mysiaapysia
26.02.15, 21:26
Witam!
Może ktoś mi podpowie jak rozwiązać taki problem. IV klasa. Pani od muzyki zadała na za tydzień przygotować scenkę w grupach 5-6 osobowych.
Moje dziecko bardzo poważnie podeszło do tego zadania. Ma już koncepcję co i jak przygotować. Twierdzi, że wg niej przygotowania to kwestia najwyżej 2 godzin. Ale - inne dzieci nie mają czasu spotkać się po szkole albo w weekend. Ten sam problem jest w innych grupach. Tuż po lekcjach nie - bo zajęcia dodatkowe, treningi itd. W weekend nie, bo wyjeżdżają albo znowu treningi. Moje dziecko też nie narzeka na nadmiar wolnego czasu (szkoła muzyczna, przygotowania do 4 konkursów), ale jednak pracę domową wykonać trzeba i gotowa jest wygospodarować te 2 godziny. A inne dzieciaki w ogóle nie chcą słyszeć o spotykaniu się w wolnym czasie w celu wykonania zadania domowego. Uprzedzam pytania - to nie jest kwestia lubienia mojego dziecka, czy ogólnie dzieci między sobą. Regularnie zapraszają się na urodziny.
Moje dziecko zastanawia się, czy nie dostanie pały, skoro zadanie nie będzie wykonane.