniem kostki na Granicznej i Piaskowej wiec moze moze
      powinienem wykazac aktywnosc juz dzis hehe ?
      • zielu52 Re: 12 lat 25.05.07, 10:21
        Starzy forumowicze wiedzą gdzie mieszkam. Narazie nie mówię jaka ulica zeby nie
        zapeszyć. Jak będzie zrobiona powiedziałem ze zaprosze na szampana. Bedzie
        głosno.
        • abu-lafia Re: 12 lat 25.05.07, 18:20
          gdyby wladza wpadła na pomysł (bo niezbadane są ścieżki, po których błąkają sie
          myśli ludzi z UM...) zmiany nazwy ulicy to zgłaszam obywatelską inicjatywę i
          proponuję: ul. Czynu Dwunastoletniego! alob Trasa Dwunastolecia (brzmi
          bardziej "metropolitalnie".. :-)
          • zielu52 Re: 12 lat 26.05.07, 10:36
            Zgoda tylko teraz bardziej na topie sa nazwy moherowe. Może sie przyjąć np.
            Aleja Dwunastu Męczennych lat. I zaprosimy na poświecenie tego ukochanego
            proboszcza pani Przew. Rady Miasta księdza Drożdza. Dobre. Już mi sie podoba.
        • agentcooper Re: 12 lat 25.05.07, 22:44
          zielu52 napisał:

> Starzy forumowicze wiedzą gdzie mieszkam. Narazie nie mówię jaka ulica zeby
          nie
          >
          > zapeszyć. Jak będzie zrobiona powiedziałem ze zaprosze na szampana. Bedzie
          > głosno.

Trzymam za slowo :) Na uroczyste przeciecie wstegi, rzeczonego szampana oraz
          wysluchanie okolicznosciowej mowy wpadne z przyjemnoscia :)
          • zielu52 Re: 12 lat 05.06.07, 19:23
            Powiem prawie jak Marcinkiewicz. JEST! JEST! JEST! Mamy asfalt. Tak moi
            drodzy. I to jaki. Równiutki jak lakier na moim mesiu. Nie wiem jeszcze kiedy
            ale szampan będzie. Miałem o tym nie wspominać ale muszę wam to przekazać. Jak
            wczoraj zrobili pierwszą warstwę to na ulicę powyłazili sąsiedzi których nigdy
            nie widać. No może w niedzielę jak ida na mszę. I wyobraźcie sobie,
            dowiedziałem się iż kilkanaście osób przypisuje sobie zasługi tego że ten
            asfalt jest. Dawno sie tak nie ubawiłem. Z tego co wiem jeden z nich ledwo sie
            podpisać umie drugi nie wie gdzie jest siedziba władz miasta a trzeci co to
            jest wydział dróg a już żeby króry podał nazwisko kierownika rzeczonego
            wydziału to chyba to samo co 6 w totka. Ale ulicę załatwili. Wychodzili. Samo
            życie. "Sukces ma wielu ojców,porażka jest sierotą". Przysłowia sa mądrościa
            Narodów. A jak spotykałem ich do tej pory to zadawali jedno pytanie. Sąsiedzie
            to kiedy ta ulica będzie. Inni machali ręką szkoda twojego czasu. itp. A teraz
            proszę. Po ordery bracia kochani. Po ordery. Pozdrawiam życzliwych. Ja już
            mieszkam na przedmieściach Europy. Jeszcze kanalizacja i prawie jak w mieście.
            PANIE BURMISTRZU D Z I Ę K U J E M Y!
            Ps. a przyjdźcie zobaczyć jaki ruch. Tyle dzieci i młodzieży nie ma nawet na
            Piłsudskiego. Rolki, deski, rowery, skutery , motory i babcie na spacerze bo
            równo. Tylko ci debile w swych szalejacych maszynach. Będzie problem. Ale
            poszaleją i przestaną. Może sie nasycą. A jakby kto nie wiedział to ulica
            ZIELENIECKA. Nareszcie ludzie po dojściu pod kaplicę nie będą czyścić butów.
            • piotrg4 Re: 12 lat 05.06.07, 23:01
              no stary powiem szczerze ze nie wiedzialem na jakiej ulicy mieszkasz, ale dzis w
              pracy koles mowi ze uwalil cale buty i samochod w asfalcie a wynajmuje na
              zielenieckiej i o niej wspomnial. to jak teraz czytalem tego posta to zaczolem
              kumac :):) daj znac kiedy szampan to wbije na chwile :D w zasadzie to ja prosze
              o coca cole 0,2 w szklanej butelce bo bede samochodem :D
              pisz na gg albo mail :)
              pozdr i milego uzytkowania nawierzchni
            • xar-rax Re: 12 lat 06.06.07, 09:22
              Witaj
              . Jeszcze kanalizacja i prawie jak w mieście.

Cieszysz się, że już asfalt jest. Skoro jesteś tak cierpliwy to następne "12
              lat" poczekasz na kanalizację, wtedy jednak nie będziesz bliżej europy tylko z
              wnukami będziesz się bił w piaskownicy czyj jest szpadelek i ta piaskowa
              babka....i nie będziesz pamiętał, że masz się cieszyć ;-)

Pozdrawiam i też się ciesze xar :-)
              • zielu52 Re: 12 lat 06.06.07, 12:19
                Cześć xar. Cieszę sie że czasami sie odzywasz. A z ta piaskownicą to już jest w
                połowie prawda bo mam wnuczke tylko póki co wszystko jest dla niej. Nie wiem
                kiedy bedzie szampan bo nie mam na nic czasu. Napewno napisze jak i kiedy. Sam
                nie przypuszczałem że tak się ucieszę tym asfaltem. Wysiadam z samochodu i nie
                ma błota ani kurzu. wsiadam i nie brudzę wykładziny. Samochód sie nie niszczy a
                co najwazniejsze wnuczka nie kicha od kurzu i pyłu. Bo my mutanci to nic
                gorszego juz nam nie grozi.Pozdrawiam wszystkich nawet Logana. Ludzie
                składajcie podania to nasze wnuki będa miały normalne miasto. Wszystkim
                wszystkiego dobrego a Panu Burmistrzowi niech Pan Bóg wynagrodzi.
            • agentcooper Re: 12 lat 06.06.07, 13:32
              gratuluje i zadroszcze :) JAk sie jzu przeprowadze z drugiej strony Wwy do
              pieknych MArek to tez sie bede taplal w blocie tudziez kurzyl w kurzu.......Co
              z szampanem ? ;)
              • zielu52 Re: 12 lat 06.06.07, 15:30
                Przeca napisałek. Szyściutko bedzie ino pomalutku. Ja czekałek 12 roków
                poczekajta wy pare dzionecków. Wybaczta ale ni mom tera cas.
                • ireneusz40 Re: 12 lat 08.06.07, 23:33
                  czy może pisałeś też w sprawie kanalizacji? Bo to chyba nie tak miało być!
                  Najpierw rura a potem asfalt. Bo teraz to będą pruć. Inna sprawa, że właśnie
                  zaczynam budować dom na Zielenieckiej i będę musiał zrobić przyłącza. Ale asfalt
                  jest piękny!
                  • zielu52 Re: 12 lat 09.06.07, 10:25
                    Witam przyszłego sąsiada. Widziałem na placu barakowóz i deski. Czy to ten
                    plac. Jezeli tak to pozwolę sobie na małą radę. Wszystkie te place są bardzo
                    nisko. Ja juz nie mam możliwosci ale Pan tak. Proszę podnieść sobie teren
                    dopóki można. Mnie w każdy deszcz zalewa. I nie rób Pan żadnych piwnic. A co do
                    pisania o kanalizacji to dobry moment żeby sie wykazać. Ja jak zamieszkałem od
                    razu zacząłem o asfalt. Proponuję to samo. Kazdy niech da coś od siebie bo
                    później będzie tak jak z asfaltem. Palcem nie kiwnęli a już wystawiaja klate po
                    ordery. Chyba wie Pan gdzie jest Urząd miasta. Jestem przekonany że wie Pan jak
                    sie pisze podanie. A ten asfalt jest piekny ale dlaczego taki miękki. Już są
                    wgniecenia od kół a ma trzy dni. Nie żebym narzekał ale chyba za szybko się
                    rozmiękcza. Witamy na bardzo ruchliwej Zielenieckiej. Pozdrawiam.
                    • abu-lafia Re: 12 lat 11.06.07, 22:08
                      i ja się przyłączam do gratulacji!!! chyba musiała nastać w UM jakaś świeża
                      krew za drogi odpowiedzialna, bo i my z Żoną o mało co zawału (z radości) nie
                      dostaliśmy gdy w ubiełgym tygodniu zauważyliśmy, iż powstaje droga koło naszego
                      przyszłego domu, a dojazdowe są utwardzone...! wiwat miłościwie nam urzędujący!
                      • zombi191 Re: 12 lat 11.06.07, 22:42
                        abu-lafia napisał:
                        ...! wiwat miłościwie nam urzędujący!

Wiwat nowej "krwi" wsród radnych, bo stara zasychała.
                    • ireneusz40 Re: 12 lat 12.06.07, 00:11
                      Tak. To nasza działka. Zaczynamy już niedługo. Dzięki za rady - na pewno
                      będziemy sypali ziemię, ale piwnice też mamy w planach. Jakby sąsiedzi rzucili
                      okiem na deski i inne materiały i jakby co dali znać 604 105 225, to byłbym
                      bardzo wdzięczny. Ostatnio siatka jakoś powyginana jakby ktoś wchodził na
                      działkę. Mam zamiar atakować o kanalizację. Na razie za każdą wizytą w urzędzie
                      nachodzę do ślicznej pani i pytam kiedy w końcu będzie ta kanalizacja.
                      Pozdrawiam sąsiadów i szykuję zaproszenia na grilla.
                      • zielu52 Re: 12 lat 27.06.07, 11:00
                        A kiedy Pan planuje tego grilla. Moze polaczymy to z otwrciem naszej ulicy. Ja
                        planuje przeciecie wstegi w lipcu jeszcze nie wiem dokladnie ale chyba w jakas
                        sobote.
                        • magdusi21 Re: 12 lat 27.06.07, 13:35
                          Dobrze Ci, Tobie położyli asfalt a u mnie spychacz przejechał w jedna i druga
                          strone i zadowolony ze odwalil kawal roboty pojechal. A ulica jeszcze gorsza,
                          bo mnostwo kamieni i cegłówek wylazło :/ Z Twoim doswiadczniem moze odpowiesz
                          mi czy widzisz jakas nadzieje na asfalt na slepej uliczce?
                          • zielu52 Re: 12 lat 28.06.07, 11:28
                            Przepraszam ale chyba sie nie znamy. Ja tak szybko na ty nie przechodze. O ile
                            wogole przechodze. Nie wiem gdzie ta uliczka jaka i kto tam mieszka. Napewno
                            trzeba zaczac od zlozenia podania do Urzedu Miasta. To karkolomne zadanie ale
                            jak widac realne w tym stuleciu. Wiecej wskazowek po podaniu swojego maila.
                            Forum to miejsce publiczne i nie kazdego obchodzi jakas slepa ulica. Powodzenia
                            i wytrwalosci.
                        • ireneusz40 Re: 12 lat 28.06.07, 17:05
                          Kończyć budowę zamierzamy dopiero za dwa lata, a działka to obecnie raczej nie
                          najlepsze miejsce na grilla (zwłaszcza z tą wielką koparką). Chyba żeby to
                          zrobić na ulicy, ale obawiam się, że asfalt mógłby nie wytrzymać. Ale zgłaszam
                          gotowość uczestnictwa w przecięciu wstęgi i przy okazji zadzierzgnięcia
                          nowosąsiedzkich znajomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka