Dodaj do ulubionych

Niecodzienne książki :)

19.11.02, 21:00
Po dziwnych prezentach chyba pora pochwalić się dziwnymi tytułami, które
zalegają na Waszych półkach :)
Nie wiem np. skąd na mojej półce wzięła się książka o budowie silnika w
autobusach marki SANOS czy "robótki ręczne na zimowe wieczory". Nie mam prawa
jazdy na autobus, nie mam też na szydełko :)
Rekordem dla mnie są dwie książki u mojego kolegi, Artura: "kaletnictwo"
i "kurczęta brojlery - hodowla".
Macie jakieś dziwności na półkach?

--
moooni@gazeta.pl
icq 46479443
Obserwuj wątek
    • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 19.11.02, 22:29
      Z tych dziwnych książek można zaliczyć "Naturalna regulacja poczęć" - nie mam
      pojęcia skąd się wzięła i "odnaleźć siebie". Tytuły naprawdę świetne.
      • naka Re: Niecodzienne książki :) 20.11.02, 07:52
        Ktoregos roku, iles lat temu, dostałam na gwiazdkę ksiazke trzytomowa : "Zrób
        to sam "Adama Słodowego !!! Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to , ze
        miesiac prosiłam domowników o wbicie gwozdzia pod obraz - no i prosze dostałam
        instrukcje - zrób to sama !!!!!
        • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 10:04
          I co teraz potrafisz juz wbić gwóźdź?
        • Gość: NIN Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 10:10
          "MARKS, ENGEL, LENIN" w twardej oprawie z pieczatka Powiatowej Biblioteki Publicznej w Wabrzeźnie z 1949 roku. W przystępny sposób (he, he, he ...) przedstawione myśli Głównych Ideologów Myśli Postępowej oraz Wodza Rewolucji. Lektura na dlugie zimowe wieczory.
          • Gość: NIN Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 10:18
            Gość portalu: NIN napisał(a):

> "MARKS, ENGEL (sic!), LENIN"

Ten Engel to mi wyszedł ....... nasz były wódz reprezentacji w piłce nożnej pewnie by się ucieszył z umieszczenia w takim towarzystwie. Przepraszam towarzyszu Jurku!
            • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 10:40
              A może ma ktoś mein kampf Hitlera??
              • moooni Re: Niecodzienne książki :) 20.11.02, 10:47
                Gość portalu: PEGAS napisał(a):

> A może ma ktoś mein kampf Hitlera??
                Niestety, nie mam ;-(
                Mam za to biografię Hitlera, Mussoliniego, mam "Kształt społeczno polityczny
                II Rzeczpospolitej", "historię rzeszy niemieckiej 1871-1945", "wojnę
                powietrzną w Europie 39-45", mam "sto lat polskiego ruchu robotniczego".....
                Nie przez pomyłkę - to mój świadomy wybór :)
                Poza tym, jako że się "zakochałam" w moim wykładowcy od filozofii i logiki to
                uginam się pod ciężarem dysput filozoficznych. Chętnie odkupię coś, co Wam
                zalega a mi się przyda :))

--
                moooni@gazeta.pl
                icq 46479443
                • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 11:54
                  Mam taką pozycję na półce filozofia sworzni wachaczy w ciągnikakach Ursus C-360
                  w oddziaływaniu na ich posiadaczy będących chłopo-robotnikami w okresie PRL-u.
                  Może być??
                  • moooni Re: Niecodzienne książki :) 20.11.02, 11:59
                    Gość portalu: PEGAS napisał(a):

> Mam taką pozycję na półce filozofia sworzni wachaczy w ciągnikakach Ursus C-
                    360
                    >
                    > w oddziaływaniu na ich posiadaczy będących chłopo-robotnikami w okresie PRL-
                    u.
                    > Może być??
                    C 330 to bym wzięła.....

--
                    moooni@gazeta.pl
                    icq 46479443
                    • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 20.11.02, 12:29
                      moooni napisała:

> C 330 to bym wzięła.....

Czatu cią dalszy....
                      No szkoda mamtylko pozycje dedykowaną do ciągników C 360.
                      Ale spytam sie Huberta i Figo - może oni mają.
    • Gość: Maciek Re: Niecodzienne książki :) IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 20.11.02, 13:42
      Bylem kiedys z 40-osobowa grupa na wycieczce w Maroku. W czasie tego
      egzotycznego 3-tygodniowego pobytu zaprzyjaznilem sie z pewna fajna rodzina
      marokanska, z ktora wymienialismy potem korespondencje. Przy moim kolejnym
      pobycie w Maroku odwiedzilen znow te rodzine. Bylo dosc wystawne przyjecie,
      serdeczna atmosfera etc etc. A w ostatnim dniu przed wyjazdem cali szczesliwi
      ( nie dlatego ze juz wreszcie wyjezdzam, o nie; bo bardzo sobie przypadlismy do
      gustu ) wreczaja mi prezent na pamiatke. Bylo to kartonowe pudelko z dosc
      ciezka zawartoscia. Kiedy je otworzylem, zdumialem sie nieslychanie. Byla to
      dwutomowa jubileuszowa wersja .......Koranu, po francusku z objasnieniami.
      Nawet ktoregos dnia zaczalem go czytac, ale jakos dotad nie zdolalem dobrnac do
      konca. Z rodzina ta dalej utrzymuje kontakt korespondencyjny.
      • Gość: Figo Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.01.03, 09:38
        Pegas wykrztusił z siebie : Z tych dziwnych książek można zaliczyć "Naturalna regulacja poczęć" - nie mam pojęcia skąd się wzięła

Chłopaku, taki ciemny jesteś i nie zrozumiałeś aluzji żony? Czas się sklonowac. Do roboty. :-DDDDDDDDDDD
        • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 02.01.03, 19:17
          Gość portalu: Figo napisał(a):

> Pegas wykrztusił z siebie : Z tych dziwnych książek można zaliczyć "Naturalna
          r
          > egulacja poczęć" - nie mam pojęcia skąd się wzięła
          >
          > Chłopaku, taki ciemny jesteś i nie zrozumiałeś aluzji żony? Czas się
          sklonowac.
          > Do roboty. :-DDDDDDDDDDD

Książka naturalna regulacja poczęć w domu była juz od zawsze, tak więc o jakiś
          aluzjach tutaj nie ma mowy, a jeżeli rzecz tyczy się tych spraw to u mnie jest
          ok - ale widzę, że u kolegi występują jakieś braki w tym temacie. Czas z tym
          skonczyć Figo!!

• Gość: Figo Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 28.01.03, 15:33
            Nie mam braków i żony. A ty masz sobie zrobić bobo, tak to wygląda z mojej
            strony. ;-)))
            • Gość: PEGAS Re: Niecodzienne książki :) IP: w3cache.Wabrzezno.com.pl:* 28.01.03, 21:40
              Cóż jedni nie mają braków inni żony- zawsze czegoś nam brak lum mamy coś za
              dużo.
              • Gość: Figo Re: Niecodzienne książki :) IP: gateway.d* / 10.3.36.* 29.01.03, 08:21
                No i zapachniało nam filozofią ;-))))) Niech się szczęści 1 maj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka