dorann 14.05.10, 10:11 Nabyłam wczoraj, bo zawsze mi się marzył, ale... nie wiedziałam że jest trujący ;-( Mam trzyletnią córę i teraz nie wiem co robić. Trzymać go i się martwić że się zatruje? Wywalić? Bardzo on trujący? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotka.szrotka Re: Oleander 14.05.10, 11:00 Jest trujący i zawsze jest to mocno podkreślane. Ja mam prawie pięciolatka i można powiedzieć, że wychował się z oleandrem od małego. Jednak nigdy nie pakowął do buzi żadnych liści, choć wszystko inne chętnie, ale to też tak do dwóch lat max. Poza tym oleander pewnie stoi na balkonie albo tarasie i masz małą na oku. No i pytanie czy lubi zjadać kwiatki Aha, przez dotykanie nie truje Odpowiedz Link
dorann Re: Oleander 14.05.10, 11:11 Nigdy nie widziałam żeby mi podjadała kwiatki bardziej martwię się właśnie o dotykanie go i pchanie potem paluszków do buzi. No nic, zostawię go na razie i zakażę zbliżania dzięki, za odpowiedź. Odpowiedz Link
bakali Re: Oleander 14.05.10, 13:53 Tak, jest trujący,ale przeciez dzieci raczej nie zjadają domowych kwiatków Odpowiedz Link
ls48 Re: Oleander 14.05.10, 19:23 Mam na balkonie 2 duze oleandry a dzisiaj dostałam od Córki trzeci. Mam 3,5 letnia Wnusię , psa i kota i wszyscy czuja sie dobrze. Odpowiedz Link
dorann Re: Oleander 14.05.10, 21:24 Uspokojona przez Was, czekam z nieceirpliwością na pierwsze kwiaty ;- ) Odpowiedz Link