adzik_b 18.03.09, 15:50 Gepard, Darek, Lider, Impuls - czy warto, w którejś z tych szkół zapisać się na kurs? Może jakieś opinie, doświadczenia z nimi związanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukieto Re: Szkoły jazdy w Markach 18.03.09, 16:01 Gepard - teoria w Pałacu Briggsów, jazdy wiadomo. Żadnych problemów z dokumentami - przesunięcie terminu z powodu wyjazdu (w moim przypadku o prawie pół roku). Auto-szkoła załatwia wizytę lekarza podczas teorii (znów papiery). W kurs wliczone podręczniki. Efekt - choć wiem, że to tylko nieznaczny wpływ na całkowity rezultat - egzaminy teoretyczny i praktyczny zdane za I razem na Odlewniczej. Co ciekawe instruktor z Geparda zjeździł ze mną prawie pół Warszawy - nie trzymał się tylko tras egzaminacyjnych. Może źle, może nie - nie miałem żadnych oporów jechać do centrum :] Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
turn1 Re: Szkoły jazdy w Markach 18.03.09, 17:30 Impuls - strzeżcie sie. Nie jestem instruktorem nauki ale z doświadczenia (nie swojego na szczęście)stwierdzam fakt że Ci Panowie którzy prowadzą tą szkółkę zielonego pojęcia nie mają o prowadzeniu biznesu i co gorsza zielonego pojęcia o nauczaniu prowadzenia auta. Opinie tą opieram na 4 osobach którzy uczyli sie tam jeździć samochodem osobowym. Odradzam!!! Nauka jazdy wygląda tak że młody Pan "instruktor" rozkłada sobie siedzenie i leży sobie znudzony obok zerkajac co chwila na zegarek. Przez 30 godzin kursu ani razu nie było manewru: -zawracanie na trzy -koperta (parkowanie równoległe) -ruszanie na wzniesieniu - tylko dwie próby Moim zdaniem strata pieniędzy, no chyba że panowie właściciele- "instruktorzy" przeszli metamorfoze w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelle Re: Szkoły jazdy w Markach 19.03.09, 10:21 A ja chodziłam do szkoły jazdy IMPULS i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystkie niezbedne manewry ćwiczyłam wielokrotnie, jezdzilam w wielu miejscach, instruktor wszystko jasno mi wytłumaczył. Egzamin zdałam za I-wszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: Szkoły jazdy w Markach 20.03.09, 09:28 Darek - co prawda już kilka lat temu, ale po kursie u p. Darka egzamin zdany za pierwszym podejście. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kirrii Re: Szkoły jazdy w Markach 30.03.09, 11:31 Zdecydowanie odradzam szkołe Lider mieszcząca sie SP nr 3, u tego pana mój kurs ciągnął sie w nieskończonosć, Pan nie powiadomił mnie przy zapisywaniu, że wyjeżdza na urlop... z ustaleniem terminów też był problem mimo mojej dyspozycyjności. Atmosfera niestety pozostawia wiele do życzenia, czas moich jazd Pan skracał nawet o 15 min tłumacząc sie następnym klientem... Jazdy zawsze zaczynaliśmy z pod szkoły, choć miał być dojazd do klienta, tam też kończyłam więc musiałam samodzielnie organizować sobie powrót!!! Pan to chyba liczy na godziny doszkalające dlatego tak słabo przygotowuje kusantów!!!!! Oczywiście po tym kursie nie zdałam egazminu, ale po dokupieniu dodatkowych godzin w innej szkole (warszawskiej u jedej miłej Pani) egzamin poszedł bez problemu!!!! Jednym słowem LIDER nie polecam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś