Dodaj do ulubionych

krew w moczu

07.09.10, 17:39
Dziś położna sprawdzając mocz, stwierdziła krew. Ja w sumie jakoś tego nie zauważyłam, więc pewnie ilości były małe. I tak się zastanawiam, co to może oznaczać? Fakt, że na tym etapie ciąży do toalety chodze częsciej, ale bólu przy oddawaniu moczu nie mam.
Obserwuj wątek
    • kaakaa Re: krew w moczu 08.09.10, 21:35
      A jakiejś szczegóły dotyczące wyniku badania?
      • szczur.w.sosie Re: krew w moczu 09.09.10, 18:12
        Mocz poszedł do analizy. Wyników jeszcze nie mam. Jak coś będzie nie tak, to się ze mną skontaktują, a normalna wizyta za ok. 2 tyg. Położna co wizytę bada mocz poprzez wkładanie tam jakiegoś papierka czy coś takiego (wybaczcie ignorancjęwink i zdaje się że sprawdza cukier i białko. Jak coś zauważy czy wyjdzie nie tak, to wysyła do laboratorium.
        • kaakaa Re: krew w moczu 09.09.10, 21:49
          Acha, myślałam, że ta krew w moczu to wyszła już w badaniu. Ale skoro położna bada tylko paskami cukier i białko, to skąd wie, że jest krew? Aż tak dużo tej krwi, że widać "na oko"?
          Krew w moczu, to zazwyczaj jakieś problemy z układem moczowym. Ale jakiego rodzaju i na jakim odcinku układu moczowego, to trudno stwierdzić na podstawie samego stwierdzenia krwi w moczu. W sumie może to być wszystko - od banalnego zapalenia pęcherza po poważne choroby nerek, czy rodzący się kamień nerkowy. Może to być również krew pochodząca z innych okolicznych źródeł - z pochwy (jeśli masz jakiekolwiek plamienia), z odbytu (np. z hemoroidów), z pękniętych żylaków lub jakiś urazowych uszkodzeń w okolicy narządów płciowych.
          A masz jeszcze jakieś objawy, które by mogły naprowadzić na trop?
          • szczur.w.sosie Re: krew w moczu 10.09.10, 11:00
            No to poczekam na wyniki. Objawów więcej nie mam, poza żylakami warg sromowych. Nic poza tym ni nie dolega.
            Ja tam zadenej krwi nie widziałam, a położna właśnie gołym okiem, choć sama przyznała, że nie dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka