marzenastr 19.03.11, 14:13 Dziewczyny mam pytanie co wypada a co nie wypada podac na stół podczas obiadu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Komunia 19.03.11, 15:18 Serio jest jakieś "wypada"? Wg mnie nie wypada podawać alkoholu- jak dla mnie to jedyne "nie wypada". Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeolga111 Re: Komunia 19.03.11, 15:53 wszystko wypada,jednak mysle,ze schabowy i bigos to juz nie te czasy,pomyslala bym o czyms bardziej oryginalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Komunia 19.03.11, 17:46 Darowałabym sobie barszcz czerwony mimo, że sama uwielbiam A to dlatego, że łatwo się nim poplamić, szczególnie dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Komunia 19.03.11, 17:53 U nas będzie fasolowa i mam w nosie, czy wypada, czy nie - to uroczystość Młodego, a on uwielbia fasolową. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Komunia 19.03.11, 18:03 U nas bedzie tradycyjny schabowy z młodymi ziemniaczkami i buraczkami na ciepło, wczesniej rosół bo tak chce syn. To jego ulubiony zestwa obiadowy. Bedzie też pstrąg pieczony dla niemiesożertców. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia225 Re: Komunia 19.03.11, 19:54 Im prościej tym lepiej - wiem to z doświadczenia gościa i gospodarza Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Komunia 19.03.11, 21:01 To zależy, jakich masz gości, "ę ą", czy "normalnych" Ja też z doświadczenia wiem, że jakieś bardzo wymyślne danie nie koniecznie się sprawdzają. Ostatnio chadzam na wesela i rosół/flaki + schabowy/bitki/drób sprawdza się najlepiej Jeśli martwisz się, że przy "prostych" daniach będzie mało uroczyście, to postaw na wystrój stołu, ładne serwetki, świece, kwiaty, dekoracja półmisków, może dekoracja miejsca dla dziecka, kuzynka piekła takie małe chlebki z "rysunkiem" Hostii dla gości, położyła na każdym talerzu. Według mnie też alkoholu nie wypada. No może wino, czy nalewka do tortu, ale raczej symbolicznie. Odpowiedz Link Zgłoś