Dodaj do ulubionych

Prezent na chrzest

25.06.02, 16:42
Mój mąż będzie ojcem chrzestnym swojej bratanicy - dziewczynka ma 2 miesiące.
Czy macie pomysł, co możemy kupić na prezent? Rodzice nie przyjmą pieniedzy.
Chrzest odbędzie sie w środowisku małomiasteczkowo-wiejskim.
Dzięki za wszystkie pomysły smile
Obserwuj wątek
    • Gość: frisky2 Re: Prezent na chrzest IP: 62.233.139.* 25.06.02, 16:48
      Skoro nie przyjma pieniedzy, to mozecie kupic cokolwiek. Zapytajcie czy
      potrzebuja jakiegos praktycznego prezentu. Jesli tez nie, to np. album na
      zdjecia i po klopocie.
    • roseanne Re: Prezent na chrzest 25.06.02, 16:57
      jezeli ubranko - to na rozmiar 6 mies
      jezeli zabawke ,to typu rozwojowego - wielkiego pluszaka do siadania na nim,
      wspinania sie
      lancuszek
      polise ubezpieczeniowa
      • Gość: mama Re: Prezent na chrzest IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.06.02, 20:24
        ZŁoty łańcuszek ( moja córka nosi taki prezent od kiedy skończyła półtora roku)
    • kathy38 Re: Prezent na chrzest 26.06.02, 08:14
      W sklepach jubilerskich są srebrne łyżeczki, już pomyślane jako prezent na
      chrzciny. Na rączce jest miejsce na wygrawerowanie daty i godziny urodzenia,
      przy czym godzinę można przedstawic na tarczy zegarowej, bo są tez i takie
      łyżeczki. Może to być bardzo symboliczny i niebanalny prezent.
      • Gość: Insomnia Re: Prezent na chrzest IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 10:27
        Moja córeczka dostała między innymi 'Ilustrowaną Biblię dla Najmłodszych'.
        Kiedy do niej dorosła była nią zachwycona, przez jakieś 4 miesiące kazała ją
        sobie czytać codziennie przed spaniem (zadawała przy tym mnóstwo pytań). Do
        dzisiaj (a ma już 5 lat) wraca do niej od czasu do czasu.
        • Gość: ixi Re: Prezent na chrzest IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 22:21
          Wydaje mi się, że w środowisku małomiasteczkowym najlepiej przyjętym prezentem
          będzie jakaś biżuteria złota, np. łancuszek z medalikiem lub innym wisiorkiem,
          kolczyki dla dziewczynki itd. Tylko lepiej nie dawać krzyżyka ("bo to krzyż na
          całe życie" - w niek. regionach są takie przesądy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka