Dodaj do ulubionych

internet bez telefonu?

21.06.07, 00:48
Poczytałam już poprzednie wątki, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje
pytanie. Niestety nie mam szans na telefon, bo podobno nie ma warunków
technicznych do założenia. Potrzebuję mieć internet, może znacie jakąś firmę,
która jest dostawcą internetu np bezprzewodowego, może jest jakaś kablówka?
Zaraz będę mieszkać przy ul Bandurskiego i muszę mieć internet. Proszę
pomózcie, bo nie wiem nawet gdzie mam szukać dostawcy internetu.
Obserwuj wątek
    • liona1 Re: internet bez telefonu? 21.06.07, 01:18
      Witam! Z tej firmy jestem bardzo zadowolona. Internet mam już długo. Mieszkam
      nie tak daleko od Bandurskiego.
      Firma M@rcom, ul.Gałczyńskiego 14, 05-081 Ząbki, tel. 022 424-85-50,
      607-848-239. Montują antenę. Polecam.
    • doronocka Re: internet bez telefonu? 21.06.07, 12:42
      Mieszkamy na Berensona na granicy Białołęki i Marek.Mamy dostep do internetu
      dzięki Sferii (bez telefonu) i jak do tej pory jestesmy zadowoleni. Przekaźnik
      radiowy mają w Pustelniku. Wszystko załatwiliśmy nie wychodzac z domu:
      przyjechal facet upoważniony do podpisania umowy, potem kurier z modemem, a
      następnie przez komorke podali kody dostępu. Abonament (za nieograniczony
      dostęp czasowy ok. 60 zł.) Kontakt ze Sferią prez jej stronę www.
    • beata.sawon Re: internet bez telefonu? 21.06.07, 13:48
      Ja z kolei mam internet radiowy z firmy Asnetix.
      Mozna ich łatwo znaleźć przez google.
    • edycia_s Re: internet bez telefonu? 21.06.07, 14:06
      U nas tez TP SA (ale ja nie jestem z Marek), mimo kilku podan, twierdzila ze nie
      ma mozliwosci techn. na telefon.
      Za rada madrzejszego od nas zlozylismy podanie do gminy o zalozenie telefonu i
      udalo sie zalatwic i tel i internet w miesiac.
      Okazuje sie ze gminy maja fundusze europejskie na infrastrukture, trzeba tylko
      wyciagnac reke.
      • jacekb6 Re: internet bez telefonu? 22.06.07, 09:26
        Cześć

Co do telefonu stacjonarnego i neostrady to bym się zastanawiał. Jestem
        nieszcześliwym abonentem tejże usługi. Nieszcześliwym bo od tygodnia nie mam nie
        tylko netu ale również telefonu. Dotyczy to podobno sporej grupy abonentów w
        Markach.

Cała sprawa jest bardzo egzotyczna. W niedziele wieczorem z jakiś powodów
        zniknął jakikolwiek sygnał na lini telefonicznej. Już od poniedziałku rano tpsa
        "stara" się naprawić usterkę. Z tego co mi się udało ustalić w "błękicie"
        naprawa do chwili obecnej wygląda następująco: Z jednej strony siatki stoi ekipa
        naprawcza tpsa (opłacana oczywiście z abonamentu), z drugiej strony siatki stoi
        właściciel posesji, który nie chce wpuścić ekipy (ten opłacany nie wiadomo przez
        kogo).

Piszę o tym bo jestem już wkurzony nie z tej ziemi. Z drugiej strony jestem
        ciekaw jak wygląda to stanie po obu stronach siatki. Jeśli ktoś ma namiary na
        adres posesji albo fotki to dajcie znać.

Pozdrawiam
        • magdusi21 Re: internet bez telefonu? 22.06.07, 11:08
          Ja rowniez polecam sferie. wlasnie zrezygnowalam z neo i od 3 tyg korzystam ze
          sferii. Neo nie pasuje. ze sferii jestem 100 razy bardziej zadowolona. No i
          jest bezprzewodowy,takze jak ktos ma laptopa.....
          • aniabi Re: internet bez telefonu? 22.06.07, 11:39
            posesja na której znajduje się skrzynka (bez kabli ;-) to Spacerowa/Długa. Jakby
            u mnie była podobna sytuacja, czyli bez przerwy ekipa z Łączpol to też bym się
            wkurzyła i nie pozwoliłabym na wejścia bez końca!!! Z drugiej strony jestem
            wściekła bo też notoryczny brak tpsy i neo doprowadza mnie do szału. I te mądre
            paniusie na 9393. Klęska!!!!!
            • milka4321 Re: internet bez telefonu? 24.06.07, 00:42
              ja tez nie mialam telefonu i netu do dzisiaj, wlaczyli jakas godzine temu i z
              tego co wiem telefony nie dzialaly od rzeki w strone warszawy a juz napewno 11
              listopada, okolna, kosciuszki itd. A posesja na ktorej byla awaria nie jest na
              spacerowej bo ta ulica jest daleko od miejsca w ktorym byla awaria, z tego co
              slyszalam (a nie koniecznie musi to byc prawda) to bylo na rogu
              pilsudskiego/sosnowa
              • aniabi Re: internet bez telefonu? 25.06.07, 07:23
                Awaria w Strudze, związana jest własnie z działką Spacerowa/Długa. Wiem co mówię!
                • milka4321 Re: internet bez telefonu? 26.06.07, 14:44
                  Ale jacekb6 napisal ze nie dzialal net i telefony od niedzieli, u mnie bylo to
                  samo a mieszkam w tej okolicy o ktorej napisalam wczesniej, wiec wydaje mi sie,
                  ze jemu chodzilo o ta awarie o ktorej ja napisalam. aniabi moze ty poprostu
                  mowilas o innej awarii o ktorej nic mi nie wiadomo, a wiem ze w strudze bylo
                  wtedy ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka