Dodaj do ulubionych

moje buty i moja córka

08.07.13, 14:27
co mam zrobić żeby moje dziewczę lat 11
nie nosiło moich butów?

stopa jej urosła i rozmiar pasuje
no i ja mam na wysokim obcasie..

potrafi ubrać takie na koturnie (5cm) na plac zabaw
..
wymiękam
nie chcę zamykać na klucz czy stosować jakieś innych chamskich trików

?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 14:37
      Zaczekać. Za pół roku Twoje buty będą na nią za małesmile
    • berdebul Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 14:38
      Pokazać rtg jak układa się stopa na wysokim obcasie. Uświadomić że na plac zabaw, czy do innych aktywności dobiera się strój i obuwie, tak samo jak do opery, na zakończenie roku itd. Gips, skręcona kostka, czy inne "atrakcje" w wakacje i upał są mocno nieprzyjemne - roztocz przed dziecięciem wizję tego co może się stać na placu zabaw, kiedy ma nieodpowiednie obuwie.
      Zapytaj czy chce abyś Ty nosiła jej buty big_grin Jeżeli nie pomoże, to zamknij na klucz. Twoje buty, wolno Ci.
    • kubona Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 19:56
      wyjasnić dziecku że każda z was ma swoje obuwie. i że w twoich butach chodzić nie może
    • jakw Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 20:31
      Poczekać chwilę aż jej noga ciut urośnie i twoje będą za małe wink
    • morekac Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 20:39
      Spoko, zaraz jej powinna jeszcze trochę podrosnąć i problem z głowy...
      • meaby Re: moje buty i moja córka 08.07.13, 23:14
        nie za bardzo mogę czekać bo ostatnio jeździła na rowerze i hamowała palcami...
        schowałam 2 ulubione pary
        pogadam z nią jutro, dzisiaj nie zdążyłam
        bardziej spróbuję może przekonac do stylu...tym trochę wjechać na ambicję..na styl..
        że na rower i plac zabaw eleganckie zamszowe buty na koturnie to po prostu nie pasuje

dzięki za tę podpowiedź
        a tak na marginesie ja myślę że ona wytrzyma jak trochę będą cisły smile
        więc pewnie z rok poczekam..
    • angazetka Re: moje buty i moja córka 09.07.13, 09:42
      Hm. Porozmawiać? wink
    • kanna Re: moje buty i moja córka 09.07.13, 11:54
      Powiedzieć : żabko, to są moje buty i masz ich nie nosić?
      A jak planujesz założyć - najpierw zapytaj.
      • olijka1 Re: moje buty i moja córka 09.07.13, 16:46
        A może kup jedną parę damskich, eleganckich pantofli córce? Nie muszą być przecież na obcasie. Jakieś ładne, kobiece sandałki, czy klapki na lato? Myślę, że podkrada ci buty, bo jej się takie podobają, a własne ma pewnie typowo młodzieżowe/dziecięce modele?
        • verdana Re: moje buty i moja córka 09.07.13, 16:51
          Gdy mniałam lat 12 mama kupiła mi pantofle na niskim, ale jednak obcasie. Jestem jej wdzieczna już ponad 40 latsmile
          • meaby Re: moje buty i moja córka 10.07.13, 16:02
            tak, zdecydowanie chodzi o obcas
            może to rzeczywiście nie jest głupi pomysł z kupnem czegoś na obcasie?
            pokazywała mi ostatnio takie na 5cm
            smile
            • morekac Re: moje buty i moja córka 11.07.13, 07:17
              To może być niegłupi pomysł. Warunek jeden:twoich ma nie tykać.
    • alinka_li Re: moje buty i moja córka 10.07.13, 16:15
      Po prostu zabronić.
    • mruwa9 Re: moje buty i moja córka 10.07.13, 23:10
      powod do niepokoju bylby, gdyby chodzilo o syna wink
      zartuje...
      • meaby Re: moje buty i moja córka 10.07.13, 23:15
        he he
        syn raczej ok
        śrubki woli wink
        • mariola233 Re: moje buty i moja córka 18.07.13, 11:30
          moja 11-latka tez wklada moje buty na obcasie i jest teraz na wkacjach u babci i dostala od kolezanki buty na malym obcasiku i jest wniebowzietasmile
    • budzik11 Re: moje buty i moja córka 18.07.13, 11:40
      Moja, choć ma dopiero 8 lat, tez uwielbia "dorosłe" buty. Ja jej swoich nie pozwalam nosić, oczywiście są za duże, ale i tak chciała je zakładać do zabawy, w domu. Nie pozwalam, bo stopa się deformuje, może się poślizgnąć (mamy panele w całym domu), skręcić kostkę itp. Pokazywałam np. stopy z halluksami i powiedziałam, że to od chodzenia na obcasach. Zresztą jej ciotka, moja sisotra, która uwielbia buty na obcasach, halluksy ma i to córce przemawia do wyobraźni. Kupiłam jej kiedyś w szmateksie parę "bajeranckich" dorosłych butów, na płaskim obcasie - i może sobie chodzić. Taki kompromis między nami smile
      • 3-mamuska Re: moje buty i moja córka 19.07.13, 21:42
        A ja kupiłam córce w wieku 5 lat buty na obcasach.
        Uparcie raz ubrala na zakupy i bolaly ja nogi. ( wiedziałam ze tak bedzie i zabralam jej zwykle buty. Ale nie od razu jej o tym powiedziałam, a w domu słuchać mądrych rad nie chciała)
        Wiecej głupich pomysłów nie miała ubierala tylko na party z domu fo auta, z auta na party tam smigala na boso, chodziło tylko o "mocne wejście"
        Teraz ma 10-lat i woli swoje trampki .
        Czasem warto spełnić marzenie żeby przekonać sie ze nie jest to taki miód maliny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka