Dodaj do ulubionych

prezent dla 18-latki

02.12.11, 11:04
Witam, mam bardzo mieszane uczucia. 18-latka to siostrzenica męża, mamy znikomy kontakt w ciagu roku, w tym roku skończyła właśnie te 18 lat. I teraz moje pytanie, czy 18-latka "powinna"dostawać jeszcze prezent od wujków czy już skończyć z tym? Ma ona młodszą siostrę, chrześnicę mojego męża i ta dostanie od nas prezent. Moje zdanie jest takie, żeby ją sprezentować, mąż mówi kategorycznie nie, bo uważa, że wystarczy.

Co radzicie? proszę o Wasze opinie, będzie mi łatwiej podjąć decyzję.
Obserwuj wątek
    • morekac Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 11:25
      To jak ktoś jest pełnoletni, to nie może dostawać prezentów? ;-(
    • menodo Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 11:56
      Ma ona młodszą siostrę, chrześnicę mojego męża i ta dostanie od nas pre
      > zent. Moje zdanie jest takie, żeby ją sprezentować, mąż mówi kategorycznie nie,
      > bo uważa, że wystarczy. "

U nas w rodzinie jest tradycja, ze "sprezentowaniu" big_grin poddawani sa wszyscy obecni na Wigilii - bo rozumiem ze chodzi o prezenty "pod choinke".
      Wiem, ze w niektorych rodzinach jest tak, ze prezenty dostaja tylko dzieci - rozumiem, ze ze wzgledow finansowych. Ale w tej konkretnej sytuacji...no nie, ja bym bym kupila prezenty dla obydwu dziewczynek!
    • jakw Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 12:16
      Jeśli będziecie razem na Wigilii to ja bym jednak "sprezentowała" obowiązkowo. Jeśli nie to chyba jednak i tak jakiś prezent, nawet niewielki, bym wymyśliła.
      • apapon Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 12:24
        jakw napisała:

> Jeśli będziecie razem na Wigilii to ja bym jednak "sprezentowała" obowiązkowo.
        > Jeśli nie to chyba jednak i tak jakiś prezent, nawet niewielki, bym wymyśliła.
        >
        No właśnie w tym klimat, że nie jesteśmy razem na Wigili, mało tego nasz kontak kończy się na przekazaniu prezentów w przelocie.

Ja bym starszej coś kupiła, mimo ukończonych lat pełnoletnosci, ale maż mówi stanowcze nie. W końcu to jego rodzina, tylko dla mnie robi się jakoś tak niefajnie. sad
    • angazetka Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 12:17
      O czym ty piszesz??? Oczywiście, że "powinna" - co to w ogóle za kategoria?
      • apapon Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 12:26
        angazetka napisała:

> O czym ty piszesz??? Oczywiście, że "powinna" - co to w ogóle za kategoria?

Jeżeli przeczytałas uważnie co napisałam, to sama już powinnaś wiedzieć o czym piszę. A tak poczułam się zaatakowana, nie po to napisałam posta, żeby usłyszeć to co usłyszałam.

Dziękuje za wypowiedzi. Żeby była jasnosć, ja bym kupiła, ale mąż mówi nie, więc chciałam poznać Waszą opinię w tym temacie, a nie prosiłam o ocenianie.
      • menodo Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 12:30
        angazetka napisała:

> O czym ty piszesz??? Oczywiście, że "powinna" - co to w ogóle za kategoria? "

Do mnie to piszesz?
        Ja wlasnie wysylam esemesa do 20-latka pt. "minal kolejny rok, a sw. Mikolaj nadal Cie kochabig_grin...itd. itp." smile
        • angazetka Re: prezent dla 18-latki 02.12.11, 14:33
          Jak widać z drzewka, do autorki wątku smile Dla mnie też jest normalne, że Mikołaj kocha nawet te bardzo wyrośnięte dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka