Dodaj do ulubionych

instytut ENGRAM Kraków

16.12.14, 11:03
ostatnio w naszej szkole pojawiła się oferta Instytutu z Krakowa dotycząca sposobu uczenia się
www.euroengram.edu.pl/
na wstępnym spotkaniu w czasie wywiadówki pani prowadząca "za Chiny" nie chciała podać szczegółów, podkreślała jednak skuteczność ich kursów i uzyskane wyróżnienia i rekomendacje. Odsyłała do strony internetowej i zebrała telefony od chętnych , z którymi ma się kontaktować bezpośrednio.
Czy ktoś z was korzystał może z ich oferty i mogłby napisać kilka słów komentarza - głównie interesuje mnie czy był widoczny postęp w pracy szkolnej dziecka
Obserwuj wątek
    • kirtash Re: instytut ENGRAM Kraków 18.12.14, 12:54
      Witam, parę lat temu sam uczęszczałem na kursy od ENGRAMA i nie mam o tej firmie najlepszej opinii... Podobnie jak już ktoś napisał w innym poście jest to zaawansowana forma akwizycji. Konsultant przyszedł któregoś dnia do klasy i rozdał testy które sprawdzały m.in. prędkość czytania i rozumienie tekstu, później je ocenił i polecił nam zabrać je do domu żeby pokazać rodzicom. Oczywiście były tam wypisane wszelkie informacje w stylu: twoje dziecko jest bardzo mądre ale może być jeszcze mądrzejsze. Dodatkowo numer telefonu, zapewnienia o profesjonalności itp... Niestety nie pamiętam wszystkich szczegółów z powodu dość długiego czasu który minął od tamtej pory. Moi rodzice postanowili mnie tam zapisać, za moją zgodą, bo Pan konsultant potrafił zrobić naprawdę dobre przedstawienie które potrafiło mocno namieszać w mózgu dziecka... "Będziesz lepszy od reszty klasy", inteligentniejszy, no po prostu geniusz... Po rozmowie telefonicznej, akwizytor (inaczej tego nazwać nie umiem) przyszedł do domu, wiadomo jaki to jest typ człowieka, zna się na wszystkim, ma odpowiedź na każde pytanie wink. Zrobił jakieś testy podobne do tych które były w szkole i zaproponował umowę na około 2000 zł, nie pamiętam już dokładnie. Miejsce gdzie odbywały się lekcje było budynkiem blisko centrum miasta, mieściła się tam szkoła językowa. Lekcje polegały na tym, że przynosiliśmy podręcznik, coś w rodzaju zeszytu ćwiczeń, własną książkę z domu do ćwiczenia czytania i patyczek od szaszłyka jako wskaźnik big_grin. Nie pamiętam ile trwały takie zajęcia ale były w moim odczuciu dość nudne... Praktycznie 3/4 lekcji to było czytanie i Pani która nas uczyła podchodziła do każdego żeby sprawdzić jak mu idzie. Osobiście (oprócz tego że do dzisiaj pamiętam niektóre techniki pamięciowe) uważam że te zajęcia nie przyniosły mi jakichś większych korzyści. W szkole i tak nie było czasu żeby zapamiętywać informacje podanymi przez instytut metodami a poza szkołą po prostu mi się nie chciało ich używać... Dodatkowo zalecali żeby ileś tam czasu ćwiczyć w domu, do tego zadania ze szkoły i cały dzień mijał na nauce uncertain. Z perspektywy czasu żałuję pieniędzy wydanych tak naprawdę na "prywatnego korepetytora". Jeśli kogoś interesują podręczniki to za odpowiednią opłatą mogę zrobić kilka zdjęć, skanów, żeby choć w małym stopniu odzyskać "utopione" pieniądze... Wszystko o technikach pamięciowych jest już zamieszczone w internecie, więc jeśli ktoś chce zaoszczędzić a przy tym osiągnąć dobre rezultaty, droga wolna. Pozdrawiam
      • www.euroengram.edu.pl Re: instytut ENGRAM Kraków 19.12.14, 16:26
        Informujemy, że nigdy nie przeprowadzaliśmy testów sprawdzających szybkości czytania w szkole. Prawdopodobnie pomylił pan nasz Instytut z inną firmą. Owszem, w Internecie znajduje się bogactwo wiedzy na każdy temat, ale z jakiegoś powodu wciąż istnieją uczelnie wyższe, szkoły językowe i placówki szkoleniowe. Te instytucje nadal świetnie prosperują, ponieważ ludzie od wieków potrzebują nauczyciela, który wskaże odpowiedni kierunek nauki. Instytut nie tylko przekazuje wiedzę, ale przede wszystkim uczy umiejętności efektywnej nauki. Jesteśmy jedyną w Polsce certyfikowaną placówką uczącą technik efektywnego uczenia się. Posiadamy ponad 100 rekomendacji od instytucji i szkół, których autentyczność każdy może zweryfikować. Otrzymaliśmy ponad 5000 pozytywnych rekomendacji od rodziców i dzieci, z których część jest dostępna na naszej stronie: opinieengram.pl w odręcznie pisanych, oryginalnych wersjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka