19.03.11, 14:13
Dziewczyny mam pytanie co wypada a co nie wypada podac na stół podczas obiadusmile
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Komunia 19.03.11, 15:18
      Serio jest jakieś "wypada"? Wg mnie nie wypada podawać alkoholu- jak dla mnie to jedyne "nie wypada".
      • zawszeolga111 Re: Komunia 19.03.11, 15:53
        wszystko wypada,jednak mysle,ze schabowy i bigos to juz nie te czasy,pomyslala bym o czyms bardziej oryginalnym.
        • heca7 Re: Komunia 19.03.11, 17:46
          Darowałabym sobie barszcz czerwony mimo, że sama uwielbiamwink A to dlatego, że łatwo się nim poplamić, szczególnie dziecku.
    • kanna Re: Komunia 19.03.11, 17:53
      U nas będzie fasolowa big_grin i mam w nosie, czy wypada, czy nie - to uroczystość Młodego, a on uwielbia fasolową.
      • przeciwcialo Re: Komunia 19.03.11, 18:03
        U nas bedzie tradycyjny schabowy z młodymi ziemniaczkami i buraczkami na ciepło, wczesniej rosół bo tak chce syn. To jego ulubiony zestwa obiadowy. Bedzie też pstrąg pieczony dla niemiesożertców.
    • zosia225 Re: Komunia 19.03.11, 19:54
      Im prościej tym lepiej - wiem to z doświadczenia gościa i gospodarza
    • ga-ti Re: Komunia 19.03.11, 21:01
      To zależy, jakich masz gości, "ę ą", czy "normalnych" big_grin
      Ja też z doświadczenia wiem, że jakieś bardzo wymyślne danie nie koniecznie się sprawdzają. Ostatnio chadzam na wesela i rosół/flaki + schabowy/bitki/drób sprawdza się najlepiej wink

Jeśli martwisz się, że przy "prostych" daniach będzie mało uroczyście, to postaw na wystrój stołu, ładne serwetki, świece, kwiaty, dekoracja półmisków, może dekoracja miejsca dla dziecka, kuzynka piekła takie małe chlebki z "rysunkiem" Hostii dla gości, położyła na każdym talerzu.

Według mnie też alkoholu nie wypada. No może wino, czy nalewka do tortu, ale raczej symbolicznie.
      • marzenastr Re: Komunia 21.03.11, 10:24
        Dziękuje za radysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka