nunik 25.08.11, 19:33 Ratunku pomocy jak grać w tą grę ???????? Czy ma ktoś polską instrukcję ???? Bardzo proszę na meila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kepp Re: SNORTA - gra pilnie potrzebna instrukcja 25.08.11, 20:08 W internecie można znaleźć np taki post: kopiuję co mi kiedyś napisała znajoma, ale nadal czekam na oryginalną instrukcję smile gra zawiera 12 figurek zwierząt, 12 stajni oraz 12 x 8 kart obrazujących te zwierzęta; kazdy losuje sobie zwierzę, wymyśla odgłos do naśladowania i chowa w swojej stajni (tak, aby przeciwnicy nie widzieli - mają to zapamiętać !); rozdaje się karty (tradycyjnie, do skończenia talii, nic nie zostaje); i zaczyna się grę: po kolei każdy z graczy zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara wykłada kartę (tak jak w ''wojne'' - pierwszą kartę od góry); jeśli zdarzy się para, wtedy te osoby muszą jak najszybciej wykrzyknąć odgłos zwierzęcia przeciwnika (tego ukrytego w stajni, nie tych na kartach); kto przegra, zabiera ze stołu wyłożoną kupkę kart przeciwnika i swoją (tego z pojedynku) i dokłada do swoich kart do wykładnia; w talii jest jedna karta zmiany - kto ją wyłozy, losuje sobie inne zwierzę i wymyśla dla niego odgłos (utrudnienie dla graczy - trzeba już o innym odgłosie pamiętać); Oryginalnej instrukcji po polsku nie znalazłam. Jeśli masz instrukcję po angielsku i to co wyżej uważasz za niewiarygodne, to wrzuć, można sprawdzić co producent napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: SNORTA - gra pilnie potrzebna instrukcja 25.08.11, 21:29 Kupiłam grę dla córki i na prezent dla koleżanki. Zależy mi na instrukcji najlepiej skan żebym mogła ją dołączyć dla tej dziewczynki. Nie zwróciłam uwagi przy zakupie przez allegro że nie ma polskiej instrukcji Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: SNORTA - gra pilnie potrzebna instrukcja 26.08.11, 10:18 Jak chcesz wyślę ci skan, ale dopiero dziś wieczorem (średnia jakość) albo w poniedziałek (jakość super) - jak chcesz to odezwij sie na priv. Ja potrzebuję instrukcj ę do Zbuduj i Zburz, moje dzieci zgubiły jakoś sobie radziły z zabawą ale teraz chcemy grę przekazać dalej. Jak ktoś ma to poproszę o skan na kagrami@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nunik Re: SNORTA - gra pilnie potrzebna instrukcja 26.08.11, 11:09 Jesteś WIELKA , w sprawie tej drugiej instrukcji popytam w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszertel Re: SNORTA - gra pilnie potrzebna instrukcja 01.07.13, 13:36 Cześć! Czy posiadacie jeszcze tę zeskanowaną instrukcję w języku polskim? Będę ogromnie wdzięczny! Odpowiedz Link Zgłoś