1agus
22.10.14, 17:06
witam.
Bardzo proszę o pomoc, znalazłam dla dziecka fragment "Miss Olimpu" Grzegorza Kasdepke
Gdyby któryś z greckich bogów wpadł na pomysł zorganizowania miss Olimpu, z pewnością zwyciężyłaby Afrodyta ? najpiękniejsza z pięknych. Co oczywiście wcale nie cieszyło innych bogiń. Hera, żona Zeusa, czy Atena, bogini mądrości, były po prostu zazdrosne. Mądrość mądrością, ale każda kobieta chce ładnie wyglądać, prawda? Nawet, jeżeli jest boginią. A przy Afrodycie wszystkie najbardziej nawet urodziwe panny, wyglądały jak przywiędłe kwiatki. Nic więc dziwnego, że gdy Afrodyta pojawiła się na Olimpie, wszyscy bogowie zakrzyknęli: ?Łaaaał?, a panie skrzywiły się na jej widok.
Zacznijmy jednak od początku. Tym bardziej, że początek jest w tym wypadku niezwykły. Otóż wyobraźcie sobie, że Afrodyta przede wszystkim nie miała rodziców- ani mamy,ani taty. Skąd więc się wzięła?-zapyta ktoś. Dobre pytanie.I zaskakująca odpowiedz: któregoś poranka Afrodyta jakby nigdy nic wyłoniła się z piany morskiej. Tak po prostu Na brzegu czekały już na nią boginie wdzięków urody i zniewalającego czaru,przeróżne Uśmiechy, pocałunki i pieszczoty, uczesały ją, ubrały( bo była nagusieńka jak dziecko)a potem sprowadziły wspaniały powóz, rydwan, zaprzęgły do niego wróble oraz białe gołębie- i orszak królowej piękności mógł ruszać w drogę. prosto na Olimp! Kto tego nie widział niech żałuję,
córka się nauczyła , poszła do szkoły powiedziała ten fragment pani, po czym pani (pani starej daty) stwierdziła , że nie za bardzo nadaje się na konkurs, i już sama nie wiem co mam robić konkurs jest nie w szkole
organizuje go wojewódzki ośrodek kultury.
Proszę czy tan fragment może być
Może są jakieś mamy co się znają ,bo ja nie wiem, a zależy mi proszę,