Dodaj do ulubionych

ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ?

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.02, 20:49
Czy mozecie mi prosze napisac ile kosztuje przedszkole ? Z gory dziekuje .
Dziecko ma 3 lata, chlopiec, zalatwia sie samodzielnie, ale nie mowi zbyt
dobrze jak na swoj wiek. Z gory bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: remislanc Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.aginus.com.pl 19.02.02, 11:09
      To zależy w jakim mieście oraz typ przedszkola: prywatne czy publiczne.Mój syn
      (5 lat) chodzi do publicznego w Warszawie.Prywatne jest drogie: 1000 wpisowe
      (nie wiem za co), 800 opłata stała miesięczna, 400 zajęcia dodatkowe
      (angielski, tańce plastyka itp. Razem wychodzi 1200 miesięcznie!!!. Mam takie
      pod nosem - ale syna zapisaliśmy do "zwykłego" nie ze względu na finanse. W
      przedszkolu publicznym jest różny przekrój dzieci pod względem materialnym.Nie
      ma rewii mody, którą robią rodzice w prywatnym (widzę to codziennie). Dzieci
      nie przynoszą super-zabawek, brak jest niezdrowej
      rywalizacji.Koszt "państwówki" to ok.350zł w tym: 50zł komitet, ok. 100zł
      jedzonko, ok. 80 opłaty stałe, 120 dodatkowe (niekoniecznie): angielski, tańce,
      plastyka, gimnastyka. Dodatkowe są po ok.25zł/m-c. Za te pienądze mój syn
      chodzi do teatru, ma wycieczki autokarowe ( ferma strusi, kampinos itp) raz na
      dwa miesiące, przyjeżdżają do przedszkola różne atrakcje, a w czerwcu jadą
      na "zielone przedszkole" nad morze na 4 dni.Bez rodziców!!! Wybór oczywiście
      należy do Ciebie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: lola Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: 57.66.12.* 19.02.02, 16:59
        Remi? a ktore to przedszkole takie fajne w Warszawie? Bede wdzieczna za namiary.
        • remislanc Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? 21.02.02, 11:37
          Przedszkole 364 przy ul. Gwiaździstej.Naprawdę fajny personel(na balu
          karnawałowym wszystkie Panie łącznie z dyrekcją przebrały i pomalowały się
          razem z dziećmi - zabawa była przy orkiestrze z wodzirejem}Od 2 lat jest nowa
          dyrektorka - odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Wie czego chce.Jest
          bardzo bogaty program (wywieszony w szatni zaplanowany z góry na cały rok, do
          wglądu.Jutro przyjeżdża do nich mała orkistra i będzie koncert muzyczny.Jak
          Masz blisko - polecam.
        • Gość: remislanc Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.aginus.com.pl 21.02.02, 11:37
          Przedszkole 364 przy Gwiażdzistej (nie pamiętam numeru - prowadzę małego "na
          pamięć").Od 2 lat jest nowa, młoda dyrektorka, która wie co robi (moim i innych
          rodziców zdaniem}.Na ostatnim balu karnawałowym cały personel, łącznie z
          dyrekcją, poprzebierali się jak dzieciaki.Nie było wiadomo kto jest kto.
          Naprawdę jes extra. Jutro np. mają koncert w przedszkolu - prawdziwe
          instrumenty, można je dotknąć.Syn bardzo lubi tam chodzić.Kiedyś próbowaliśmy
          odbierać go przed godz. 15-tą, ale nas "wyganiał' i prsił o pozostanie jeszcze
          troszkę.Teraz odbieramy go 16 - 16.30.Jak Masz blisko - polecam.
        • Gość: remislanc Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.aginus.com.pl 21.02.02, 11:38
          Przedszkole 364 przy ul. Gwiaździstej.Naprawdę fajny personel(na balu
          karnawałowym wszystkie Panie łącznie z dyrekcją przebrały i pomalowały się
          razem z dziećmi - zabawa była przy orkiestrze z wodzirejem}Od 2 lat jest nowa
          dyrektorka - odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Wie czego chce.Jest
          bardzo bogaty program (wywieszony w szatni zaplanowany z góry na cały rok, do
          wglądu.Jutro przyjeżdża do nich mała orkistra i będzie koncert muzyczny.Jak
          Masz blisko - polecam.
          • Gość: remislanc Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.aginus.com.pl 21.02.02, 12:39
            Ale numer!!! Wszystko poszło! Zawieszał mi się sprzęt i myślałem , że nie
            wysłałem.Dziwnie to wyszło, trzy wiadomości i każda trochę inna, ale wiadomo o
            co chodzi. Pozdrawiam.
          • Gość: lola Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: 57.66.12.* 21.02.02, 13:11
            Trzykrotne dzieki Remi. Rzeczywiscie brzmi zachecajaco, ale mieszkam na
            Mokotowie, pracuje w Srodmiesciu i niestety nawet gwiezdnym szlakiem nie
            podolalabym. Mam tylko nadzieje, ze istnieja jeszcze takie przedszkola, gdzies
            blizej mojego szlaku...
            Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
    • Gość: K. Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.abb.pl 21.02.02, 06:58
      Mojej córki kosztuje 225 zł miesięcznie (w tym opieka i 3 posiłki dziennie), a
      jest to przedszkole niepubliczne. Dodatkowo płatne są wyjścia do teatru, kina
      itp, ale nie sa one obowiązkowe.
      • Gość: dasia1 Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.stat.gov.pl 25.02.02, 13:08
        Na Mokotowie przy Langiewicza całość ok.250zł ( razem z angielskim, rytmiką,
        tańcami, korektywą i jedzeniem ). Przedszkole publiczne ale też są teatrzyki,
        koncerty ,wycieczki był bal z wodzitejem itd. Jeśli jesteś zainteresowana to
        napisz na mojego priva: dasia1@poczta.gazeta.pl
    • Gość: Mała Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: mieszko.pl.u* 01.03.02, 13:44
      Dasia1 ma racje. Moj syn tez chodzi do tego przedszkola ( 2 rok ). Masa
      wycieczek teatrzykow, mile wychowawczynie z tym ze dasiu, to jest juz ochota.
      Dokladnie skrzyzowanie Langiewicza i Sędziowskiej. Polecam. Wplata na komitet
      rodzicielski dobrowolna a nie tak jak slyszalam w wiekszosci obowiazkowa
      jednakowa kwota dla kazdego dziecka. Pozdrawiam
      • Gość: remislan Re: ILE KOSZTUJE PRZEDSZKOLE ? IP: *.aginus.com.pl 01.03.02, 14:31
        Gość portalu: Mała napisał(a):

> Dasia1 ma racje. Moj syn tez chodzi do tego przedszkola ( 2 rok ). Masa
        > wycieczek teatrzykow, mile wychowawczynie z tym ze dasiu, to jest juz ochota.
        > Dokladnie skrzyzowanie Langiewicza i Sędziowskiej. Polecam. Wplata na komitet
        > rodzicielski dobrowolna a nie tak jak slyszalam w wiekszosci obowiazkowa
        > jednakowa kwota dla kazdego dziecka. Pozdrawiam

W przedszkolu który opisałem sprawa komitetu wygląda następująco: na zebraniu z
        rodzicami ustalono minimalną kwotę 30 zł.Kto ma ochotę daje więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka