Dodaj do ulubionych

LSD a bary mleczne

IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.11.02, 12:15
Ministerstwo Finansów postanowiło nie uwzględniac w budżecie na przyszły rok dotacji dla tzw "barów mlecznych". Dla niezorientowanych sa to miejsca gdzie za grosze może zjeśc przyzwoity obiad żyjacy z socjala student, emeryt badź rencista.
Skutkiem tego bedzie 3-krotny wzrost cen w tych barach, co spowoduje ospływ klientów, których nie będzie stac na tak drogie żywienie i w konsekwencji zamknięcie lokali albo przekwalfikowanie na typowe fast-foodownie.
Jak to możliwe??? Zrozumiałbym to, gdyby tak się stało za rzadów ultraliberałów, ale rzad lewicowy zabiera (marna zreszta w skali budżetu) kasę najbiedniejszym??? Paranoja.
Obserwuj wątek
    • Gość: KAB Re: LSD a bary mleczne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 12:29
      Minister finansów Grzegorz Kołodko chce drastycznie zmniejszyć budżetowe
      dotacje, bo, jak twierdzi, w barach mlecznych żywią się nie tylko ludzie
      biedni. A tylko takim przysługuje pomoc państwa.

Ot i odpowiedź:-)))

I to też niezłe:
      Za eleganckiego devolaille'a z masłem i żółtym serem, zasmażaną kapustę,
      ziemniaczki i domowy kompot w resorcie Kołodki zapłacimy tylko 8 zł.

Smacznego, a mi się już śniadanie skończyło:-(((
      • Gość: NIN Re: LSD a bary mleczne IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.11.02, 12:49
        Gość portalu: KAB napisał(a):

> I to też niezłe:
        > Za eleganckiego devolaille'a z masłem i żółtym serem, zasmażaną kapustę,
        > ziemniaczki i domowy kompot w resorcie Kołodki zapłacimy tylko 8 zł.
        >
        > Smacznego, a mi się już śniadanie skończyło:-(((

Czy przy zakupie padlinki trzeba się legitymowac?????
        Bo jeśli nie, to studenciakom z UMK będzie się opłacało dojeżdżac na obiad do Warszawy.

Ja dziś bez śniadania. Żona się zbiesiła.
        • Gość: KAB Re: LSD a bary mleczne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 12:58
          Gość portalu: NIN napisał(a):

> Czy przy zakupie padlinki trzeba się legitymowac?????

Ponoć wstęp do "szacownego" budynku jest za okazaniem dowodu, więc już są
          chętni na pewien rodzaj małej pikietki w postaci zbiorowego żarcia z
          maratończykiem ministrem (a tak nawiasem czy drogiemu finansiście udało się
          pobić życiowy rekord w niu jorku i ilu borowików umarło przy tym z
          wycieńczenia?)

> Ja dziś bez śniadania. Żona się zbiesiła.

Lać trzeba!
          • Gość: NIN Re: LSD a bary mleczne IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.11.02, 13:20

(a tak nawiasem czy drogiemu finansiście udało się
            > pobić życiowy rekord w niu jorku i ilu borowików umarło przy tym z
            > wycieńczenia?)

We wczorajszych wiadomościach sportowych podali że uzyskał czas poniżej 4 godzin, podobnie jak Kenijczyk - zwycięzca maratonu.
            Zapomnieli tylko dodac, że Kenijczyk znacznie poniżej 4 godzin, bo 2 godziny i 8 minut. Ale za to jak ładnie zabrzmiało.

> Lać trzeba!

za to właśnie się zbiesiła (zrobiłem unik i nie trafiła)
            • Gość: KAB Re: LSD a bary mleczne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 13:43
              Gość portalu: NIN napisał(a):

> We wczorajszych wiadomościach sportowych podali że uzyskał czas poniżej 4
              godzi
              > n, podobnie jak Kenijczyk - zwycięzca maratonu.
              > Zapomnieli tylko dodac, że Kenijczyk znacznie poniżej 4 godzin, bo 2 godziny
              i
              > 8 minut. Ale za to jak ładnie zabrzmiało.

Ale sam mini jest w porządku na swej stronie www podał:"Profesor Grzegorz W.
              Kołodko zajął 8501 miejsce w maratonie nowojorskim. Czas: 3:58:15." Co by mu
              tylko serduszko nastarczyło po tym ganianiu;-)

Co odważniejszych "zapraszam" na www.tiger.edu.pl/kolodko/ Jest nawet
              galeria:-))))))))
              • Gość: Figo Re: LSD a bary mleczne IP: gateway.d* / 10.3.36.* 05.11.02, 14:20
                "Badacz i polityk, wykładowca i autor, publicysta i podróżnik" - normalnie jak Tony Halik. A właściwie lepiej bo mamy 6 w jednym.
                • Gość: KAB Re: LSD a bary mleczne IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 14:28
                  Gość portalu: Figo napisał(a):

> "Badacz i polityk, wykładowca i autor, publicysta i podróżnik" - normalnie
                  jak
                  > Tony Halik.

Ambasador normalnie! Jestem Kołodko z Polski!
                  Ciekawe czy dużo stuffu (jak Tony-to dla słabiej klejących) wypalił z rdzennymi
                  mieszkańcami zwiedzanych krajów, a sądząc po zachowaniu i wypowiedziach było
                  tego trochę;-)

• Gość: Maciek Re: LSD a bary mleczne IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 05.11.02, 18:37
                    Tutaj nieznana jest instytucja typu polskie bary mleczne. natomiast
                    rozpowszechniona jest nadzwyczaj gesta siec pizzerii ( naprawde dobrych !! ),
                    wspomagana przez przeklete Burger King-i, MacDos-y, Wendy's i rozne inne tego
                    typu tanie swinstwo. Ach, gdyby choc jeden taki typowo polski bar mleczny.....
                  • Gość: Figo Re: LSD a bary mleczne IP: gateway.d* / 10.3.36.* 06.11.02, 11:57
                    > Gość portalu: Figo napisał(a):
                    > > "Badacz i polityk, wykładowca i autor, publicysta i podróżnik" - normalnie
                    > jak Tony Halik.

> Ambasador normalnie! Jestem Kołodko z Polski!
                    > Ciekawe czy dużo stuffu (jak Tony-to dla słabiej klejących) wypalił z rdzennymi mieszkańcami zwiedzanych krajów, a sądząc po zachowaniu i wypowiedziach było tego trochę;-)

A ja przedwczoraj ściszałem telewizor ;-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka