klubgogo 25.10.14, 18:37 Która z Was ma i wykorzystuje w nauczaniu dziecka? Chcę kupić przez internet, ale nie wiem, które wydanie jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
canuck_eh Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 18:51 Mam.Troche trudny do uczenia pisania i czytania bo sa tam zwrocty troche przestarzale.Zamowilam u rodziny przez sentyment Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 18:54 Moja córka na elementarzu Falskiego nauczyła się czytać. Mamy ten Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:10 mam dwa jeden sprzed kilkudziesięciu lat i drugi ten Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_74 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:19 Miałam dwa - nowsze i stare wydanie. Moje dzieciaki wolały stare, to na kremowych kartach, z pismem przypominającym to pisane ( wśród znajomych podobne odczucia). Obydwoje uczyli się z niego czytać i pisać. Miałam kilka książek do nauki czytania, ale zdecydowanie Falski nadal najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:32 moja corka czyta Falskiego. Ma 7 lat i jest w drugiej klasie w niemieckiej szkole. Jest gdzies w polowie tego Falskiego. Podoba jej sie. Mamy to wydanie: www.empik.com/elementarz-falski-marian,58100,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:39 Mamy reprint tego nowszego wydania, z białą okładką. Syn czytał jak juz nauczył się czytac w szkole, bo czytanki z jego podręcznika mało go satysfakcjonowały Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 19:48 Moj syn przerobil elememtarz z lat 70tych zanim poszedl do szkoly. Bardzo nam pomogl po etapie czytania sylabami. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 20:25 Ten którego zdjęcie zamieściła sonrisa, mam i ja. Niektóre litery pisane w nim są inne niż te których córka się aktualnie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 21:35 Mamy młodszy...uwielbiam..młoda uczyła się czytać z niego. Kupiony jakimś fuksem za 15 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sion2 Re: Elementarz - Falski 25.10.14, 22:24 Ja uczyłam bratanicę z tego wydania które wkleiła sonrisa06. Dziewczynka bardzo lubiła tę książkę, czcionka i wielkość liter odpowiednie do nauki, czytanki tak skonstruowane że dziecko pozna kilka liter i juz przeczyta kilka linijek. Dam ci radę - moja bratanica lubiła bardzo jak po jej "wydukaniu" całego tekstu, ja go przeczytałam jeszcze raz, z odpowiednią, ciekawą intonacją. Wtedy tekst nabierał dla niej barwy i jeszcze bardziej jej sie podobał. Ona czeka aż sama bedzie potrafiła tak ciekawie przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanka_3 Re: Elementarz - Falski 28.10.14, 10:29 na chomiku można ściągnąć co nieco z falskiego. ale szczerze ja bym dziecku tego nie dała pod nos bo pismo całkiem inaczej wygląda niż dziś. przynajm niej to co ja znalazłam na chomiku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Elementarz - Falski 28.10.14, 11:49 Mam, "uczy się" z niego trzylatka, bo teksty treściowo mniej więcej na ten poziom. Starszaki były znudzone jak mopsy. Aczkolwiek mam go jeno z sentymentu oraz dlatego, że jest ładny . Odpowiedz Link Zgłoś