scarlett74 22.01.17, 20:42 Witam,polećcie audiobooka dla 13 latka, coś w stylu Baśniobór, Eragon, Czarnoksiężnik z Archipelagu, z ciekawą interpretacją(lub słuchowisko) na długą drogę. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: audiobook 23.01.17, 08:43 Może "Zwiadowcy" - w empiku są w formie audiobooka dwa pierwsze tomy. Przy czym nie wiem, czy dobrze się tego słucha. Mój syn to czyta - połyka tom za tomem, podobnie jak jego znajomi z klasy i z podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: audiobook 23.01.17, 08:45 I jeszcze "Mikołajek". Jak ma 13 lat, to pewnie dawno tego nie czytał. Fajnie sobie przypomnieć po latach. Czasem w podróży ma się ochotę na coś lżejszego. Ja kupiłam na podróż młodszemu synowi, 7-letniemu, ale obaj ze starszym bratem chętnie słuchali i się zaśmiewali. Stuhr czyta bardzo zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: audiobook 23.01.17, 13:17 "Osobliwy dom pani Peregrine", "Gwiezdny pył". Może "Złodziej pioruna". Przy czym to nie jest takie fantasy, jak wymieniasz, z klasycznego fantasy "Hobbit", "Władca Pierścieni", Opowieści z Narni... sporo jest na Audiotece, dla 13-latka można już niekoniecznie w kategorii "dla młodzieży" szukać. Mój syn np. ostatnio chętnie poszedł w "Trzech muszkieterów" a do tego opowiadania Pilipiuka i niektóre powieści Pratchetta. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: audiobook 24.01.17, 22:00 Osobliwy dom pani Peregrine przyniósł Gwiazdor i na razie ja czytam... Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: audiobook 24.01.17, 22:00 Dzięki za odp.Zwiadowcy, Pilipiuk , Pratchetta. i Mikołajek nie podpasili, Persy Jackson ,Narnia i Hobbici zaliczeni na wszelkie sposoby, Wezmę Gwiezdny pył ,Grę Endera Co myślicie o Wiedźminie...(trylogię husycką słuchaliśmy-super nagranie ,polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: audiobook 25.01.17, 08:27 Trylogia husycka dla 13-latka? Odważnie Szczególnie sam początek pierwszego tomu . Mój by nie wiedział, gdzie oczy (i uszy) schować. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: audiobook 25.01.17, 10:44 Jak po polsku zna na pamięć, to po angielsku. Audiobook nagrany przez Stephena Fry'a to uczta dla uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: audiobook 25.01.17, 21:44 Dzięki za wszelkie info, czekam na jeszcze, albowiem w lokalnych empiku/bibl nie ma tego co chciałam.Potter znany filmowo, po ang odpada (na tyle nie znamy ). Pomyślę nad dArtanianem i spółką. Przygody Reinevara słuchał z zapartym tchem , przy nieco krwisto-miłosnych momentach ściszałam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: audiobook 25.01.17, 21:46 A i jeszcze jedno, nie może być monotonnie czytane ze względu na kierowcę .... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: audiobook 26.01.17, 08:08 A czemu w empiku? Jest audioteka.pl, która ma naprawdę spory wybór i świetne ceny (szczególnie, jeśli się korzysta z karnetów). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: audiobook 26.01.17, 09:14 Ksiązki Riordana Ricka są bardzo poczytne u dzieci w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
patitoja Re: audiobook 02.02.17, 17:48 A klasyka, jak Winetou, Tomek Sawyer, 20 000mil podwodnej żeglugi? Moi nigdy by tego nie przeczytali, a słuchają z wypiekami na twarzy. I jeszcze polecam "Klasa pani Czajki"- idealna dla gimnazalisty Odpowiedz Link Zgłoś
panianiad [...] 14.12.17, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: audiobook 14.12.17, 19:05 W tym, co jest na yt nazwane "Chory kotek" to nie jest Jachowicz, tylko "Kotek" Tuwima . Odpowiedz Link Zgłoś