Dodaj do ulubionych

Film dla całej rodziny

04.02.11, 08:13
Dziewczyny jaki film polecicie na sobotni wieczór dla całej rodziny,głównie chodzi o 6,5latke.Tydzień temu ogladaliśmy Avatara(mała była zachwycona) wcześniej Alicje w krainie.. a teraz myślałam o Opowieści z Narnii...podrzuccie jakiś tytuł co zachwyciło wasze 6,7latkismile dzięki!
Obserwuj wątek
    • makurokurosek Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 09:36
      "Tajemnica Rajskiego wzgórza"
      " Atramentowe serce"
      " Zloty kompas"
      " Niekończąca się opowieść"
      " Fantaghiro"
      " Mój przyjaciel Lis"
      "zaczarowana"- jak dla mnie glupia, ale małej się podobała
      " Magiczne drzewo"
      • dorrit Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 11:30
        Moim dzieciom podobalo sie "Magiczne drzewo", "Dzieci z Bullerbyn" oraz filmy o Kevinie ("K. sam w domu" i "K. w N.Jorku").
      • tijgertje Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 14:40
        "Zloty kompas" jest przepiekny. Nie tylko interesujacy dla malucha, ale rownie atrakcyjny dla doroslego. My z mezem i synem (7 lat) ogladalismy kilkakrotnie, mniej spektakularny, ale tez swieny wizualnie jest "tajemnica Rajskiego Wzgorza". O dziwo nawet moj maz ogladal kilak razy z duzym zainteresowaniem. Tyle,z e ogladamy w wersji oryginalnej, obawiam sie,z e dubbing moze duzo zepsucuncertain
    • fossetta Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 15:32
      Opowieści z Narnii, cz.I, cz.II, cz.III-rewelacja, oglądamy całą rodziną z 4 i 8 latką i wszyscy jesteśmy zachwycenismile
      • lillylive Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 20:15
        Dzięki wybiorę coś i potem napiszę wrażeniasmile
        • grocholica Re: Film dla całej rodziny 04.02.11, 21:53
          My z mężem bylismy zachwyceni Atramentowym Sercem, ale ja nie jestem pewna czy moja 6,5 latka by się nie bała. Jej nie pokazaliśmy...
      • canuck_eh Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 05:15
        Opowiesci z Narni to moze sa ale nie cz I II i III smile Polecam zagladniecie do Ksiazki i sprawdzenie ktora czesc jest ktora bo Lew czarownica i stara szafa to jakby nie patrzec to czesc druga opowiesci z Narnismile

Co do filmow
        Uczen Czarnoksieznika
        Gora czarownic
        Karate Kid( to nowe)
        Princess Diaries i Princess Diaries2
        Soul Surfer - prawdziwa historia swietny film
        Stardust
        • angazetka Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 10:50
          > Opowiesci z Narni to moze sa ale nie cz I II i III smile Polecam zagladniecie do K
          > siazki i sprawdzenie ktora czesc jest ktora bo Lew czarownica i stara szafa to
          > jakby nie patrzec to czesc druga opowiesci z Narnismile

Od kiedy? Miałam wydanie zbiorcze Narni, była jako pierwsza. Film też był jako pierwszy. Hm.
          • mama_kotula Re: Film dla całej rodziny 17.12.11, 09:58
            angazetka napisała:

> > Opowiesci z Narni to moze sa ale nie cz I II i III smile Polecam zagladnieci
            > e do K
            > > siazki i sprawdzenie ktora czesc jest ktora bo Lew czarownica i stara sza
            > fa to
            > > jakby nie patrzec to czesc druga opowiesci z Narnismile
            >
            > Od kiedy? Miałam wydanie zbiorcze Narni, była jako pierwsza. Film też był jako
            > pierwszy. Hm.

Gwoli ścisłości - Lew, Czarownica... jest pierwszą napisaną częścią cyklu, i za pierwszą jest uznawana - a chronologicznie (jeśli chodzi o akcję) pierwszy jest Siostrzeniec czarodzieja, adaptacji filmowej nie ma.
            Więc filmy jak najbardziej po kolei - Lew, Czarownica..., potem Książę Kaspian, potem Podróż Wędrowca...
        • bazylea1 Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 13:08
          canuck_eh napisała:

Lew czarownica i stara szafa to
          > jakby nie patrzec to czesc druga opowiesci z Narnismile
          >
          a skąd, to pierwsza. filmy 1, 2 i 3 idą dokładnie tak jak cykl (7 książek).
          z filmów dorzucę jeszcze Garfielda, i taki film o piesku małym i rozpieszczonym który się urwał pańci - niestety nie pamiętam tytułu
          mój 6latek jest też fanem Gwiezdynch wojen ale małym dziewczynkom jak pamiętam z dziecinstwa te filmy się nie podobają wink
    • mamabeauty Re: Film dla całej rodziny 07.02.11, 20:53
      Avatar dla szesciolatki,czy to aby nie za wczesnie?
      Polecam takie filmy jak: Niania Mc Phee,Aksamitny krolik,Artur i Minimki,Dennis rozrabiaka,Piecioro dzieci i cos,Charlie i fabryka czekolady,Vicky maly wiking,Po rozum do mrowek,Droga do Eldorado,Jak wytresowac smoka,Zaplatani i Mulan (zarowno pierwsza jak i druga czesc-moje dzieci ja ogladaly juz pare razy,piosenki znaja na pamiec),Pana Magorium cudowne Emporium,Mikolajek....
    • kanna Re: Film dla całej rodziny 08.02.11, 10:17
      Kevin jest durny, az zeby bola uncertain

Ja bym dorzuciła Księzniczke i żabe, fabuła nie jest może powalająca wink , ale orleański jazz - cudo big_grin I kreska fajna, taka klasyczna.
    • samson.miodek Re: Film dla całej rodziny 08.02.11, 21:52
      Spiderwick Chronicles
      Ice Age
      Night at The Museum( obie czesci)
      Race to Witch Mountain
      Karate Kid( z Jaden Smith)
      The Sorcerer's Apprentice
      UP
      The Last Airbender
      Chronicles of Narnia
      KungFu Panda
      SpyKids
      Flicka/Flicka2
      Dreamer
      Barnyard

Przepraszam ze tytuly w oryginale ale nie chce cos przekrecic w tytule - wiadomo jak niektorzy tlumacze sa kreatywnismile
      • lillylive Re: Film dla całej rodziny 02.12.11, 20:21
        Ponawiam wąteksmile
        • azjaodkuchni Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 02:43
          Dorzuciłabym "Małą księżniczkę" i " Dźwięki muzyki"
          • cilantre Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 17:44
            " Wielki Mike "
            z oscarową Sandrą Bullock
        • estragonka Re: Film dla całej rodziny 03.12.11, 18:53
          z filmow:

noc w muzeum 1 i 2
          pingwiny pana poppera
          smerfy
          camp rock i high school musical - wszystkie czesci jesli lubi takie filmy
          tooth fairy - nie pamietam jaki tytul po polsku ale ubaw mialysmy z corka niezly jak to ogladalysmy wink
          yogi bear
          scooby doo potwory na gigancie
          alvin i wiewiorki - wszystkie czesci
          hop
          harry potter - pierwsze czesci
          chihuahua z beverly hills - 1 i 2
          zemsta futrzakow - momentami boskie wink
          the spy next door - z moim kochanym jackie chanem wink
          opowiesci na dobranoc

to z tych ostatnich jakie mi przychodza do glowy. ostatnio chcialam corce pokazac 'czarnoksieznika z krainy oz' ale nie czyta jeszcze na tyle szybko zeby za napisami nadazyc.
        • kasiagli Re: Film dla całej rodziny 10.12.11, 22:05
          wszystkie filmy Hayo Miyazakiego
          (szczególnie: Spirited Away, Ponyo, Mój sąsiad Totoro) i inne japońskie pełnometrażowe animacje (np. Narzeczona dla kota)

wszystkie filmy wydane ostatnio w serii Mały Gutek:
          - U
          - Sekret Eleonory
          - Sekrety Księgi z Kells
          - Mia i Migusie

Fabularne:
          Magiczne drzewo
          Niekończąca się opowieść
          Pięcioro dzieci i coś
          Mój przyjaciel lis
          Pippi Langstrumpf
          Ronia córka zbójnika
          • kasiagli Re: Film dla całej rodziny 10.12.11, 22:22

i jeszcze Billy Elliot!
            • sebalda Re: Film dla całej rodziny 13.12.11, 15:51
              Avatar to chyba trochę za wcześnie, to przecież dość krwawa jatka, choć rozumiem, że może się dziecku podobać, tyle że chyba jeszcze nie za dużo zrozumie.
              Ale jeśli dziewczynka z tych wcześniej dojrzewających, a chcecie obejrzeć coś całą rodziną i się nie nudzić, to polecam dwa filmy, które sama oglądałam z dużą przyjemnością, a nie są takie znane: Gwiezdny pył (genialny epizod Roberta De Niro) i Miasto Cienia.
              Ze starych koniecznie Niekończąca się historia i Willow. Oba doskonałe w swoim gatunku, szczególnie ten drugi.
              • emwu55 Re: Film dla całej rodziny 14.12.11, 19:07
                syn 6,5 roku jest fanem Avatara ale moment walki zgodnie z wewnętrzną umową przewijamy.
                Poza tym wszytstkie Asterixy, Zorra i inne chłopięce Hero Factory i spółki.
        • mamabeauty Re: Film dla całej rodziny 13.12.11, 19:18
          Kroniki Spiderwick,Panna Minoes,Fuksia mala czarodziejka,Wyspa Nim,Elfy z ogrodu czarow,80 dni dookola swiata,Moj przyjaciel Hachiko,Tajemnica rajskiego wzgorza.
    • deedee0 Re: Film dla całej rodziny 13.12.11, 17:21
      FanFan Tulipan,
      Zorro,
      Opowieści na dobranoc,
      Załoga G
      iniemamocni
      Asterix i Obelix
    • nangaparbat3 Re: Film dla całej rodziny 13.12.11, 20:51
      Willow.
      Pocahontas.
      Eragorn.
    • tygrysiatko1 Re: Film dla całej rodziny 14.12.11, 03:14
      wszystkie kreskówki Disneya... a aktualnie Happy Feet 2 na czasie...
      • mariann1957 Re: Film dla całej rodziny 19.12.11, 16:55
        w wigilię będzie happy feet big_grin tv.wp.pl/opisdlg.html?prid=23559928189&name=Happy-Feet-Tupot-malych-stop nasza ulubiony rodzinna bajka, polecam wszystkim! ale wątpię, żeby był tu ktoś kto jej jeszcze nie widziałwink wesołych!
    • jusytka Re: Film dla całej rodziny 14.12.11, 23:39
      Może niekoniecznie film, nasza ulubiona bajka to Baranek Schaun. Wprost kochamy niedzielne poranki z tą bajka, bo żadna inna nie potrafi nas tak ubawić. Polecam.
      PS. Jeśli ktoś ma dostęp do Ipli, znajdzie tam wiele odcinków.
    • fabric277 Re: Film dla całej rodziny 15.12.11, 18:10
      mam 7-latka, polecamy bardzo "Orzeszek", "Koń wodny", "Mój przyjaciel lis"
    • mama303 Re: Film dla całej rodziny 17.12.11, 09:37
      polecam Dzieci z Bullerbyn - 2 częsci
    • lenka_13 Re: Film dla całej rodziny 19.12.11, 15:13
      dorzucę jeszcze Ekspres Polarny - wczoraj całą rodziną oglądaliśmy wink
    • scarlett74 Re: Film dla całej rodziny 19.12.11, 18:18
      ostatnio oglądaliśmy z 6,5 latkiem-koń wodny, duszek cacper.A ulubionymi filmami sa Niekończąca się opowieść,gwiezdne wojny (animowane) i też ostatnio oglądane Druzyna pierścienia ( jest na etapie fascynacji światem rycersko-smokowo-orkowym).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka