Dodaj do ulubionych

Urodziny 10 latki

30.04.18, 00:01
Witajcie. Napiszczcie proszę, czy przyjęcie urodzinowe dla 10 latków wymaga zorganizowania przeze mnie zabaw, atrakcji? Moje dziecko uważa, że w tym wieku się siedzi i gada, a ja się boję, że się będą nudzić ( jeszcze rok temu był kulkoland z animatorem). Posprzątam, będzie tort, przekąski i pizza- zgodnie z oczekiwaniami. Czy coś jeszcze mam zrobić, żeby towarzystwo nie było rozczarowane?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykoty Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 00:23
      Jeśli jesteś z Warszawy to zrób dziecku niespodziankę i zamów tego pana: www.magikomedia.pl/
      a na pewno dzieciaki będą zachwycone.
      • camel_3d Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 11:13
        jezu..no jak maja siedziec kilka godzin w domu to ok..ale normalnie to bym wywalil na zewnatrz,
        • amsterdama Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 13:51
          Na zewnątrz- to oczywiste. Stół z jedzeniem w salonie, salon szeroko otwarty na ogród. Piłki, paletki, to wszystko będzie do dyspozycji. Pytam bardziej o to, czy ja mam im ten czas starać się zagospodarować? Czy zostawić samym sobie i tylko zapewniać dowóz jedzenia, picia i dyskretnie pilnować.
          • camel_3d Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 14:43
            masz dac jedzenie i tyle.. reszta to ich sprawa.
    • camel_3d Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 11:12
      zalezy kiedy.. jezeli dziecko ma urodziny wiosna lub latem to sie wystawia na podworko, na trawnik..czy tam gdzeis stol z jedzeniem, robi grila..a dzieciarnia biega.. Nie wiem czemu twoja 10latka uwaza, ze sie siedzi i gada.. nie znam kikogo takiego. U nas 10latki organizuja urodziny w salach zabaw zeby sie wyskakac i wyszalec (zima).. albo na biiuskach, albo w parku, albo gdzies gdzei moga sie wyszalec.

Przynosi sie jedzenie i juz.
      • mama-ola Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 12:14
        Camel, to nie jest normalny wątek. Najpierw podkład po reklamę, a po 20 minutach reklama - wszystko o północy! Zgłoś obydwa posty, zamiast odpowiadać.
        • amsterdama Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 13:54
          Mamo Olu- ale bystrzacha z Ciebie😇.
        • mamtrzykoty Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 18:40
          To jest normalny wątek.
          Nie mam nic wspólnego z autorką pytania i piszę tu od bardzo dawna.
          No i co, że o północy??
          To jest zakaz pisania o północy?
          Nie jest to żadna reklama, tylko polecenie czegoś, co jest napradę super.
          Korzystaliśmy z jego usług dwa lata tmu i od tego czasu polecam go i będę polecać wszystkim, bo warto.
          To facet, który umie z dzieciakami nawiązać niesamowity kontakt.
          Dostosowuje swoje występy do wieku widowni.
          I bardzo smakował mu mój bezmleczny tort urodzinowy dla alergiczki.
      • amsterdama Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 13:52
        "Przynosi się jedzenie i już"- no i oksmile
    • jematkajakichmalo Re: Urodziny 10 latki 30.04.18, 20:41
      Mozesz zorganizowac zabawe w poszukiwanie skarbow. Ja robilam cos takiego rok temu na 9 urodziny i dzieciaki byly zachwycone. Wprawdzie przygtowanie zajelo mi troche czasu, ale oplacalo sie. Popedzilam grupe po calej okolicy i po drodze wykonywali "zadania". Przy kazdym zadaniu (np. liczenie figurek ogrodowych u wszystkich sasiadow na ulicy, znalezienie jakiegos miejsca po kawalkach zdjec, szukanie czegos w lesie) najlepszy dostawal jakis drobiazg, a na koncu szukali wielkiego pudla ze slodyczami do podzialu.
      Najpierw robilam w domu ciacho, potem zabawa (ok 2 h) i po powrocie robilismy grilla.
      Corka stwierdzila, ze to najlepsze urodziny jakie miala, a wczesniej organizowalismy m.in. w stadninie koni, kulkolandiach, kregielni, hali wspinaczkowej iparku trampolin.
    • piszonka Re: Urodziny 10 latki 03.05.18, 15:09
      U nas była zabawa w przyozdabianie muffinek i ciasteczek - zaprosZone były tylko dziewczynki. Później była dyskoteka - przydaje się taka specjalna żarówka.
      Ale najlepiej zacząć od przyozdobienia pokoju - u nas było mnóstwo balonów z frędzlami. (dziewczyny później szalały z nimi i każda dostała na wyjście) . Mieliśmy fajne papierowe talerzyki i kubki (córka sama wybierała) więc nie było problemów z posprzątaniem. Nawet na klatce rozwiesiliśmy balony - taki efekt wow.
      w necie jest dużo sklepów z takimi rzeczami na urodziny - ja kupowałam na www.bawianki.pl - córka wybrała kolekcje baletnica.
    • katriel Re: Urodziny 10 latki 03.05.18, 17:14
      Moim zdaniem 10-latki nie wymagają animatora, ale wymagają dostarczenia jakiejś specjalnej atrakcji, nie będą tylko siedzieć i gadać. To nie musi być zorganizowana zabawa, może być coś gotowego, co po prostu wykładasz do dyspozycji i cześć: sprzęt sportowy, trampolina, planszówki, karaoke - co tam dzieciaki lubią. Znajoma np. wystawiła córce wieszak z dziwacznymi ciuchami (pozbieranymi ze strychu i po rodzinie) - dziewczyny bawiły się w przebieranki i były zachwycone. Piszesz że wyłożysz piłki i paletki - jest prawdopodobne, że to wystarczy, ale zależy od towarzystwa; jak wybitnie niesportowe, to może się nudzić.
    • saszanasza Re: Urodziny 10 latki 23.05.18, 20:58
      Moja córka "zabiera" swoje koleżanki na urodziny do escape roomu, jako atrakcja, wcześniej posiedzą w domu. Na przyjęciu w domu poważnie rozważam atrakcję w postaci własnoręcznego dekorowania tortu razem z jubilatką orzed jego spożyciem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka