dorina04 27.08.09, 22:58 Czy ktoś z Was widział gdzie już zaczęli sprzedawać wrzosy? Chciałabym w sobotę kupić, ale bez sensu jeździć od sklepu do sklepu Może ktoś widział? pzdr d. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bakali Re: wrzosy 28.08.09, 08:30 W moim mieście wrzosy są w sprzedazy już od lipca, w olbrzymich ilościach. Ale na pewno nie mieszkamy w tym samym mieście, bo juz byś je widziała Odpowiedz Link
dorina04 Re: wrzosy 28.08.09, 20:16 Dzięki, sorki zapomniałam dodać, że w Warszawie Zerknę do Castoramy Odpowiedz Link
yoma Re: wrzosy 29.08.09, 09:23 Akcja "ratujemy umęczone sadzonki z hipermarketu?" Aleja Krakowska, Anin, Powsin pewnie też i całe stada małych lokalnych ogrodników... Odpowiedz Link
grazkax Re: wrzosy 29.08.09, 12:31 Dzisiaj widziałam pełna gamę kolorów na giełdzie kwiatowej na Okęciu Odpowiedz Link
dorina04 Re: wrzosy 29.08.09, 18:56 Dzięki, wybiorę się tam w tygodniu. Byłam dzisiaj w Castoramie, ale marnie było z wrzosami. Coś udało mi się kupić, ale z wyborem było ciężko - a ja lubię mieć wybór Odpowiedz Link
yoma Re: wrzosy 29.08.09, 19:14 Bo zaprawdę powiadam,markety to nie miejsce na porządne sadzonki Sprawdziłabym tę Al. Krakowską. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: wrzosy 29.08.09, 19:43 W marketach można czasem coś fajnego dostać, ale raczej przez przypadek (jeden z moich gruntowych cyklamenów pochodzi z OBI). Natomiast al. Krakowska to jest to. Można tam jeździć co kilka dni i za każdym razem z czymś wracać. Odpowiedz Link
olenkam26 Re: wrzosy 31.08.09, 22:49 Ja również dziś zakupiłam na Okęciu trzy śliczne wrzosy, wybór był spory Odpowiedz Link
gizmo292006 Re: wrzosy 01.09.09, 23:19 a ja dzisiaj w Tesco w Krakowie śliczniutkie nabyłam ze świeżej dostawy Odpowiedz Link
berita Re: wrzosy 03.09.09, 00:20 ...a ja mieszkam w Zielonej Górze i żadnej giełdy z roślinkami tu nie ma Też mam cyklamena z OBI i średnio teraz wygląda, róże pnące z auchan zdechły, natomiast pelargonie bluszczolistne zakupione w auchan w cenie 2 zł za 6-ciopak rosną wyśmienicie. Były trochę przesuszone i w ogóle jakieś niedożywione, ale po kilku zabiegach wyglądają bosko. Pierwszy raz mam tak bujne kwiaty na balkonie Odpowiedz Link
aankaa Re: wrzosy 16.09.09, 21:10 ogromny wybór w centrum ogrodniczym na rogu Al. Krakowskiej i Krakowiaków. Od 2 zł za krzaczek vis a vis (prywaciarz) niewiele większe sprzedaje po 20 zł... Odpowiedz Link
yoma Re: wrzosy 16.09.09, 21:17 No to jak tak, to jeszcze: wielki wybór wrzosów i wrzosowatych na Błotach, Wał Miedzeszyński na samej granicy Warszawy i Józefowa, naprzeciwko pętli 161. Odpowiedz Link
kfffiatek Re: wrzosy 19.09.09, 19:46 Zaryzykowałam i kupiłam wrzosy w castoramie. Mieli 5 kolorów, mam nadzieję że żadne nie są farbowane Ale trudno mi rozpoznać... Jedna odmiana ma śliczne pełne kwiatki: Odpowiedz Link
stelladimare Re: wrzosy 21.09.09, 17:28 Mam pytanie, chcę jedną wiszącą skrzynkę zapełnić wrzosami i zostawić na zimę w skrzynce . Przeżyją to? I czy plastykowe skrzynki nie powinny być chowane jak jest mróz? Słyszałam ,że ogólnie plastik nie lubi mrozu i robi się kruchy, wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link
yoma Re: wrzosy 21.09.09, 17:30 Ten, z którego robi się skrzynki i doniczki, raczej nie, boby ogrodnicy pobankrutowali Odpowiedz Link
aprilis7 Re: wrzosy 23.09.09, 17:02 Ja zawsze zostawiam na zime i stoja sobie na balkonie razem z iglakami ale jeszcze nie udalo mi sie by na wiosne odzyly (wrzosy oczywiscie)traktuje je jak sucha dekoracje na zime. Iglaki stoja i dobrze sie maja. Skrzynkom plastikowym nic sie nie dzieje Odpowiedz Link
i-meadow Re: wrzosy 04.10.13, 10:17 Ja mam te same wrzosy od ok. 5-ciu lat. Na zimę okrywam agrowłókniną, skrzynki mam na stałe osłonięte styropianem i drewnianymi płotkami kryjącymi styropian. Wisną przycinam poniżej przekwitniętych kwiatostanów. Rosną pięknie, mam już dorodne kępy Jeden najstarszy jakby słabnie, to go wymienię na nowy jak padnie. Poza tym są bezproblemowe, żadnych szkodników, grzybów - super. Sadziłam do kwaśnej ziemi, mikoryzowałam mikoryzą w żelu do wrzosowatych, ściółkowane korą. Pięknie komponują się z równie bezproblemowymi modrzewnicami, bażyną, żurawiną, golterią.. Polecam, bardzo poprawiają nastrój jesienią Odpowiedz Link
dariawiejska Re: wrzosy 25.10.13, 14:16 Uwielbiam wrzosy! Tanie łatwe w utrzymaniu a do tego wytrzymałe. Na moim balkonie aż się od nich roi Odpowiedz Link