lillylive 04.04.13, 09:10 Witam W szkole mojej córki rusza nauka dodatkowa j.angielskiego prowadzona przez active school,zastanawiam się nad zapisaniem córki bo koszt to 1590zł na 10 m-cy. Moze ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z active school? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillylive Re: Active school w szkole 04.04.13, 10:29 2x w tygodniu po 45minut.Cykl to 70h lekcyjnych (10m-cy) = 1590zł Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Active school w szkole 04.04.13, 11:09 Jeśli idea Active school nie polega na dublowaniu programu szkolnego, a np. bardziej skupiają się na konwersacji, a ponadto grupy będą małe (moim zdaniem optimum to 6-8 osób; przy ponad 10 osobach - prywatny język obcy jest nieefektywny), to uważam że warto (koszt 1 lekcji to niecałe 23zł). Niemniej trzeba być na bieżąco z postępami dziecka i w razie czego interweniować (jeśli osoba prowadząca grupę nie będzie sobie radziła, bo i tak często bywa). Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Active school w szkole 04.04.13, 12:48 Tak grupa to 6-8osób,po każdych zajęciach lektor wysyła sprawozdanie na meila do rodziców tak aby byli na bieżąco jak ich pociecha pracuje,oczywiście trzeba także realizować program w domu. activeschool.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Active school w szkole 04.04.13, 13:02 Programy "pozaszkolene" dają naprawdę dobre efekty w nauce języka. A Active school, jesli uczy technik pamięciowych i wykorzystuje je, to uważam, że naprawdę warto spróbować, tym bardziej, że nauka odbywać się będzie na terenie szkoły, a cena kursu jest przystępna (jak na kurs języka angielskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: Active school w szkole 04.04.13, 13:18 Tak też myślę,ale chciałam się poradzić Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Active school w szkole 04.04.13, 14:07 U nas w ten sam sposób funkcjonuje szkoła WORD, w klasach 0 - 3 - lekcje odbywają się w szkole bezposednio po lub przed lekcjami. W klasach 4 - 6 - grupy się jeszcze zmniejszają i dzieci chodzą do budynku szkoły językowej, również bezpośrednio przed lub po lekcjach ( WORD mieści się niedaleko szkoły). Ja jestem zadowolona z efektów, uważam że dużo więcej nauczyli się tutaj niż na lekcjach w szkolnych ( wiadomo klasa liczy ponad 20 osób, a dopiero od IV klasy następuje podział na 2 grupy). Tzn. efekty widzę u 12-sto latka, po kilku latach chodzenia, młoszdy przygpdę z WORDem dopiero zaczął Odpowiedz Link Zgłoś