IP: 80.51.243.* 12.12.03, 20:47

SIEDEM CUDÓW KOMUNIZMU

1. Każdy miał prace.

2. Mimo, że każdy miał pracę, nikt nigdy nie pracował.

3. Nawet mimo tego, że nikt nie pracował, plan był zawsze wykonany w ponad
100%.

4. Nawet mimo tego, że plan był wykonywany w ponad 100% nie można było
niczego kupić.

5. Nawet mimo tego, że nie można było niczego kupić, wszyscy mieli wszystko.

6. Nawet mimo tego, że wszyscy mieli wszystko wszyscy kradli.

7. Nawet mimo tego, ze wszyscy kradli, nigdy niczego nie brakowało.

Obserwuj wątek
    • lynch1 Re: TAK BYŁO 15.12.03, 09:22
      U nas jak na razie niewiele się zmieniło. W tym mieście nawet muchy sa czerwone.
    • figo15 Re: TAK BYŁO 15.12.03, 09:47
      To dopiero dziwne, co? Teraz niewiele się zmieniło.
      1. Ludzie nie mają pracy
      2. Ci co mają pracę pracują przez taki okres, że wystarczyłoby na dwóch
      3. Pomimo, że wszyscy pracują więcej niż powinni, to ciągle za mało dla szefa
      4. Nawet pracując 25 godzin na dobę zarobisz tyle, że starczy ci ledwo na
      rachunki
      5. Nawet pomimo tego, że wydajesz więcej niż zarabiasz(to jest dopiero fenomen)
      ciągle nie masz podstawowych rzeczy
      6. Nawet jeśli masz, to i tak masz już taką naturę, że i tak będziesz kradł
      7. Kradniesz bo musisz i kradniesz bo nie musisz
      • lynch1 Re: TAK BYŁO 15.12.03, 10:31
        figo15 napisał:

> To dopiero dziwne, co? Teraz niewiele się zmieniło.
        > 1. Ludzie nie mają pracy
        > 2. Ci co mają pracę pracują przez taki okres, że wystarczyłoby na dwóch
        > 3. Pomimo, że wszyscy pracują więcej niż powinni, to ciągle za mało dla szefa
        > 4. Nawet pracując 25 godzin na dobę zarobisz tyle, że starczy ci ledwo na
        > rachunki
        > 5. Nawet pomimo tego, że wydajesz więcej niż zarabiasz(to jest dopiero fenomen)
        >
        > ciągle nie masz podstawowych rzeczy
        > 6. Nawet jeśli masz, to i tak masz już taką naturę, że i tak będziesz kradł
        > 7. Kradniesz bo musisz i kradniesz bo nie musisz

To jest właśnie nowe oblicze realnego socjalizmu. w polsko-małomiasteczkowym wydaniu.

• figo15 Re: TAK BYŁO 16.12.03, 08:53
          Małe, czy duże, mentalność jest ta sama.
          • Gość: Ali Re: TAK BYŁO IP: 80.51.243.* 16.12.03, 19:06
            Ludzie, Katolicy!, dlaczego grzeszycie? Wszak całe zło które Was, nas otacza z
            grzechu się wywodzi. Ludu katolicki, poczekaj polepszy się Wam, nam, wszak nasz
            Święty to obiecał. Wszyscy słyszeli jak zaapelował do biskupów aby żyli w
            ubóstwie i otworzyli się na biednych. Pytajcie ich, nękajcie kiedy się otworzą,
            rozdadzą swe bogactwo aby żyć w ubóstwie jak im Święty szef nakazał.
            • figo15 Re: TAK BYŁO 17.12.03, 07:58
              Kopsnij dwie dychy Ali, bo na wisienkę brakuje.
              • figo15 I nastał marketing... 17.12.03, 10:17
                Marketing w 3 krokach:

Idziesz na przyjęcie, widzisz super dziewczynę. Podchodzisz do niej i
                mówisz: "Jestem super w łóżku! Co Ty na to?" To nazywa się marketing
                bezpośredni

Idziesz na przyjęcie, widzisz super dziewczynę. Dajesz znak przyjacielowi, on
                odchodzi do niej i mówi: "Cześć, mój przyjaciel stojący tam jest świetny w
                łóżku. Co Ty na to?" To nazywa się reklama.

Idziesz na przyjęcie, widzisz super dziewczynę. Ona podchodzi do Ciebie i
                mówi: "Słyszałam, ze jesteś świetny w łóżku, co Ty na to?" To nazywa się mięć
                silna markę...
                • figo15 TAK BYŁO 17.12.03, 12:11
                  Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenia. Wstaje za piętnaście trzecia.
                  Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo gole się
                  wieczorem. Śniadanie jadam na kolacje, tylko wstaje i wychodzę. Płaszcz
                  nakładam. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5 km. O czwartej za
                  15 jest PKS, nie zdążę, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie
                  zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka, szybko wiozą
                  mnie do Szymanowa. Mleko ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W
                  Szymanowie znoszę baki, łapie WKD, na Ochocie w elektryczny i do stadionu, a
                  potem to już mam z górki. Bo tak: 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i
                  jestem w robocie i jest za piętnaście siódma. To sobie obiad jem w bufecie. To
                  po fajrancie nie musze zostawać, żeby jeść. Góra, 22:50 jestem z powrotem. Gole
                  się, jem śniadanie i idę spać.
                  • Gość: Ali Re: TAK BYŁO IP: 80.51.243.* 17.12.03, 12:55
                    Boże Figo i to jest życie uczciwego Katolika? A do Koszcioła nie chodzisz? na
                    tacę jak nowe przykazania koszcielne nakazują, nie dajesz? Dnia świętego nie
                    święcisz? W złym otoczeniu sie obracasz i sam zło czynisz? Jednego wszak jesteś
                    pewien, jak pójdziesz do spowiedzi to rozgrzeszenie dostaniesz. Mając czyste
                    konto będziesz grzeszył na nowo? I to ma być życie Kapitalisty? Czy życie w
                    kapitaliźmie? Boże Katolicy co się z Wami porobiło?
                    • figo15 Re: TAK BYŁO 17.12.03, 13:20
                      Służba mamonie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka