22.02.13, 11:38
witam,

jakis czas temu był poruszany wątek dot. trzepaka na osiedlu ale wtedy pomysł upadł ( może dlatego, że było nas jeszcze mało na osiedlu). Może teraz się uda. Odczuwam brak trzepaka na osiedlu, od czasu do czasu wypadałoby dobrze wytrzepac dywany:) co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • agniecha464 Re: trzepak 23.02.13, 22:18
      jestem za trzepakiem i za koszami na śmieci to dobry pomysł będę forsować temat na zebraniu
      • olaz1775 Re: trzepak 24.02.13, 22:01
        Witam.
        Ja też jestem za trzepakiem w związku z tym proszę poruszyć temat na zebraniu ja jak najbardziej poprę.
        Co do śmieci to już jest ustalone odgórnie poprzez Gminy i od 1 lipca będziemy ponosić opłatę 25 zł od lokalu.
        Sama oczywiście dopilnowałam sprawy i sprawdziłam w gminie. Do 10 listopada zeszłego roku trzeba było złożyć deklarację czy osiedle będzie segregować śmieci czy też nie. Zdecydowaliśmy że tak i Administrator złożył deklarację iż osiedle będzie segregować śmieci i dlatego opłata 25 zł od lokalu a nie 50 zł od lokalu, gdyż bez segregacji było by 50 zł. I to nie jest nasz wymysł lecz gminy. Niestety koszt śmieci wzrośnie na co nie mamy wpływu.
        Pozdrawiam
        • karotka80 Re: trzepak 27.02.13, 13:58
          Również jestem za trzepakiem i koszem na śmieci.
          • sasiadka5 Re: trzepak 06.03.13, 23:34
            i ja się ponownie upominam o trzepak ;)
            • karotka80 Re: trzepak 08.03.13, 14:25
              trzeba było przyjść na zebranie i wspierać tych co chcieli :) na forum to też bym dużo rzeczy chciała....na zebraniu jedna dziewczyna była Za z tego co pamiętam, a reszta przeciwko, ponieważ jedna Pani stwierdziła, że teraz się buduje osiedla "bez-trzepakowe", kolejna stwierdziła, że jest jej trzepak niepotrzebny ponieważ nie ma dywanów jeszcze inna powiedziała że teraz nie trzepie się dywanów <szok> tylko wyciąga na śnieg i myje (!)... i padło pytanie gdzie ma ten trzepak stać, bo...na osiedlu nie ma miejsca i wszystkim by przeszkadzał.
    • thekristo Re: trzepak 11.03.13, 13:12
      Nam trzepak nie jest potrzebny.Do dywanów wynajmuje się specjalne urzadzenia piorące(Kerczery).Czysto ,bezpiecznie,cicho na osiedlu- tylko trzeba zapłacić.
      A trzepak będzie powodował więcej kurzu ,jakbyśmy mieli go dotąd za mało.
      • megi-27 Re: trzepak 11.03.13, 14:08
        no juz bez przesady z tym kurzem!!! każdy chyba odkurza je w domu, chodz bardziej o to żeby je porządnie przewietrzyc i ewentualnie pozbyc sie okruszków, które są głeboko i odkurzacz nie wciągnie wszystkiego. Spokojnie, więcej kurzu z tego nie bedzie niż mamy. A miejsce zawsze by się znalazło np. jeśli nie kolo smietnika niedaleko 103/105 to np. rózwnlegle do plotu Gazika, w tej małej ślepej uliczce, ktora prowadzi do garazu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka