Dodaj do ulubionych

nikt nic nie pisze???

25.11.03, 22:19
wywialo na amen:((((((((((((((((niedobrze:
((((((((wraaaaaaaacaaaaaaaaaaajjjjjjjcieeeeeeeeeee:)))))))))
Obserwuj wątek
    • zawisza777 Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 10:55
      no co!? nie mozna sobie troche wolnego zrobic ? ;)
    • giks Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 11:26
      wybacz elle ale wczoraj poprostu nie miałam sił bardzo późno wróciliśmy a
      potem jeszcze rozpakowywanie no i toast :))) Padłam jak mucha ;)
      • doktor_hiszpan Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 18:01
        Witam serdecznie,

ale ekstra. Wierzyłem niezachwianie, że ta cisza musi się kiedys
        skończyć. Życzę powodzenia. Nie bywam już niestety w Gorlicach tak
        często jak dawniej, ale ciekaw jestem wszystkich wieści.
        1. Czy P. red. Elm(-er,od ogni św. Elma) dalej zajmuje się szkodzeniem
        Gorlicom, czy już
        przestał? Jak na to, że jego wydawca nazywa się PolskaPresse i ma kapitał 100%
        niemiecki, to pan red ma nieustannie wiele do powiedzenia o tzw. "naszości".
        Czyli: NASZE, NIE ODDAMY OPCYM, ŻYDY, ZAGRANICA, MAFIA, MY-TU, A ONI -TAM,
        KUPCY, USZKA SKŁADANE I SZCZENKI(symbol kupca), JAK-MNIE-DACIE-NAGRODE-TO-O-WAS-
        TOPSZE-NAPISZE itp.
        2. Czy to, co nadeszło można rozumieć jako nadzieję rychłej
        reaktywacji portalu Gorlic?
        3. A może wprost przeciwnie, lepiej udać się pod skrzydła wolnej
        prasy i radzić sobie bez portalu?
        4. Ale powód do radości jest
        5. Czy ta firma (Tera - coś-tam), która chciała coś stawiać
        pomiędzy pływalnią a halą sportową została już "upupiona"
        skutecznie przez tzw "kupców", czy też jeszcze jej się chce?
        6. jaki odsetek Gorliczan w wieku 18-25 wyjechałby do Stanów
        natychmiast - gdyby mógł, a kto zostałby z wyboru, by robić
        pieniądze i podejmować zwykłą pracę w okolicy?
        7. Zaznaczam, że okolica jest ekstra

DH
        • ellenai Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 18:11
          doktor hiszpan witaj:)))))dawno cie tu nie bylo.My tutaj prowadzimy, jak juz
          pewno zauwazyles,rozmowy rozne,tzn.- o wszystkim i o niczym.Zalew pytan jaki
          przygotowales dla nas jest masowy i np.ja jako osoba ktora juz od dawna jest
          poza Gorlicami nie bardzo wie kto jest kto i co tam robi,dlatego zakladaj
          watki ,wyjasniaj,my sie wlaczymy ,dowiemy sie cos nowego i bedzie super:))
          pozdrawiam:))))))))
        • zawisza777 Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 19:29
          Witaj!
          eh milo ze sie odezwles! byles tu jedna z najbardziej sensownie gadajacy osob.
          Szkoda ze forum zamilklo od tego czasu..no ale juz jest lepiej choc malo...nas :
          (
          Postaram sie odp. na Twoje pytania(w miare posiadanej wiedzy)

1. Chyba dalej ta sama historia ,te same osoby na tych samych stanowiskach. Sam
          wiesz jak w takim malym miasteczku, ciezko o wymiane kolegow, znajomych kolegow
          itd. Co do pogladow red. Elmera nic mnie to nie obchodzi,kazdy kto czyta
          lokalna prase to wie co i jak sie w tutaj kreci. Na szczescie my mlodzi mozemy
          sobie podarowac uzeranie sie z tym "aparatem" powiazan tych z kasa i tych ze
          stanowiskami :D Nawiaze do tego w ostateniej odp. nr. 6

2.Raczej nie osoba zajmujaca sie tym portalem raczej tu nie bywa :(

3. Zdecydowanie tak...im wiecej mediow tzw. niezaleznych tym lepiej...Oni sami
          wiedza ze to tylko kwestia czasu jak "republika kolesi" sie rozpadnie...a my
          sie tym nie mamy zamiaru przejmowac ;)

4.JEST :D ale malo aktywnych osob ok 7-8.
          5. Z wlasnego info to chyba jeszcze walczy :D

6. HA HA to jest pyt. za 100pkt. Jesli chodzi o mnie to ja juz prawie od strony
          prawnej wyjechalem :D z moich znajomcych tez sporo pojechalo to innych krajow.
          Na pocieszenie powiem ze widac powolna poprawe...mozna bylo sie juz ze 2-3 lata
          temu dorobic ale warunkiem byl spory jak na to miasto kapital poczatkowy.Dalej
          jak masz kase (zreszta jak wszedzie)to jest duzo mozliwosci inwestowania bez
          patrzenia sie specjalnie na "kolesi".Choc dalej administracja i "korupcja"
          wsrod urzednikow utrudnia zycie na maxa.

Jesli chodzi Ci walory turystyczne he he to faktycznie okolica ciekawa :D
          Jak dawno nie byles w miescie ? a tak swoja droga to jestem b. ciekaw co miales
          wspolnego z Gorlicami?

Pozdr.
          • giks Pytania i odpowiedzi 26.11.03, 20:53
            Hm na temat Elmera to ja już się nie ma siły wypowiadać. Draż nie mnie jednak
            ten człowiek który kiedyś pisywał w gazetce fabrycznej "Głos Glinika "czy
            jakoś tak. potem jak fabryka padła to się przerzucił na Gazete Gorlicka Teraz
            Wyborcza. Najlepsze jestto, że jak on zgrywał wielkiego dziennikarza to w tych
            czasach ludzie musieli najpierw skończyć studia a dopiero potem studiowali
            dziennikarstwo. On nie miał ani jednego a ni drugiego - może się coś zmieniło.
            Ale nie sądze bo ktoś kto robi błędy nawet w Wrodzie to chyba nie ma wyższego
            wykształcenia -choć World sam poprawia błędy ;)Teraz Nosi się jako wielki pan
            redaktor. %$@^&** tyle ma do powiedzenia.

To forum to zupełnie inna działka niż portal

Co do rozwoju to wiem że jest taki gość (prywatnie) który zamierza stowrzyć
            Portal o Gorlicach więc może się co ruszy nowego.

Terra coś tam raczej się nie poddała.Ponoć ma tam być Europa - to co w Sączu i
            Rzeszowie(?). Biedronka ponoć walczyła 3 lata o teren na stawiskach ale jest.
            Wiem za to, że ponoć na przeciw niej ma stanąć jakiś inny market chyba. Poza
            tym dużo nowych rzeczy się buduje. To co robią na.....(?) jak się ta ulica
            nazywa? Powiedzmy, że Piekarska to tam ma być jakieś centrum medyczne -
            prywatna przychodnia czy jakoś tak.

Pomału rozkręcamy na nowo forum Gorlice ale ciężko to idzie mało nas ale miło
            za to.

CO do migrujących do U.S.A to myślę, że było by ich jeszcze więcej dyby mieli
            $$$ na bilet i wize no i kogoś tam aby się mieli gdzie zatrzymać na początek
            no i gdyby znieśłi wizy :)))

A jak to kiedyś ktoś powiedział....
            Gorlice to piękne miasto i okolice i wiele można tu zrobić tylko trzeba
            wiedzieć co i jak. Przecież u nas to porównują do innych to dzicz
            infrastruktura leży ale może dlatego jest tak pięknie.
    • giks I to na dobre! where jesteście??? 26.11.03, 15:05
      Wiesz elle mam nadzieję, że niedługo się obudzisz i tu wpadniesz bom dziś sama
      i mi się nudzi jak diabli :((( poczta mi coś szwankuje i nie moge maili wysłać
      wrrrr..... denerwuje się ;)
      • ellenai Re: I to na dobre! where jesteście??? 26.11.03, 16:14
        jestem juz,jestem:))))))) wiecie co giksik i zawisz???wam to sie wyjatkowo
        nalezy wolne,bo wy to caly czas tu jestescie ,ja nawoluje za innymi zeby
        popisali na forum,nie wierze zeby tylko ok 7 osob mialo komputery w gorlicach:
        ((((( na dodatek greka i kgr sa odcieci od netu
        buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:((((((((straszne
        buuuuuuuuuuu),a ja o malo w nocy nie zakaszlalam sie na smierc ale jak widac to
        nie byla moja godzina na to wiec jestem z wami,cmok:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka