Dodaj do ulubionych

Czerń i 9,5 latka

20.11.15, 11:03
Okres różu, fioletu, błękitu i niebieskiego za nami, obecnie nastał okres czerni. Przejściowy? czy tak już zostanie?
Obserwuj wątek
    • nevada_r Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 12:05
      A jak zostanie to jakiś problem? wink Jak nie będziesz komentować i naciskać usilnie na zmianę upodobań, to zapewne przejdzie.
      • slonko1335 Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 12:41
        Dla mnie żaden . Jestem po prostu ciekawa czy to kolejny etap czy już nie bo wiem, że wiele dorosłych osób uwielbia czerń i jestem ciekawa czy to już ten wiek, że zostanie czy może za pól roku będzie bordowywink
        • angazetka Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 13:07
          A kto ją tam wie? wink
    • srubokretka Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 12:12
      Moja zaczela ubierac sie w czern i granat ( nie toleruje tych kol w swojej szafie. U dziecka musialam zaakceptowac) w wieku 5lat. Teraz jej przeszlo. Duzo kombinuje z kolorami. Jezeli wdala sie we mnie to bedzie przechodzic fazy i skonczy na ciezkich do zdobycia kolorach.
      Co do twojej corki to nie wiem wink
    • agni71 Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 13:08
      Nie sądzę, by 9,5 latka obrała sobie juz styl na zawsze smile
      • slonko1335 Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 13:19
        Bardziej pytam czy Wasze dzieci etap czerni miały, który znowu przeszedł w cos innego . Bo młoda razem z koleżankami przez poszczególne etapy różu, fioletu, brokatu i błękitów przechodziła ale widzę, że one ciągle na odmianach niebieskiego ale starsza ukochana kuzynka tez czarna, więc może dlatego młodej szybciej się włączyło wink
    • silje78 Re: Czerń i 9,5 latka 20.11.15, 20:04
      Mysle, ze sie zmieni. Moja 8-latka od jakiegos czasu nosi granat, szary, czarny. Do tego nie ma opcji by spodnice zalozyla czy sukienke. Juz z komunijna alba zaczyna sie jazda...
    • koza_w_rajtuzach Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 06:48
      > i. Przejściowy? czy tak już zostanie?

A właściwie jakie to ma znaczenie? Kolor jak kolor smile
      • asia_i_p Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 22:33
        No, nie do końca. Jak dziecko ma etap różu czy błękitu, to trochę sprany róż czy błękit nie robi różnicy.
        A są wredne kolory typu czerń czy czerwień, które nie tolerują nawet lekkiego sprania. wink
    • slonko1335 Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 15:03
      Poszłyśmy dzisiaj na zakupy i wróciłyśmy z dwiema czarnymi sukienkami, dwoma czarnymi koszulami, dwoma czarnymi bluzkami i trzema czarnymi tunikami, nie było rozmiaru czarnych balerinekwink Kupiłyśmy też co dla mnie ejst kolejną nowowścią od niedawna czarne rurki-moje dziecko od kiilku lat nei założyło na tyłek spodni-uznawała tylko legginsy-teraz rurek by nie ściągała najchętniejwink
      • bluestarfish Re: Czerń i 9,5 latka 23.11.15, 12:09
        Slonko... Jezu... DWIEMA koszulami, DWIEMA bluzkami
        • slonko1335 Re: Czerń i 9,5 latka 23.11.15, 12:12
          ee czepiasz się, póki co obie formy są poprawne-sprawdziłam wink
          • bluestarfish Re: Czerń i 9,5 latka 24.11.15, 00:31
            O żesz ty - wyglada na to, że masz rację i faktycznie formę "dwoma" też dopuszcza się w rodz. żeńskim... No ale co ja zrobię, że jak słyszę "dwoma koszulami" czy "dwoma bluzkami", oczyma duszy widzę te DWA koszule i DWA bluzki smile
            • slonko1335 Re: Czerń i 9,5 latka 24.11.15, 07:33
              A wiesz, że się tez zastanawiam czy to nie regionalne też, bo kilka razy już się spotkałam, ze z naszych jakichś form czy słów się śmieją/dziwują w innych częściach kraju a u nas w powszechnym użyciu.
              • bluestarfish Re: Czerń i 9,5 latka 24.11.15, 11:11
                Aaa, regionalizmy to jeszcze insza inszość. Najzabawniejsze jest to, że często zupełnie nie zdajemy sobie sprawy, że dane wyrażenie czy forma jest jedynie regionalizmem, niezrozumiałym bądź uważanym za formę niepoprawną w innych częściach kraju.
    • tusia-mama-jasia Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 21:06
      Przejścioooowy wink
    • mamma_2012 Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 21:16
      Mam 15 latkę, etap ciemnych kolorów trwa od dawna. Tyle, że z czasem doszły szarości i biel. Podejrzewam, że kiedyś przejdzie, mi też przesłowink
      • sonrisa06 Re: Czerń i 9,5 latka 21.11.15, 21:35
        Też mam 9 latkę i tak się zastanawiam, czy ona kiedykolwiek będzie miała jakieś fazy na ciuchy i kolory? Bo do tej pory zupełnie jej ciuchy nie interesują. Zakłada i nosi to co jej kupię, zakupów ciuchowych nie cierpi i unika jak może.
        Teraz kupuje jej sporo szarych i granatowych rzeczy, zresztą to są takie szkolne kolory. Czerni unikam, bo to nie jest jej kolor, tylko detale może mieć czarne. Bardzo ją lubię w połączeniach szary-musztardowy i szary-turkusowy. No i w czerwieni jej dobrze. No, ale to jest moja inwencja, córka ma ciuchy w głębokim poważaniu.
    • lokitty Re: Czerń i 9,5 latka 25.11.15, 11:49
      Moje dziecko będące w podobnym wieku dało się szczęśliwie przekonać, że w samiusieńkiej czerni wygląda jak dziecię grabarza wink. I że jest to kolor lubiany raczej przez starsze dziewczynki.
      Na szczęście lubi też inne kolory, z tych modnych, coś niby łosoś i pudrowy róż. Uff.
      Zwłaszcza, że panna szczupła, blada, o niesprecyzowanym kolorze włosów wink.
    • an.16 Re: Czerń i 9,5 latka 25.11.15, 15:17
      Lubię kupować córce rzeczy, które sprawiają jej radość. I wszystko mi jedno czy mają kolor czarny, różowy, czy są falbaniaste czy rurkowate. W ogóle się nie zastanawiam czy jej to "przejdzie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka