Dodaj do ulubionych

testy III-klasistów - SP

08.07.13, 14:32
Czy gdzieś można zobaczy przykładowe? Ostatnio spotkałam się na urodzinach jednego z dzieci, z mamą, która w panice opowiadała mi, że widziała gdzieś jakąś książkę z przykładowymi testami i miała problem z rozwiązaniem niektórych zadań. Mama panikara czy faktycznie coś jest na rzeczy i te testy są trudne?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 14:48
      > Czy gdzieś można zobaczy przykładowe?
      Na chomiku pewnie mnóstwo tego.

> Mama panikara czy faktycznie coś jest na rzeczy i te testy są trudne?
      Nie widziałam, ale może jakiegoś słowa z gramatyki tamta mama nie zrozumiała?
    • mama-ola Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 14:51
      Wpisz w googla:
      test trzecioklasisty 2013 sprawdzian odpowiedzi arkusze - Wrocław
      Faktycznie mogą przerazić wink
    • analist73 Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 14:53
      Są książeczki wydawane przez wydawnictwa wydające podręczniki dla klas i-III z przykładowymi testami. Widziałam te testy jak i test chyba OPERON-u, nie zauważyłam w nich nic trudnego.
    • dorotakatarzyna Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 15:11
      Operonu sa prościutkie, OBUT-u są są trudne. Są książeczki z testami, żeby dzieci mogły cwiczyć. Ale są też rodzice, którzy dziecku w 3 klasie nie potrafią pomóc w lekcjach, bo za trudne, więc może tamta mama z takich wink
      Wyluzujcie, te testy nie mają żadnego znaczenia, poza satysfakcją tych rodziców, których dzieci dobrze napisały.
    • dorek3 Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 17:51
      Na stronie obuta są z dwóch poprzednich lat. Pewnie jesienią będą i tegoroczne. Organizator OBUTa wydał tez książeczkę z 5 zestawami + odpowiedzi , które przydają się aby stwierdzić "co autor miał na myśli" co czasami wcale nie jest oczywiste w części polonistycznej.
    • zofijkamyjka Re: testy III-klasistów - SP 08.07.13, 22:46
      www.trzecioklasista.edu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka