Dodaj do ulubionych

urodzinowy dylemat ;) ?

09.10.16, 14:55
moja córka niedługo kończy 7 lat, więc czeka mnie impreza urodzinowa, jej kuzyni mają 1, 11 i 15, poza tym będzie jedna koleżanka lat 8, oczywiście będzie też babcia, dziadek i ciocie; i tu pojawia się problem, jak zorganizować imprezę, żeby wszyscy mimo różnego wieku dobrze się bawili, a nie nudzili; dodam też, że córka najchętniej wolałaby imprezę w jakiejś sali zabaw, ale przy tym rozstrzale wieku jakoś tego nie widzę...; z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • dolores12 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 16:52
      Dla dzieci może kręgle? A ciotki i dziadków zaprosić innego dnia na tort tylko. Ja bym tak zrobiła.
    • camel_3d Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 17:08
      w sali zaba dla dziadkow to moze byc mordega, bo tam poziom halasu potrafi byc nie do zniesienia.

W domu tez moze byc fajnie..tylko ze dzieci musza sie "zachowac"....

Moze jakas kafekka dla rodzin? gdzie nie ma tlumow, a dieci maja swoj kacik do zabawy?

• verdana Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 17:18
        Imprezę robisz dla córki, czy dla rodziny? Bo jak dla rodziny, to córka nie będzie sie dobrze bawić i tyle. Wynudzi się, wysłucha trochę uwag na swój temat, posłucha przy stole jak starsi rozmawiają i jak wścieka sie zmuszony do rodzinnego spędu 15 latek (może jest uprzejmy, werjka "zobaczy jak umiera z nudów".
        \Nie widze tu też żadnych koleżanek córki.
        Na urodziny córki należałoby jej zrobić przyjemność. I imprezę w sali zabaw. Rodzina starsza może przyjść innego dnia na kawę.
    • sonrisa06 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 18:00
      W tym wieku urodziny z rodziną to żadna frajda. Zrób córce urodziny w sali zabaw i zaproś rówieśników ze szkoły, koleżanki i kolegów.
      Ja urodziny rodzinne przestałam córce organizować jeszcze w wieku przedszkolnym. Jaka to frajda dla dziecka siedzieć z dorosłymi i nastoletnim kuzynostwem?
      Zrób imprezę dla dziecka, a nie dla rodziny. Dziadków zaproś dzień po na torcik i kawę. Zamów większy tort na imprezę córki, żeby dla dziadków po kawałku zostało. Poczęstuj kawą i tyle.
    • klubgogo Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 18:36
      No właśnie, a gdzie koleżanki? Moja córka ( w tym roku 8 lat) planuje urodziny cały rok i najważniejsze jest dla niej kogo zaprosi. Dzielimy zawsze urodzinowy weekend na dwie imprezy, w sobotę zwykle dla rodziny (kiedyś tylko sałatki i tort, teraz zaczynamy obiadem, kończymy po kolacji), dzieci bawią się jak chcą (duża różnica wieku jak u Ciebie), dorośli biesiadują. W niedzielę wybrana przez córkę impreza. Ale żadne kulki czy głośna sala zabaw, bo tam można ogłuchnąć. Biorę pod uwagę, że część rodziców czeka na kolegów, więc imprezy planujemy zawsze w klubokawiarniach, dzieci szaleją pod opieka animatora w odrębnej sali, dorośli w zaciszu przy małym poczęstunku piją kawę. Jeśli nie chcesz dzielić imprezy, zaproś rodzinę do takiej klubokawiarni, a jednocześnie córka mogłaby zaprosić rówieśników.
    • polala Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 18:57
      o dziękuję za podpowiedzi, też myślałam o kręglach, koleżanki na pewno by się znalazły, żeby np. pójść do sali zabaw, ale dla mnie to już poważniejszy wydatek, ale w końcu urodziny tylko raz w roku...; mała cieszy się, że rodzina przyjdzie, więc nie ma tu problemu; muszę to wszystko przemyśleć, pozdrawiam
      • verdana Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 20:13
        Zapraszanie koleżanek jest bardzo ważne i warto - mimo wszystko - na to przeznaczyć kasę. Bo ci, co zapraszają, potem też są zapraszani.
      • agni71 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 10.10.16, 13:04
        Spokojnie fajne urodziny dla kilku koleżanek mozna zrobić w domu, wtedy odpada dodatkowy koszt wynajmu sali. W tym wieku, najpraktyczniej jest zrobić dwie imprezy - oddzielnie dla dzieci z klasy, oddzielnie dla rodziny.
    • mamapierwszaka3 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 20:30
      Moja córka od 4 urodzin miała imprezę z rówieśnikami a nie ciotkami i dziadkami. Za 3 tygodnie kolejne urodziny (8) i młoda zaprasza do domu 11 koleżanek. Sala zabaw już się znudziła wink
      A rodzina oczywiście może przyjść, innego dnia. Tort oczywiście dla nich będzie, jak co roku big_grin
    • silje78 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 09.10.16, 21:00
      Jeden dzien urodziny rodzinne, kolejny z kolezankami. W tym roku rodzinne (dziadkowie, chrzestni, kuzyn) i nas w domu, dzieci jak zwykle zjadly tort, corka dostala prezenty i poszli je obczajac w jej pokoju. Dorosli pili kawe i rozmawiali. Tydzien pozniej miala urodziny w kregielni. Zaproszony kuzyn, kolezanki z osiedla i z klasy (chodzi do szkoly w innej dzielnicy).
    • mw144 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 10.10.16, 08:19
      Jednego dnia spotkanie w domu dla cioć i dziadków, przy ciachu lub małym torcie. Drugiego na sali zabaw dla klasy, przyjaciół i dzieci z rodziny z pięknym urodzinowym tortem. Chyba, że ta impreza ma być dla ciebie, nie dla dziecka, a jej 7 urodziny to tylko pretekst do spotkania rodzinnego.
    • kanga_roo Re: urodzinowy dylemat ;) ? 11.10.16, 09:14
      my robimy imprezy w domu, na ogół jednego dnia, najpierw dwie-trzy godziny dla koleżanek i kolegów (jakoś tak jest, że i syn, i córka zapraszają i chłopców, i dziewczynki na swoje imprezy), potem dzieci idą do domów, a na kawę przychodzi rodzina. w tym roku niechcący impreza nam się rozłożyła na dwa dni, i to też było OK, trochę spokojniej.
      urodziny zawsze maja jakiś temat przewodni, coś, co dzieci aktualnie interesuje, trochę zabaw zorganizowanych przeze mnie, i sporo czasu wolnego. chyba im się podoba, bo nie ma opcji, żeby nie urządzać urodzin smile
    • betty842 Re: urodzinowy dylemat ;) ? 11.10.16, 09:30
      Tak jak już było napisane powyżej lepiej zrobić dwie osobne imprezy-jedna dla rodziny a druga dla koleżanek. Jeśli sala zabaw jest dla ciebie zbyt dużym wydatkiem to zrób imprezę w domu. Dobrym pomysłem jest zrobienie dwóch imprez w jednym dniu,np koleżanki od 13-15 a od 15 rodzina (zakładam,że byłaby to sobota lub niedziela). Z twojej wypowiedzi wnioskuję,że córka ma jedną najlepszą koleżankę którą chciałaby zaprosić ale może znajdzie jeszcze kilka które też lubi. Dziewczynki pobawią się ze dwie godziny a potem przyjedzie rodzina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka