15.03.04, 14:27
Ciekawi mnie w jaki sposób pielęgnujecie swoje pieski.
Ja kąpie swoja Sunię (pudelek) jak jest taka potrzeba. Wydaje mi się że za częste kąpiele nie są wskazane.
Jesli chodzi o szmpony to używam różnych,począwszy od specyfików dla kotów persów, kończywszy na preparatach dr Seidla.
Ostatnio zakupiłem u weta odżywkę Caresse Brilance Hery i jestem pod jej
wrażeniem. Zamówiłrm sobie ze strony tej firmu katalog,tam są też ceny.
U fryzjera Sunia była 3 razy,prawdopodobnie na lato znów się z nią wybiorę.
Obserwuj wątek
    • figo15 Re: Pudelki 17.03.04, 07:33
      Proponuję trwałą i sprawdź czy się końcówki sierści nie rozdwajają...... :-((((
      • pegas15 Re: Pudelki 17.03.04, 13:42
        Mam pudelka o szumnej nazwie mop kuchenny. Bardzo grzeczny i eksrawagancki jest.
        • lynch1 Re: Pudelki 17.03.04, 14:52
          Sadzac z imienia piesek musi byc bardzo włochaty. Interesuje mnie czy często prowadzasz go do fryzjera i jakie stosujesz szampony i odżywki. Przekonałem się, że tylko te markowe nie powoduja nadmiernego gubienia sierści.
          • pegas15 Re: Pudelki 17.03.04, 21:18
            ooo mój mop kuchenny woli jedynie szare mydło i trochę piany. Nie potrzebuje
            markowych szamponów i innych detergentów - własciwie to zupełny samopas.
            • figo15 Re: Pudelki 19.03.04, 12:54
              Zapomniałeś Pegas o szczurach w twojej kuchni ;-)))))
              • grizelda66 Re: Pudelki 19.03.04, 13:30
                figo15 napisał:

> Zapomniałeś Pegas o szczurach w twojej kuchni ;-)))))

...jak się mieszka w suterenie to musi być wilgoć.
                Przeproś tych co pod nami mieszkają, bo było głośno wczoraj...

• lynch1 Re: Pudelki 19.03.04, 13:52
                  To przykre, że Pegas musi mieszkac w spartanskich warunkach - te szczury (fuj!).
                  Jednak to tym bardziej chwali mu się, że mimo tak trudnych warunków lokalowych postanowił zaopiekowac się pieskiem o którym pisze i stworzyc mu namiastke domu (bo niestety w tym wypadku tylko tak można określic pomieszczenie o którym pisza powyżej inni forumowicze).
                  Lecz musisz Pegas pamiętac o tym, że przyjmujac pod swój dach nowego członka rodziny - pieska - zobowiazaujesz się do zapewnienia mu godziwych warunków bytowania. I nie chodzi tylko o ciepłe i schludne pomieszczenie, ale nade wszystko odrobine zwykłego ludzkiego ciepła i odpowiedniej marki kosmetyki oraz należyta karmę. Bo moim zdaniem nie ma nic gorszego niż niesprawdzone tanie kosmetyki i karma z supermarketów, sprzedawana w kilogramowych puszkach.
                  Mama nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę.
                  • grizelda66 Re: Pudelki 22.03.04, 22:09
                    lynch1 napisał:

> ...Bo moim zdaniem nie ma nic gorszego niż niesprawdzone tanie kosmetyki i k
                    > arma z supermarketów, sprzedawana w kilogramowych puszkach.

Najlepsze są puszki z Biedrony Puff z niewielką ilością cebulki, lekko
                    podsmażone po prostu pycha nie to co te fast foody z pedigree...
                    Jeśli chodzi o kosmetyki to tylko Fafik skutecznie usuwa łupież tylko, że jest
                    trudny do kupienia...
                    • figo15 Re: Pudelki 23.03.04, 09:25
                      A nie każda kotka lubi Whiskas ;-)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka