d.wludyka 14.07.05, 13:10 Zapisałam dziecko na zajęcia prowadzone przez stowarzyszenie Torin - program "mądre dziecko", czy ktoś słyszał o tym programie albo może czyjeś dziecko uczestniczyło w czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyntia33 Re: program "mądre dziecko" 19.07.05, 16:38 nie słyszałam, ale chętnie bym czegoś się dowiedziała, co to za program? Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: program "mądre dziecko" 22.07.05, 08:43 Jeżeli jesteś zainteresowana zajrzyj na stronę www.torin.pl W skrócie są to zajęcia dla dzieci w wieku 7-12 lat ułatwiające szybkie kojarzenie, szybkie czytanie itp., jednym słowem efektywniejszą naukę. Podobno są to bardzo pomocne zajęcia dla dzieci z dyslekcją i innymi problemami ale nie tylko. Nam chodziło o to żeby w przyszłości (od września 1-sza klasa) córka nie musiała zbyt długo siedzieć nad książkami, a miała więcej czasu na rozwijanie jakiejś swojej pasji. Ogólnie to czytałam na temat same pozytywne rzeczy, zaporowa jest tylko cena dlatego mam trochę wątpliwości "czy skórka warta wyprawki". Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
makowapanienka2 Re: program "mądre dziecko" 03.01.06, 18:29 I jak są efekty? A może ktoś jeszcze posyłał dziecko na podobne zajęcia? Może są w interniecie jakieś strony które pomogłyby w nauce koncentracji? Odpowiedz Link Zgłoś