ellenai 25.11.03, 22:19 wywialo na amen:((((((((((((((((niedobrze: ((((((((wraaaaaaaacaaaaaaaaaaajjjjjjjcieeeeeeeeeee:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawisza777 Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 10:55 no co!? nie mozna sobie troche wolnego zrobic ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
giks Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 11:26 wybacz elle ale wczoraj poprostu nie miałam sił bardzo późno wróciliśmy a potem jeszcze rozpakowywanie no i toast :))) Padłam jak mucha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 18:01 Witam serdecznie, ale ekstra. Wierzyłem niezachwianie, że ta cisza musi się kiedys skończyć. Życzę powodzenia. Nie bywam już niestety w Gorlicach tak często jak dawniej, ale ciekaw jestem wszystkich wieści. 1. Czy P. red. Elm(-er,od ogni św. Elma) dalej zajmuje się szkodzeniem Gorlicom, czy już przestał? Jak na to, że jego wydawca nazywa się PolskaPresse i ma kapitał 100% niemiecki, to pan red ma nieustannie wiele do powiedzenia o tzw. "naszości". Czyli: NASZE, NIE ODDAMY OPCYM, ŻYDY, ZAGRANICA, MAFIA, MY-TU, A ONI -TAM, KUPCY, USZKA SKŁADANE I SZCZENKI(symbol kupca), JAK-MNIE-DACIE-NAGRODE-TO-O-WAS- TOPSZE-NAPISZE itp. 2. Czy to, co nadeszło można rozumieć jako nadzieję rychłej reaktywacji portalu Gorlic? 3. A może wprost przeciwnie, lepiej udać się pod skrzydła wolnej prasy i radzić sobie bez portalu? 4. Ale powód do radości jest 5. Czy ta firma (Tera - coś-tam), która chciała coś stawiać pomiędzy pływalnią a halą sportową została już "upupiona" skutecznie przez tzw "kupców", czy też jeszcze jej się chce? 6. jaki odsetek Gorliczan w wieku 18-25 wyjechałby do Stanów natychmiast - gdyby mógł, a kto zostałby z wyboru, by robić pieniądze i podejmować zwykłą pracę w okolicy? 7. Zaznaczam, że okolica jest ekstra DH Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 18:11 doktor hiszpan witaj:)))))dawno cie tu nie bylo.My tutaj prowadzimy, jak juz pewno zauwazyles,rozmowy rozne,tzn.- o wszystkim i o niczym.Zalew pytan jaki przygotowales dla nas jest masowy i np.ja jako osoba ktora juz od dawna jest poza Gorlicami nie bardzo wie kto jest kto i co tam robi,dlatego zakladaj watki ,wyjasniaj,my sie wlaczymy ,dowiemy sie cos nowego i bedzie super:)) pozdrawiam:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza777 Re: nikt nic nie pisze??? 26.11.03, 19:29 Witaj! eh milo ze sie odezwles! byles tu jedna z najbardziej sensownie gadajacy osob. Szkoda ze forum zamilklo od tego czasu..no ale juz jest lepiej choc malo...nas : ( Postaram sie odp. na Twoje pytania(w miare posiadanej wiedzy) 1. Chyba dalej ta sama historia ,te same osoby na tych samych stanowiskach. Sam wiesz jak w takim malym miasteczku, ciezko o wymiane kolegow, znajomych kolegow itd. Co do pogladow red. Elmera nic mnie to nie obchodzi,kazdy kto czyta lokalna prase to wie co i jak sie w tutaj kreci. Na szczescie my mlodzi mozemy sobie podarowac uzeranie sie z tym "aparatem" powiazan tych z kasa i tych ze stanowiskami :D Nawiaze do tego w ostateniej odp. nr. 6 2.Raczej nie osoba zajmujaca sie tym portalem raczej tu nie bywa :( 3. Zdecydowanie tak...im wiecej mediow tzw. niezaleznych tym lepiej...Oni sami wiedza ze to tylko kwestia czasu jak "republika kolesi" sie rozpadnie...a my sie tym nie mamy zamiaru przejmowac ;) 4.JEST :D ale malo aktywnych osob ok 7-8. 5. Z wlasnego info to chyba jeszcze walczy :D 6. HA HA to jest pyt. za 100pkt. Jesli chodzi o mnie to ja juz prawie od strony prawnej wyjechalem :D z moich znajomcych tez sporo pojechalo to innych krajow. Na pocieszenie powiem ze widac powolna poprawe...mozna bylo sie juz ze 2-3 lata temu dorobic ale warunkiem byl spory jak na to miasto kapital poczatkowy.Dalej jak masz kase (zreszta jak wszedzie)to jest duzo mozliwosci inwestowania bez patrzenia sie specjalnie na "kolesi".Choc dalej administracja i "korupcja" wsrod urzednikow utrudnia zycie na maxa. Jesli chodzi Ci walory turystyczne he he to faktycznie okolica ciekawa :D Jak dawno nie byles w miescie ? a tak swoja droga to jestem b. ciekaw co miales wspolnego z Gorlicami? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
giks Pytania i odpowiedzi 26.11.03, 20:53 Hm na temat Elmera to ja już się nie ma siły wypowiadać. Draż nie mnie jednak ten człowiek który kiedyś pisywał w gazetce fabrycznej "Głos Glinika "czy jakoś tak. potem jak fabryka padła to się przerzucił na Gazete Gorlicka Teraz Wyborcza. Najlepsze jestto, że jak on zgrywał wielkiego dziennikarza to w tych czasach ludzie musieli najpierw skończyć studia a dopiero potem studiowali dziennikarstwo. On nie miał ani jednego a ni drugiego - może się coś zmieniło. Ale nie sądze bo ktoś kto robi błędy nawet w Wrodzie to chyba nie ma wyższego wykształcenia -choć World sam poprawia błędy ;)Teraz Nosi się jako wielki pan redaktor. %$@^&** tyle ma do powiedzenia. To forum to zupełnie inna działka niż portal Co do rozwoju to wiem że jest taki gość (prywatnie) który zamierza stowrzyć Portal o Gorlicach więc może się co ruszy nowego. Terra coś tam raczej się nie poddała.Ponoć ma tam być Europa - to co w Sączu i Rzeszowie(?). Biedronka ponoć walczyła 3 lata o teren na stawiskach ale jest. Wiem za to, że ponoć na przeciw niej ma stanąć jakiś inny market chyba. Poza tym dużo nowych rzeczy się buduje. To co robią na.....(?) jak się ta ulica nazywa? Powiedzmy, że Piekarska to tam ma być jakieś centrum medyczne - prywatna przychodnia czy jakoś tak. Pomału rozkręcamy na nowo forum Gorlice ale ciężko to idzie mało nas ale miło za to. CO do migrujących do U.S.A to myślę, że było by ich jeszcze więcej dyby mieli $$$ na bilet i wize no i kogoś tam aby się mieli gdzie zatrzymać na początek no i gdyby znieśłi wizy :))) A jak to kiedyś ktoś powiedział.... Gorlice to piękne miasto i okolice i wiele można tu zrobić tylko trzeba wiedzieć co i jak. Przecież u nas to porównują do innych to dzicz infrastruktura leży ale może dlatego jest tak pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
giks I to na dobre! where jesteście??? 26.11.03, 15:05 Wiesz elle mam nadzieję, że niedługo się obudzisz i tu wpadniesz bom dziś sama i mi się nudzi jak diabli :((( poczta mi coś szwankuje i nie moge maili wysłać wrrrr..... denerwuje się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: I to na dobre! where jesteście??? 26.11.03, 16:14 jestem juz,jestem:))))))) wiecie co giksik i zawisz???wam to sie wyjatkowo nalezy wolne,bo wy to caly czas tu jestescie ,ja nawoluje za innymi zeby popisali na forum,nie wierze zeby tylko ok 7 osob mialo komputery w gorlicach: ((((( na dodatek greka i kgr sa odcieci od netu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:((((((((straszne buuuuuuuuuuu),a ja o malo w nocy nie zakaszlalam sie na smierc ale jak widac to nie byla moja godzina na to wiec jestem z wami,cmok:))) Odpowiedz Link Zgłoś