mamamalej1 09.10.09, 21:05 dajecie? jezeli tak to ile? i co ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: kieszonkowe 09.10.09, 21:24 Ala jeszcze nie ma kieszonkowego. Ale może zabrać sobie wszystkie "żółte" pieniądze z naszych portfeli. W ciągu miesiąca uzbiera się trochę. Jak zbiera na coś to potem resztę( czytaj lwią część) dokładamy. Czasami dostaje od dziadków ale są to sumy nieduże. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: kieszonkowe 09.10.09, 22:12 Od mniej więcej 2 lat Ola dostawała po2 zł tygodniowo do skarbonki. Teraz dostaje 25 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: kieszonkowe 10.10.09, 07:28 Marta nie ma kieszonkowego,ponieważ nie ma jeszcze takiej potrzeby. Jeśli coś chce to idziemy razem i jej kupujemy. Ale..... ma swój portfel w którym ma zawsze kase od dziadka i babci. I co kilka dni sprawdza ile tam tej kasy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapik Re: kieszonkowe 10.10.09, 21:15 My też nie dajemy. Portfel oczywiście jest z jakimiś drobiazgami i też ciągle przelicza ile ma W sumie to nie ma gdzie wydawać. Sklepik w szkole jest na piętrze a pierwszaki tam nie chodzą więc bez sensu a jak wysyłam ja po coś do sklepu to dostaje ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: kieszonkowe 11.10.09, 16:01 od tego roku szkolnego dajemy 10 zł tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: kieszonkowe 11.10.09, 22:08 Poniewaz w szkole pojawiał się automat z napojami i słodyczami ustaliliśmy, że młody będzie dostawał 2 zł w piątek, na zakupy. Moze wydac całe, albo kupic cos tańszego i zaoszczędzić na przyszły piątek. Na razie kupił sobie Lipton Tea, oraz triumfalnie przyniósł dwie złotówki, co je znalazał w automacie. Odpowiedz Link Zgłoś
agach77 Re: kieszonkowe 12.10.09, 12:42 tygodniówka 10 zł, a jak się przeskrobie coś -2 zł, Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: kieszonkowe 22.10.09, 22:52 daję nieregularnie, po kilka zł, bo na przerwach biegają do sklepiku i wydaja na jakieś lizaki i inne słodycze (cukierki na sztuki sprzedają), plusem jest to że Hanka wreszcie się przemogła i kupuje SAMA a jeszcze w wakacje nawet lizaka czy gumy nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś