Dodaj do ulubionych

Kamera w Amfiteatrze

IP: *.Wabrzezno.com.pl 18.06.02, 18:06
Otwieram forum na temat kamery na Amfiteatrze.
"Nikt chyba kto montował kamerę na Amfiteatrze nie pomyślał o intymności ludzi
którzy tam przychodzili. Zawsze byłeś pewien, że trafisz na jakąś parkę - aż
miło było popatrzeć , a teraz nikt nie siada bo po co być obserwowanym i
nagrywanym .
Ktoś tutaj w Wąbrzeźnie popsuł ten swoisty klimat jaki był, po co panowie i
panie było ruszać ten bunkier, przebudowywac ławki i zakładać kamerę.
Straciliśmy to co najważniejsze, a w większych miastach już nie ma - intymność,
możliwość ucieczki zaszycia, się właśnie w Amfiteatrze.
A swoją drogą to ja mam już za sobą te spotkania mile spędzone na Amfiteatrze i
moge tylko ubolewać nad dzisiejszą młodzieżą, że będzie musiała uciekać gdzieś
dalej np. "na zakręty". Nikt chyba o tym nie pomyślał. Powtarzam ktoś popsuł
ten klimat i popsuł Amfiteatr i jestem za tym aby zdjąć kamerę.
Niech życie zacznie tętnić na amfiteatrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: PEGAS Re: Kamera w Amfiteatrze IP: *.Wabrzezno.com.pl 18.06.02, 18:13
      Acha i jeszcze jedno.
      Chciałem powiedzieć, że wszelkie udziwnienia typu kamera - plastikowe siedzenia
      itp. są zawsze nie na miejscu. Przykład TAWERNA nad jeziorem - dlaczego w
      zeszłym roku świeciła ona pustkami-bo oczywiście ktoś przedobrzył-knajpka
      straciła klimat i nikt nie przychodził. Podobnie z Bunkrem gdzie jest kamera-
      nikt nie przychodzi bo ktoś popsuł klimat swoisty jaki tam był. To Amfiteatr
      radził sobie sam i kierował się swoim życiem. Wytyczenie jakiejś drogi na
      amfiteatrze spowodowało, że sens straciło przychodzenie tam. Nie ma tego
      "czegoś". Liczę szeczególnie na opinię właśnie wtym temacie. pozdrawiam
      wszystkich FORUM-owiczów tak trzymajcie i powiadamiajcie swoich znajomych aby
      tutaj co dziennie zaglądali. Może kiedyś zrobimy wieczór forum gdzieś przy
      piwku. URATUJMY NASZ AMFITEATR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      MOŻE KTOŚ TO PRZECZYTA I ZASTANOWI SIĘ ŻE .....RZECZYWIŚCIE......???
      • Gość: NIN Re: Kamera w Amfiteatrze IP: gateway.d* / 10.3.36.* 19.06.02, 08:05
        Pamiętam czasy, gdy ten "brzydki" pozbawiony nowoczesnych rozwiązań amfiteatr
        tętnił latnimi wieczorami swoim życiem, bez względu na to czy ktoś występował
        na dechach, czy też nie. I nie przypominam sobie jakiś ekscesów, wandalizmów,
        chuligaństwa itp.(słownictwo używane przez moją wychowawczynię w szkole
        średniej dla określenia zachowania tzw. młodzieży).
        Proponuję zamontować kamerę również w szalecie na Podzamku. Chłopaki się
        rozerwą w trakcie nudnej służby i pisuarów nikt nie rąbnie.
      • Gość: KAB Re: Kamera w Amfiteatrze IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.06.02, 08:18
        Gość portalu: PEGAS napisał(a):

> Podobnie z Bunkrem gdzie jest kamera-
        > nikt nie przychodzi bo ktoś popsuł klimat swoisty jaki tam był. To Amfiteatr
        > radził sobie sam i kierował się swoim życiem. Wytyczenie jakiejś drogi na
        > amfiteatrze spowodowało, że sens straciło przychodzenie tam. Nie ma tego
        > "czegoś". Liczę szeczególnie na opinię właśnie wtym temacie.

No ale pomyśl jak pięknie będzie w księżycową sobotnią noc (patrz także post NIN-
        a z wątku Ulubione miejsce na fajne spedzenie czasu.... "A już jak przyjdzie ta
        letnia sobota...... Głośniki w amfiteatrze, wygrywający
        skoczne melodie keybord. We łbie szumi, możesz zatańczyć na scenie, na
        dechach , przez te pięć minut jesteś królem imprezy ...... dopóki występu nie
        zakończą dzielni chłopcy ze Straży Miejskiej.
        Ach, chce się żyć....... "). Dodać do tego można jedynie: ...i ci dzielni chłopcy
        ze Straży Miejskiej odbierający na swych krótkofalówkach niepokojące sygnały
        od "oka kamery" i wyłapujący z tłumu niepokornych uczestników imprezy lub też
        krzyczący "Pan w tej czerwonej bluzce czemu pan nie tańczy my wszystko widzimy.
        Normalni wodzireje proszę ja kogo. Będzie spokój, ład i porządek. A moja
        propozycja to jeszcze jest taka, aby ponumerować miejsca ("-Który masz numerek?
        -74!
        -A ja 78 tylko w kiblu byłem" (stachu Bareja wiecznie żywy))
        Wtedy możliwa będzie rezerwacja miejsc (zrobi się "na mieście" kasę z
        miejscówkami na poszczególne dni lub całe weekendy). Bo wiadomo powszechnie, że
        co jak co ale darmowe imprezy tłumy ściągają (babcie z wnuczkami nawet na koncert
        death metalowy by przyszły bo mówili, że za darmo)i mogą pojawić się problemy z
        miejscami siedzącymi.

• Gość: NIN Re: Kamera w Amfiteatrze IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 11:47
          Facio opowiedział mi swoją przygodę (mam wrażenie, że nie bajerował). Pewnego
          dnia zostawił na noc swój samochód w miejscu gdzie nad przebiegiem wydarzeń
          czuwa kamera. Jak to jest w zwyczaju w naszej mieścinie jacyś kolesie
          postanowili się zabawić i trochę zdewastowali pojazd burżuja (rysowanie
          gwoździem itp.). Facio będąc pewien, ze kamera wszystko zarejestrowała udał się
          na miejscowy POSTERUNEK 13 w celu wyjaśnienia sprawy. Tam dowiedział się, że
          kamera owszem gapi się na wszystko, tylko po nagraniu 3 godzinnej sesji kaseta
          jest kasowana i nagrywana od nowa.
          • Gość: KAB Re: Kamera w Amfiteatrze IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 12:15
            No mowa! A skąd niby mieliby mieć tyle kaset, biedni są, a na dodatek teraz
            liczba kamer im się zwiększyła;))). Miasto kamery dało a o kasetach
            zapomniało. Panie i Panowie ogłaszam zrzutę na kasety dla Policyji. Można
            oddawać pierścionki, obrączki stare monety...Niech chłopaki będą mogli się w
            końcu wziąć do solidnej, rzetelnej roboty. A może wysłać ich na kursy
            zapamiętywania i przebieg wydarzeń rejestrować będą w swych główkach. Nie ma
            nic lepszego niż naoczny świadek i na dodatek funkcjonariusz!!!

P.S. A czy to czasem nie było w środę o 19:10. Jeśli tak to wszystko tłumaczy!
            Wtedy to chłopaki Misia usztka nagrywali z satelity!!!
            • Gość: Figo Re: Kamera w Amfiteatrze IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 14:43
              Jak się Wam chce, możecie iść możecie iść na ruinki (sam też próbowałem)
              całkiem niezły kilmat. A jak się orientuję, to kamera patrzy tylko w stronę
              publiki i 180 stopni na boki.
              Weźmy też pod uwagę, iż jakoś się tak dziwnie złożyło, że w Naszym mieście
              ostatnio wszystkim sie wszystko przydaje (patrz : rozebrana odkryta trybuna na
              Unii z desek, więc nowe plastkiowe krzsełka tym bardziej).
              A co do skuteczności policji nie ma co się wypowiadać, bo o straży miejskiej to
              już zupełnie się nia da nic powiedzieć (kiedyś mnie ped... wyrzucili z ogródka
              jordanowskiego w biały dzień o godz. 17 - nie piłem nie paliłem, siedziałem z
              kumplem i koleżanką i tak sobie gadaliśmy byłem grzeczny jak ... aż mi zabrakło
              słów). No i siedzę sobie, widzę zajechali taxi spacerowym, wychodzą w jednym
              ręku dzierżą długopis w drugim dzielnie notesiki i kazali nam opuścić teren bo
              to jest dla dzieci. Na pytanie dlaczego - powiedzieli, że tak jest (wysilili
              się).
              Od tej pory straż miejska jest moim największym wrogiem, jednego wścibskiego
              nawet zaczepiałem w piątek, skubany coś tam jęczał ale nie zrozumiałem fafluna.
              Reasumując, moim zdaniem niech sobie jest ta kamera, może zdążą zaregować na 1
              bójkę na jakieś 2.000. Poza tym będzie na koga zganiać jakby coś się stalo (jak
              zwykle gliny spały na służbie itp.)
    • Gość: maciej Re: Kamera w Amfiteatrze IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 15:03
      A mi sie wydaje, że te nasze kamery (m.in) na Amfiteatrze nie są przystosowane
      do pracy w nocy i tylko co mogą one rejestrowac to bal cieni i nic więcej. Może
      ktoś bliżej przybliży ten problem od strony technicznej. bardziej jest to
      profilaktyka niż nagrywanie na zasadzie "tam patrzą więc sie będę zachowywał"
      Dodatkowo przecież każda kamera ma swój cykl w którym pracuje i może sie tak
      zdażyć, że na parkingu na Rynku będą napierdalać jakis samochód, a kamera w tym
      czasie będzie patrzyc np. na ul. Toruńską - wszystko moim zdaniem jest możliwe.
      Może tez ktoś powie jaki jest cykl obrotu kamery?
    • Gość: PEGAS Re: Kamera w Amfiteatrze IP: *.Wabrzezno.com.pl 29.08.02, 20:54
      A na Amfiteatrze pojawiła się kartka "zakaz gry w piłkę" - bez komentarza
      • Gość: Figo Re: Kamera w Amfiteatrze IP: gateway.d* / 10.3.36.* 30.08.02, 08:44
        Oni moga tym oczkiem chyba sterowac. Tak mi się wydaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka