bgd098 04.01.11, 18:04 witam, jakie witaminy podajecie dzieciom ?? Mam pięcioletnią córeczce chciałbym ją jakoś wzmocnić na te zmiany pogody. Polecicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 18:11 Tran i czasami witaminy w żelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 19:34 Sok z echinacei,sok z aloesu,tran,Bioaron C. jogurty, ograniczenie cukrow i konserwantow,chemii,gwiazdosprytki. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_necik Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 20:37 tran na przemian z sanostolem(musujace tabl) Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 21:46 Mio bio alaskan - żelki w kształcie rybek zawierające tran z rekina, dorsza i prebiotyk. Moje dzieci je uwielbiają. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 21:55 Syna ( 7,5 l) dostaje co dzień tran w kapsułkach. Żadnych innych witamin syntetycznych nie dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 22:48 Swieze powietrze, swieze powietrze, swieze powietrze. Zadnych witamin nie podaje, staram sie nie przegrzewac i nie przesuszac domu (tem nie przekracza 19 stopni, na noc skrecamy piec, rano jest 17-18 stopni w salonie, w sypialniach chlodniej, okna uchylone albo rozszczelnione (szerzej odkad kupilam flanelowa posciel ). Staram sie pilnowac, zeby mlody jadl warzywa i owoce, ewentualnie robie soki. Przy w miare zdrowej diecie dodatkowe witaminy nie sa potrzebne, lepiej dziecko hartowac i przeganiac na zewnatrz niezaleznie od pogody ( w odpowiednim do pogody ubraniu). Dla ciekawostki. Z moim mezem Holendrem kilka dni temu mielismy niezla zabawe. Ogladalam jakis film w polskiej telewizji, w miedzyczasie robilismy zaklady, ile w bloku reklamowym bedzie reklam medykamentow roznej masci, majac przy tym ubaw po pachy. Moj chlop nie moze pojac, po co w Polsce ludzie tyle roznych cudow lykaja nie martwiac sie o ewentualne skutki uboczne. Niestety nawet witaminy mozna przedawkowac, lepiej "zazywac" naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: jakie witaminy ? 04.01.11, 23:01 Witaminy tylko naturalne czyli z posilkow i swieze powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszkonin Re: jakie witaminy ? 09.01.11, 20:37 Z żoną mieliśmy ten sam problem, ale znajoma poleciła nam hokuski bardzo małemu smakują i maja duzo witamin. Jeżeli chodzi o cene nie jest jeszcze tak żle. Odpowiedz Link Zgłoś
olekbambolek Re: jakie witaminy ? 28.01.11, 18:46 czasem tran, czasem sanostol. Syn lubi owoce i warzywa,wiec witaminy dostaję naturalne czasem dostaje Rutinacee, jeśli mam obaw że może go dorwać jakieś choróbsko, a narazie ma ponad 4,5roku i "odpukać" nie choruje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_m8 Re: jakie witaminy ? 28.01.11, 21:55 iskial - to olej z wątroby rekina, naprawdę mniej się przeziebiają, a jak już coś złapią, to szybko przechodzi i obywa się bez mocniejszych leków. Nawet nie moge sobie przypomnieć, kiedy ostatnio brali antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: jakie witaminy ? 29.01.11, 01:17 Zdrowa dieta. Sztucznych witamin nie podaję żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jk0308 Re: jakie witaminy ? 31.01.11, 08:45 tran i naturalną witaminę C Acerolla Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
ciufcia.pl Re: jakie witaminy ? 01.02.11, 11:36 O jak najbardziej coś polecę: Zdrowe, zrównoważone odżywianie, dużo owoców, ryb. Częste zabawy na świeżym powietrzu. Te rzeczy na pewno wzmacniają dzieci i przystosowują do zmiennej pogody. Witaminki, pastylki, czy syropki zostaw na czas choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jakie witaminy ? 01.02.11, 17:44 Obawiam sie że w takim czasie jak teraz, kiedy owoce i warzywa byle jakie, słońca brak zdrowa dieta nie wystarcza. Niedobory witamin to rzecz teraz dość powszechna. A podawanie witamin w czasie choroby to dopiero bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie witaminy ? 02.02.11, 12:45 mama303 napisała: > Obawiam sie że w takim czasie jak teraz, kiedy owoce i warzywa byle jakie, słoń > ca brak zdrowa dieta nie wystarcza. Niedobory witamin to rzecz teraz dość powsz > echna. czy ja wiem.. moje dziecię (lat 10) skonsumowało wczoraj: deser dla niemowlaków - jabłka kawał ananasa i kilka bananów (na ciepło, w ramach deseru) sałatkę z roszponki, pomidorów koktajlowych i karczochów z dressingiem z cytryny i czosnku pół paczki kiełków rzodkiewki sporo pomidórów w postaci przecieru itp popiło jednodniowym sokiem marchewkowym plus łyknęło syrop cebulowo czosnkowy - bo ma katar ps. nie wszystko jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jakie witaminy ? 02.02.11, 20:31 No tak wiem, że można sie najeść duże ilości warzyw i owoców tylko czy one mają teraz jakąś wartość????? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie witaminy ? 02.02.11, 21:13 mama303 napisała: > No tak wiem, że można sie najeść duże ilości warzyw i owoców tylko czy one mają > teraz jakąś wartość????? a dlaczego mają nie mieć? cytrusy są zimowymi owocami jabłka jak najbardziej maja wartości kiełki rzodkiewek takoż czosnke, cebula takoż itp nie serwuję dziecku plastikowych truskawek, szklarniowych malin itp Moim zdaniem lepsze nieco mniej wartościowe witaminyw postaci naturalnej niz pastylki Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: jakie witaminy ? 02.02.11, 21:44 marghe_72 napisała: > Moim zdaniem lepsze nieco mniej wartościowe witaminyw postaci naturalnej niz p > astylki A ja nie jestem pewna co do obecnej wartości pomidora, ogórka, sałaty ..... /podobne do tych szklarniowymi malin i truskawek/ jabłka lepiej ale to też zależy od przechowywania, cebula ostatnio zakupiona zgnilizną mi pachniała. Jeszcze mrożonki może ratują tę tzw. wartośc warzyw i owoców. Odpowiedz Link Zgłoś