06.12.13, 09:37
no wiem - kolejny wątek smile
które konkretnie szkoł dobrano do PISA ? sprawdżmy ich EWD.
czy dobierano też konkretnych uczniów?czy szły całe klasy z danego rocznika ?( jęsli całe klasy to mimo że istnieje możliwość nadużyć to w praktyce szacuje je jako mało prawdopodobne by nauczyciele tak sumiennie wypełniali wskazówki i sie pozbywali na ten dzień konkretnych uczniów czy wzucali ich testy do kosza ,stawiam na olewactwo wink
Obserwuj wątek
    • menodo Re: PISA 06.12.13, 10:13
      Stawiam na mgłę smoleńską big_grin
      • joa66 Re: PISA 06.12.13, 12:39
        Brzoza. I świstak ofkors wink
    • mama-ola Re: PISA 06.12.13, 13:17
      My, Polacy, lubim porażki. Katastrofy, nieudane powstania i coby nas gnębiono.
      Jak się pojawia sukces, jest to podejrzane, niemożliwe. Trzeba zatem koniecznie znaleźć powód, który wyjaśni, jakim prawem jest dobrze. Chore, ale prawdziwe. Nasze. Polskie.
    • jakw Re: PISA 06.12.13, 14:29
      Jeżeli już - nie idą całe klasy tylko całe roczniki. Np. ktoś poszedł wcześniej do szkoły i jest klasę wyżej, albo ktoś ma jakiś poślizg i łapie się klasę niżej. Badani byli uczniowie w określonym wieku a nie w określonej klasie.
    • tititu Re: PISA 06.12.13, 14:34
      W szkołach publicznych naprawdę nikomu by się nie chciało aż tyle energii spalić w celu kombinowania. W prywatnych - nie wiem. Może też nie.
      Zakładam, że badanie przeprowadzono dobrze.
      • jotde3 Re: PISA 06.12.13, 14:42
        ititu napisała:

> W szkołach publicznych naprawdę nikomu by się nie chciało aż tyle energii spali
        > ć w celu kombinowania. W prywatnych - nie wiem. Może też nie.

ja tak samo , pisałem przecież . ale chodzi o dobór szkól . wybiera ministerstwo prawda a ministra powołuje plemiel wink

> Zakładam, że badanie przeprowadzono dobrze.

a ja nie znam które to szkoły wybrano , jak zobacze ich liste to postaram sie oszacować .
        • menodo Re: PISA 06.12.13, 15:29
          Czyli jednak wybuch big_grin
        • paszczakowna1 Re: PISA 07.12.13, 00:11
          >wybiera ministerstw
          > o prawda

A gdzieżeś się tego doczytał, bo na stronie PISA piszą zgoła co innego?
          • jotde3 Re: PISA 09.12.13, 14:01
            paszczakowna1 napisała:

> >wybiera ministerstw
            > > o prawda
            >
            > A gdzieżeś się tego doczytał, bo na stronie PISA piszą zgoła co innego?

a maksio mówił śe sie doczytał i wziełem to za dobrą monete . teraz jednak patrze że piszą że losowali . zaraz go opier..... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka