Dodaj do ulubionych

Sławni mieszkańcy Marek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 08:50
Czy może ktoś wie z szanownych forumowiczów czy w markach mieszka jakaś
sławna postać..
Ja osobiście wiem o dwóch osobach.
Pierwszą z nich jest Paweł Deląg.
Druga natomiast to Cezary Żak.

Może jest jeszcze ktoś o kim niewiem.

pzd. Krzak
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał R. Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.nestle.pl 11.06.03, 09:29
      Mieszka tu także ponoć Krzysztof KASA Kasowski.
    • Gość: fachowiec Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.50.* 11.06.03, 10:35
      Gość portalu: Krzak napisał(a):

> Czy może ktoś wie z szanownych forumowiczów czy w markach mieszka jakaś
      > sławna postać..
      > Może jest jeszcze ktoś o kim niewiem.

W "Fachowcach" S.Friedmanna i J.Kofty przewija się taka filozoficzna myśl:
      "A na cholere ci ta informacja?"

fachowiec
    • Gość: frico Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.3.* 11.06.03, 11:18
      Tak, mieszka ich wielu. Np.
      1. Rafał Redel,
      2. Anna Banasik,
      3. Krzysztof Bychowski,
      4. Krystyna Klimecka ....itp

To są wspaniali ludzie, a nie Paweł Deląg, czy KASA.
      • Gość: amba Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 13:13
        Rany ,ludzie co się dzieje...ja urodziny 9 kwietnia miałam, a do imienin
        daleko.Rano Hirek, jak znaleziona na ulicy stówka, mnie ucieszył swoimi
        postami.Teraz Frico z grubej rury strzela komplementem przerosnietym...Moze
        jeszcze jakis chętny się znajdzie i okna umyc pomoże...Wtedy 11 czerwca jako
        swieto osobiste odnotuję w kalendarzu i corocznie obchodzic będe;-))))))))))
        Pozdrawiam serdecznie :-)
        • jo.st Re: Sławni mieszkańcy Marek 11.06.03, 15:25
          Amba, jesteś urodzona tego samego dnia, co mój uroczy synek, Artur (7 lat).
          Niech żyje 9 kwietnia (i 16 luty - wtedy pojawiła się moja Ada, 4 lata temu).

Pozdrawiam!
          • Gość: amba Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 18:34
            Jolu,gratuluję przysłowiowej "parki",u mnie dwie dziewczynki(15 i 6) robia co
            moga abym nie popadła w odrętwienie pstchiczne i fizyczne;-))))))))))
            Pozdrawiam równie serdecznie:-)
      • Gość: Krzak Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 14:03
        Gość portalu: frico napisał(a):

> Tak, mieszka ich wielu. Np.
        > 1. Rafał Redel,
        > 2. Anna Banasik,
        > 3. Krzysztof Bychowski,
        > 4. Krystyna Klimecka ....itp
        >
        > To są wspaniali ludzie, a nie Paweł Deląg, czy KASA.

Ja wcale nie twierdze że nie są wspaniali.
        Generalnie chodziło mi o ludzi ze sceny show biznesu
        Którzy mają zaszczyt mieszkać w Markach.

Jeżeli ktoś poczuł się urażony to sorry, to było nie zamierzone
        bo przeciesz nie dla każdego sławnym człowiekiem może być np.kasa czy Żak
        ani nawet Prezydent to może być naprzykład nasz ksiądz z parafi.:(((

pzd. krzak
        • Gość: Jan Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.tele2.pl 11.06.03, 14:37
          Dla mnie sławni ludzie z Marek to "abogyreni mareccy", a nie flancowany sławny
          markowianin.
          Pracuję w Kulturze i sławni ludzie kultury nie zawsze są kulturalni a w Markach
          mieszkają przez przypadek i przejściowo.
        • Gość: amba Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 14:59
          Drogi Krzaku!Urażeń i urazów żadnych nie zanotowano.Temat jest
          ciekawy...Mieszka tu prawdopodobnie wielu ludzi z pierwszych
          stron "gazet".Pytanie postawie jedno...dlaczego fakt ten nie ma żadnego
          znaczenia dla życia naszego Miasta.Taki Pan Kasa,Delag,Żak...talenty przez duże
          T... Oni tu tylko sypiaja,niczego nie wnoszą do kultury miasta.Ich dzieci do
          naszych szkól nie chodzą.Oni sa ,ale obok i guzik ich obchodzi lokalny
          Festyn,Wiosna w Markach,Portal Społecznosci,Forum i wierszyki w
          Rymowaniu,Koncert Mareckich Kapeli organizowany przez SKL i całe to miasteczko
          nasze.Myślę ,że cudu trzeba aby świadomosc tych ludzi sie zmieniła i z
          Gwiazdorów zmienili sie w ...no własnie w kogo?W sławnych mieszkańców
          Marek???????
          Pozdrawiam serdecznie:-)
          • Gość: Krzak Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 15:18
            Hmm... może i żeczywiście oni tylko tu sypiają, ale z tym że jakoby nic
            do naszej społeczności nie wnosili to ja bym sie tak do końca nie zgodził.
            Napewno gdyby tacy ludzie tu nie mieszkali to by nie było tematu na ten
            temat, a to coś nowego na forum.
            A po drugie decydując się na mieszkanie w Markach tacy ludzie muszą
            ponieść jakiś koszta (budowa domu itp..) i jak Pan Jan mówi że oni jakoby są
            tylko w markach przelotem to też nieprawda. Może i nie są rodowitymi
            Markowianami ale ich dzieci czy wnukowie już będą (o ile tu zamieszkają)
            a może taki pan Żak już na stałe osiadł w markach tego nie wiemy.
            Można o tym dyskutować godzinami, no ale od czgo mamy FORUM.
            A tak w ogóle to ile osób na Forum Jest Rodowitymi Markowianami.
            Bo ja jestem :))

pzd. Krzak
            pzd. Krzak

• jo.st Re: Sławni mieszkańcy Marek 11.06.03, 15:28
              Ja nie jestem "rodowita". Mieszkam tu od 5 lat.
            • Gość: Rafał R. Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.nestle.pl 11.06.03, 15:36
              Gość portalu Krzak napisał:
              (...)
              > Na pewno gdyby tacy ludzie tu nie mieszkali to by nie było tematu na ten
              > temat, a to coś nowego na forum. (...)
              RR: Ja uważam, że poruszyłeś fajny temat. Moim zdaniem warto chwalić się
              znanymi mieszkańcami - choć niestety pewnie czasem mogą nie być z tego
              zadowoleni. Ale cóż, taki los "celebrities" :-)))

> Można o tym dyskutować godzinami, no ale od czgo mamy FORUM.
              Otóż to.

> A tak w ogóle to ile osób na Forum Jest Rodowitymi Markowianami.
              > Bo ja jestem :))
              Ja rodowitym markowianinem nie jestem (wychowałem się na Żoliborzu), ale muszę
              przyznać, że przez te kilka lat odkąd na dobre w Markach zamieszkałem,
              polubiłem nasze miasto. Oczywiście świadom jestem także jego wad, jednak
              wspaniali ludzie jakich tu poznałem rekompensują te wady z duuuużą nadwyżką :-
              )))
              • jo.st Re: Sławni mieszkańcy Marek 11.06.03, 15:37
                Ja też wychowałam się na Żoliborzu!
                • Gość: Rafał R. Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.nestle.pl 11.06.03, 15:46
                  jo.st napisała:
                  > Ja też wychowałam się na Żoliborzu!
                  No proszę, to jesteś już trzecią osobą z Żoliborza na mareckim forum, bo jakiś
                  czas temu okazało się, że Irytek kończył tę samą podstawówkę co ja (SP 267 przy
                  Braci Załuskich).
                  Czy mogę niedyskretnie spytać, z której części Żoliborza?
                  • jo.st Re: Sławni mieszkańcy Marek 13.06.03, 13:12
                    Ja jestem z Wawrzyszewa, SP 209 ul. Wolumen. Fajne miejsce...
                    • Gość: Mariusz Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.eurx.dupont.com 14.07.03, 10:32

mieszkal u nas Barnej ale sie wyprowadzil do Wolomina....

pozdrawiam
                      MZ
                      • Gość: Rafał R. Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.nestle.pl 14.07.03, 11:10
                        Gość portalu: Mariusz napisał(a):
                        >
                        > mieszkal u nas Barnej ale sie wyprowadzil do Wolomina....
                        >
                        Wybacz mą niewiedzę, ale jakoś nie kojarzę - o kim mowa?
                        • Gość: Krzak Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 14:16
                          Gość portalu: Rafał R. napisał(a):

> Gość portalu: Mariusz napisał(a):
                          > >
                          > > mieszkal u nas Barnej ale sie wyprowadzil do Wolomina....
                          > >
                          > Wybacz mą niewiedzę, ale jakoś nie kojarzę - o kim mowa?

No tak Barnej, Jest z pustelnika i jest ok. To mój kumpel kiedyś jako pierwsi
                          z Marek zaczynaliśmy inwazję Cb-Radio w markach (ale to były czasy)
                          a teraz wpadł w sidła no i jest jak jest mieszka w wołominie i mówi mi że
                          troche go te miasto męczy, Generalnie Barneja mogą znać tylko rodowici
                          mieszkańcy marek (nie obrażając innych) bo tu sie urodził, wychował ale chyba
                          nie umrze :))
                          a tak wogóle to witam Cię Mariusz
                          pzd dla Barneja
                          pzd all
                          • Gość: Rafał R. Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.nestle.pl 14.07.03, 14:26
                            > (...) Generalnie Barneja mogą znać tylko rodowici
                            > mieszkańcy marek (nie obrażając innych) bo tu sie urodził, wychował ale chyba
                            > nie umrze :))
                            > a tak wogóle to witam Cię Mariusz
                            > pzd dla Barneja (...)

Aha. W takim razie dołączam się do pozdrowień dla Barneja :-))
                  • Gość: betina Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.dyn.optonline.net 28.06.03, 02:31
                    A moje wszystkie sympatie tez pochodzily z Zoliborza,
                    pzdr.
                    Betina
                • Gość: amba Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 15:50
                  Ja tez z innych stron pochodze.W Markach mieszkam rok i troche.Jednak spotkałam
                  tu FANTASTYCZNYCH, WSPANIALYCH LUDZI i nigdzie nigdy nie było mi lepiej!
                  Patetyczna bede gdy powiem ,że chciałabym zeby moje dzieci mogły tu równie
                  szczęsliwie mieszkac.
                  Pozdrawiam wszystkich!!!!!
          • Gość: MPL Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.50.* 11.06.03, 16:17
            Halo,

Gość portalu: amba napisał(a):
            > (...) Mieszka tu prawdopodobnie wielu ludzi z pierwszych
            > stron "gazet".(...)Pytanie postawie jedno...dlaczego fakt ten nie ma żadnego
            > znaczenia dla życia naszego Miasta.(...)
            > Oni tu tylko sypiaja,niczego nie wnoszą do kultury miasta.Ich dzieci do
            > naszych szkól nie chodzą.Oni sa ,ale obok i guzik ich obchodzi (...)

I to jest kwintesencja tego tematu!

Wątek ten nabrał w tym momencie racji i powagi. A już się bałem, że w Markach
            ktoś zamierza wydawać lokalną VIVę lub GALę...

Pozdrawiam,
            Michal P. Lubiszewski
            • Gość: Jan Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.tele2.pl 11.06.03, 18:12
              Jestem rodowitym markowianinem, moi rodzice i dziadkowie też. Wstyd przyznać
              ale nie znam nawet własnej rodziny taka jest rozległa, a może to wina rodziców?
              • Gość: Krzak Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 18:55
                Gość portalu: Jan napisał(a):

> Jestem rodowitym markowianinem, moi rodzice i dziadkowie też. Wstyd przyznać
                > ale nie znam nawet własnej rodziny taka jest rozległa, a może to wina rodziców?

A może generalnie wszyscy z Marek Są po rodzinie. :)))
    • Gość: gość Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 07:13

> Czy może ktoś wie z szanownych forumowiczów czy w markach mieszka jakaś
      > sławna postać..
      > Ja osobiście wiem o dwóch osobach.
      > Pierwszą z nich jest Paweł Deląg.
      > Druga natomiast to Cezary Żak.
      >
      > Może jest jeszcze ktoś o kim niewiem.
      >
      >
      > pzd. Krzak
      Wiem o Panu Kobuszewskim. Mieszka w Strudze. Spotkałem Go przypadkowo w
      Urzędzie Miasta, zaskoczony Jego widokiem w tym miejscu. Wyjasnił mnie że
      mieszka od lat w Strudze. I nie jest napływowy. W Strudze jego rodzina miała
      majątek ziemski. Więcej szczegółów nie znam. Pozdrawiam wszystkich piszących o
      Markach i historii miasta. Antoni
      • Gość: Krzak Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 08:24
        I jak widać nie wszyscy lidzie piliryki czy filmu mieszkający w markach to
        ludzie napływowi, są też tacy którzy mieszkają w markach od lat
        albo od urodzenia.

Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to że człowiek mieszka
        całe życie w markach a o takich rzeczach dowiaduje się dopiero z forum.
        No nic pozostaje nam tylko Zlokalizować taki ludzi i może ugościć ich na portalu

A tak w ogóle to mam pytanie do mareckich forumowiczów aborygenów czy było
        zaprzysiężenie nowych mieszkańców marek którzy szaleją po forum

na rodowitych Markowian a jeżeli nie było to może można by było coś
        zorganizować.

psd. krzak
        • Gość: Irytek Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.dialup.warszawa.pl 12.06.03, 17:38
          Te , aborygen ... a tak konkretnie to co masz na myśli ? ;-)
          pzdr
          • Gość: Pani Ela Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.3.* 23.06.03, 16:10
            Witam po urlopie,
            W reporterskim skrócie: z Pustelnika pochodzą (tzn. tu się urodzili,
            wykształcili, wychowali, etc) m.in.
            - Henryk Goryszewski - były wicepremier rządu,
            - Wojciech Zieliński - dziennikarz z redakcji rolnej TVP1,
            - red. Kwiatkowski - nie pamiętam imienia, (chyba Andrzej ?) aktualnie
            prowadzi program
            dyskusyjny o wydarzeniach krajowych z udziałem sławnych
            pań.
            To na razie tyle, jak sobie przypomnę jeszcze kogoś, nie omieszkam napisać.

Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: MPL Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.50.* 23.06.03, 18:35
              Halo,

Nie wierzę własnym oczom!

Gość portalu: Pani Ela napisał(a):
              > W reporterskim skrócie: z Pustelnika pochodzą (tzn. tu się urodzili,
              > wykształcili, wychowali, etc) m.in.
              > - red. Kwiatkowski - nie pamiętam imienia, (chyba Andrzej ?)

Andrzej, jak najbardziej - przez 10 lat mój sąsiad na Pradze!!! To jest dopiero
              ewenement - on z Marek, ja do Marek... ha, ha!

Pozdrawiam,
              Michał P. Lubiszewski
              • Gość: Pani Ela Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: 195.136.3.* 24.06.03, 08:07
                • wictor Re: Sławni mieszkańcy Marek 24.06.03, 08:50
                  Do redaktorów urodzonych,wychowywanych i kształconych w Pustelniku dodać należy
                  jeszcze Witka Laskowskiego - teraz chyba dyrektora Radiowej III-ki, poprzednio
                  korespondenta TVP w Moskwie, jednak nie mieszkającego w Markach.
                  Mamy także markowianina - mieszkającego obecnie w Markach - autora książek
                  historyczno-archeologicznych oraz artykułów w periodykach historycznych -
                  Zdzisława Skroka.

VVictor
    • Gość: mentos Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.03, 21:10
      nie zapominajmy o śp "kikirze", wielu dał się poznać.
      pzd
    • Gość: Nika Re: Sławni mieszkańcy Marek IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.21, 12:15
      Cezary Żak mieszka na Wawrze w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka