Dodaj do ulubionych

Elementarz - Falski

25.10.14, 18:37
Która z Was ma i wykorzystuje w nauczaniu dziecka? Chcę kupić przez internet, ale nie wiem, które wydanie jest najlepsze.
Obserwuj wątek
    • canuck_eh Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 18:51
      Mam.Troche trudny do uczenia pisania i czytania bo sa tam zwrocty troche przestarzale.Zamowilam u rodziny przez sentymentsmile
    • sonrisa06 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 18:54
      Moja córka na elementarzu Falskiego nauczyła się czytać. Mamy ten
      https://ecsmedia.pl/c/elementarz-b-iext3832894.jpg
    • guderianka Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:10
      mam dwa
      jeden sprzed kilkudziesięciu lat i drugi ten
    • maxi_74 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:19
      Miałam dwa - nowsze i stare wydanie. Moje dzieciaki wolały stare, to na kremowych kartach, z pismem przypominającym to pisane ( wśród znajomych podobne odczucia). Obydwoje uczyli się z niego czytać i pisać.
      Miałam kilka książek do nauki czytania, ale zdecydowanie Falski nadal najlepszy.
    • ola33333 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:32
      moja corka czyta Falskiego. Ma 7 lat i jest w drugiej klasie w niemieckiej szkole.
      Jest gdzies w polowie tego Falskiego. Podoba jej sie.

Mamy to wydanie:

www.empik.com/elementarz-falski-marian,58100,ksiazka-p
    • budzik11 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:39
      Mamy reprint tego nowszego wydania, z białą okładką. Syn czytał jak juz nauczył się czytac w szkole, bo czytanki z jego podręcznika mało go satysfakcjonowały wink
      • fogito Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:48
        Moj syn przerobil elememtarz z lat 70tych zanim poszedl do szkoly. Bardzo nam pomogl po etapie czytania sylabami.
    • saszanasza Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 20:25
      Ten którego zdjęcie zamieściła sonrisa, mam i ja. Niektóre litery pisane w nim są inne niż te których córka się aktualnie uczy.
      • pasik Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 21:35
        Mamy młodszy...uwielbiam..młoda uczyła się czytać z niego.
        Kupiony jakimś fuksem za 15 złsmile
    • sion2 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 22:24
      Ja uczyłam bratanicę z tego wydania które wkleiła sonrisa06. Dziewczynka bardzo lubiła tę książkę, czcionka i wielkość liter odpowiednie do nauki, czytanki tak skonstruowane że dziecko pozna kilka liter i juz przeczyta kilka linijek.
      Dam ci radę - moja bratanica lubiła bardzo jak po jej "wydukaniu" całego tekstu, ja go przeczytałam jeszcze raz, z odpowiednią, ciekawą intonacją. Wtedy tekst nabierał dla niej barwy i jeszcze bardziej jej sie podobał. Ona czeka aż sama bedzie potrafiła tak ciekawie przeczytać.
    • roksanka_3 Re: Elementarz - Falski 28.10.14, 10:29
      na chomiku można ściągnąć co nieco z falskiego. ale szczerze ja bym dziecku tego nie dała pod nos bo pismo całkiem inaczej wygląda niż dziś. przynajm niej to co ja znalazłam na chomiku.
    • mama_kotula Re: Elementarz - Falski 28.10.14, 11:49
      Mam, "uczy się" z niego trzylatka, bo teksty treściowo mniej więcej na ten poziom. Starszaki były znudzone jak mopsy.

Aczkolwiek mam go jeno z sentymentu oraz dlatego, że jest ładny wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka